Apple sælger halvt så mange iPhone 5 som forventet

Apple har solgt halvdelen af de telefoner, virksomheden havde regnet med. Det viser ordrebogen hos underleverandørerne

Det går skidt med salget af Apple seneste smartphone-flagskib, iPhone 5. Det viser nye tal fra leverandører af komponenter til Apple.

Eksempelvis har skærmleverandørerne tilsammen kun fået ordrer på omkring halvdelen af det antal iPhone 5-skærme, Apple oprindelig forventede i første kvartal 2013.

Det skriver The Wall Street Journal, der har talt med to medarbejdere i Apple, som arbejder tæt på produktionsbåndene hos æblevirksomheden.

Læs også: Apple afslører iPhone 5 - her er den

Udmeldingen kommer oven på et svært år, hvor Apple har mødt massiv konkurrence på både smartphone- og tabletmarkedet fra især Samsung og Android, skriver The Wall Street Journal.

I tredje kvartal af 2012 sad Apple således på 14,6 procent af det samlede smartphone-marked i verden, mens Samsungs markedsandel rundede 31,3 procent.

iPhone 5 blev lanceret tilbage i september 2012, og af største ændringer var en større skærm på 4-tommer, et anderledes design og LTE/4G, der dog i skrivende stund endnu ikke kan bruges i Danmark på grund af en manglende software-opdatering.

Læs også: En iPhone-ejers bekendelser: Sådan føles Nexus 4 og Android 4.2

Læs også: iPhone 5 ramt af dansk nedtur: 4G virker alligevel ikke

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (13)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Mads Thomsen

For det første er jeg sikker på at Apple straks vil kunne vise, at de har slået samtlige salgsrekorder med 5'eren og at de i artiklen nævnte påstande derfor er grebet ud af den blå luft. For det andet burde det ikke overraske, at der er problemer med at sælge en dyr mobil med et styresystem der så forældet at det skriger til himlen. Ikke desto mindre bliver der vist langet et par stykke over disken og de tjener styrtende med penge, så der er nok ikke så meget grund til bekymring over Apple's fremtid.

 • 0
 • 0
Mads Thomsen

Nokia er kun halv-død. Jeg tror mange har lært af Nokia's fejltagelser. Og de er ikke dumme hos Apple. De er bare ikke særligt opfindsomme. Ikke længere. Jeg køber ikke Apple's produkter for Android er totalt overlegen, men jeg håber virkelig Apple beholder en stor markedsandel, fordi de andre spillere skal vedblive at være skarpe og opfindsomme. Det er de kun hvis der er indædt konkurrence.

 • 0
 • 0
Hans Dalsgaard Jensen
 • 0
 • 0
Jakob Damkjær

http://blogs.marketwatch.com/thetell/2013/01/14/apple-component-order-re...

“The article says Apple notified suppliers of the cut last month, which is when we and most of the Street reported it. Consequently, it appears this is old news—our analysts indicate no changes since,” the UBS analysts wrote.

Så golfklap til version2 for at ha slået deres egen rekord i "old news" med flere længder...

og hvis den ordre reduktion var forårsaget af manglende efterspørgsel, hvorfor er den iPhone 5 jeg har bestilt i midten af december stadig i restordre...

og de "manglende" salgstal der SPEKULERES om i WSJ artiklen har åbentbart ikke påvirket de faktiske salgstal fra AT&T og Verizon der presenterede pæne salgstal og et forøget andel af iPhones i deres salgsmiks.

Det kunne jo overvejes om Apple bare gør (hvis der er et nanogram af virkelighed i den her historie) som alle andre virksomheder der ledes af folk med hjerne og mindsker deres risiko eksponereing for første halvdel af 2013. Hvis man forudbestiller en meget stor bunke skærme står man med slipset i malkulatoren hvis der ikke er behov for dem. Gør det at man ikke kan man stadig bestille skærmene med 5 minutters varsel ? (om end til en højere pris end hvis man forudbestilte et halvt år i forvejen)...

Så HVIS Apple faktisk har forudbestilt færre skærme end de regnede med kan det lige så godt være udtryk for at de ikke er 100% sikre på at de vil sælge så mange og hvis man så ikke mindsker den risiko eksponering som det udgør at forudbestille så ville man være elendig til sit arbejde.

Men alt i alt så ville jeg mene at hvis vi nu venter med at gå amok i "JUHUU SAMSUNG VINDER" (hvilket er den eneste statement om smartphone markedet der er faktuel (selv om samsung ikke vil frigive faktiske salgstal i heltal) til Apple frigiver sit faktiske regnskab om 9 dage...

For det er slet ikke mistænkeligt at der så tæt på regnskabs offentliggørelsen kommer med en måned gammel historie om at himlen falder...

 • 0
 • 0
Jakob Damkjær

"HiFi-folket køber også kabler (ledning) til flere hundrede eller tusinde kr. pr. meter. Mode eller smag overfor indhold og kvalitet er subjektivt, så trøst dig med det Mads."

Hvor meget billigere er en Samsung GSIII end en iPhone 5 ? For dit argument falder lidt til jorden når prisforskellen hos fx Telia er

Samsung Galaxy S III 4G(16GB) 6.052,75 kr.

Apple iPhone 5 16 GB 6.299,25 kr.

Wow 250 kr...

Og overskriften er desuden faktuelt helt i skoven... Der er ingen undersøgelser der siger noget om det faktiske tal (der estimeres til ca 30-40 milioner enheder).

Det tal får vi fra Apple den 23. Jan og modsat fx Samsung opgiver Apple et faktisk salgstal... Noget Samsung ikke gør de opgiver et tal over hvor mange de har pakket i containers og sat på skibe og lastvogne...

Og hvis nogen mener det er mistænkeligt at Apple ikke svare så bare slå koldt vand i blodet, det er fordi det er ulovligt for aktieselskaber at komme med udtalelser så tæt på regnskabs offentliggørelsen... Derfor har det Fox newsificerede WSJ frit spil til kursmanipulation indtil regnskabet kommer...

 • 0
 • 0
Mads Bendixen

Hvor meget billigere er en Samsung GSIII end en iPhone 5 ? For dit argument falder lidt til jorden når prisforskellen hos fx Telia er

Dit argument falder lidt til jorden, hvis man vil købe telefonen uden abonnement (og derved blottet for teleselskabernes afgifter).

Samsung Galaxy S3 (16GB): 3500 kr. http://www.mobilpriser.dk/mobiler/samsung-galaxy-s-iii-android-phone-gsm...

Apple iPhone 5 (16GB): 4900 kr. http://www.mobilpriser.dk/mobiler/apple-iphone-5-smartphone-gsm-umts-4g-...

Prisforskel: 1400 kr. Og forskellen bliver blot større hvis du vælger en iPhone 5 med mere plads kontra et micro-sd kort til S3'eren. Et 64GB micro-SD koster 500 kr. En 32GB iPhone 5 koster 1000 kr. mere end 16GB modellen.

 • 0
 • 0
Sophie Hansen

Kan godt være at de i 2013 ikke solgte så mange som de havde regnet med, men idag synes jeg da, at de fleste foretrækker 5’erens udseende og 6’erens indhold.. og det er på trods af at 7’eren er ude og blev hypet vildt.. Lige indtil folk ikke var fan er manglende jackstick indgang ;) Måske også fordi man efterhånden er nødt til at låne penge for at købe deres produkter når de lige er kommet ud. Ellers skal man være heldig at finde en god deal.. Måske Apple har samarbejde med diverse kvicklånsider som den i eksemplet - måske en god deal begge veje, ha ha.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere