Når elektronik går i stykker, skal reservedele og diagnosticerings- og reparationsmanualer være tilgængelige for alle. Derudover skal producenter stille softwareværktøjer, der kan bryde produkters låse, der forhindrer reparation, til rådighed. Det mener myndighederne i otte stater i USA.
De er i gang med at vedtage loven 'ret til reparation'.
En lov, der ikke falder i Apples smag, hvis modsvar ifølge mediet Motherboard er, at loven skaber frit spil for hackere.
»Apple sagde, at vi ville være den eneste stat, der ville vedtage loven, og at vi ville blive et mekka for ondsindede aktører,« fortalte senator i Nebraska Lydia Brasch til Motherboard.
Et andet af Apples argumenter, der fandt vej gennem telefonrøret til Lydia Brasch var, at det kunne være farligt for uautoriserede at reparere telefonerne, da lithiumbatterierne kunne gå i brand. Lydia Brasch har selv arbejdet 15 år med teknologi, og hun var stærkt skeptisk over for argumenterne.
»Historien, som de fortæller, er at vi skal være bange for teknologi. Du behøver ikke være bange for teknologi – du skal være bange for de mennesker, som prøver at forhindre dig i at vide det, som de ved. Er dette firmaer, der går ind for en bedre verden eller en bedre indtjening?«

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.