Apple punger ud for mobilpatenter til Nokia

Apple og Nokia er blevet enige om at droppe patentsagerne mod hinanden. Apple skal fremover betale royalties til Nokia og lægger også en ukendt sum som del af forliget.

Apple og Nokia har indgået et forlig, hvor de to parter er blevet enige om at droppe de patentsager, som de har anlagt mod hinanden. Det oplyser Nokia i en pressemeddelelse.

Forliget indebærer, at Apple skal betale en sum penge til Nokia, men størrelsen af beløbet er ikke offentliggjort. Samtidig skal Apple fremover betale royalties til Nokia.

»Vi er meget glade for at have fået Apple med i den voksende skare af Nokia-licensaftagere. Forliget gør os i stand til at fokusere på yderligere licensmuligheder på mobilmarkedet,« udtaler direktør Stephen Elop fra Nokia ifølge pressemeddelelsen.

Størrelsen af aftalen er ikke offentliggjort, men Nokia forventer, at pengeposen fra Apple vil få en positiv påvirkning af kvartalsregnskabet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Jakob Damkjær

Men jeg tror ikke at de betaler noget i nærheden af de 300% overpris (ifht det andre mobilfabrikanter har betalt) og hvad der er mere vigtigt får Nokia IKKE adgang til de bla multitouch teknologier som Apple har udviklet som Nokia oprindeligt krævede...

Tror nok det kaldes en historisk kontekst som er et værdifuldt journalistisk værktøj hvis man kan huske længere tilbage end hvilken farve slips man tog på i morges uden af se ned...

/Jakob

 • 0
 • 0
Torben Mogensen Blogger

Jeg tror, jeg kan se, hvor Elop vil hen med Nokia: Et firma, der ikke producerer noget, men blot lever af sine patenter.

Det vil nok virke fint i en kortere periode: Man har ingen udgifter (udover til patentsagførere) og får alligevel store indtægter. Men når patenterne ad åre løber ud, så er der ingenting tilbage.

 • 0
 • 0
Jesper Stein Sandal

Tror nok det kaldes en historisk kontekst som er et værdifuldt journalistisk værktøj hvis man kan huske længere tilbage end hvilken farve slips man tog på i morges uden af se ned...

Din dybe indsigt i journalisters påklædning er imponerende. Jeg kan afsløre, at vi også går med blød hat med et pressekort stukket ned i båndet.

Med hensyn til, hvad Apple skal betale, så har jeg hørt bud på helt op til €8 pr. iPhone. Det er heller ikke urealistisk, at Apple får lov til at betale fuld pris, hvis selskabet ikke vil give licenser til dets teknologi i bytte (hvis man sammenligner med tidligere forlig i samme kategori).

 • 0
 • 0
Jakob Damkjær

Det er ikke journalistik at køre nokias pressemedelelse gennem google translate...

Historien er 100% blottet for kontekst både ifht et nutidigt og et historisk perspektiv.

Men hey stik bare pressekortet ned i den bløde hat, men jeg synes bare at historien lugter af infonalism (jup kombinationen af infomercial og journalism) men det er noget der kun kommer mere af alle steder.

At Nokia har udrangeret symbian til dumbphones som der kun er en barberbladstynd profit på så var det her lidt sidste skud i bøssen da Nokia anlagde sag for at få adgang til iOS multitouch teknologien fra Apple på software siden så Symbian kunne komme ind i kampen igen.

Men alt de har fået er en sjat penge som Apple ikke var imod at betale til at starte med (de lå i forhandlinger langt inden retsagen) men Nokia krævede 300% højere pris fra Apple end fra andre der har licenseret samme teknologi plus adgang til Apples patenterede teknologi ergo retsagerne.

Men da det nu er Microsoft der står for OSet på Nokias top mobiler og Apple og Microsoft har en patentudvekslingsaftale (fx. Activesync på iOS er licenseret direkte fra Microsoft) så vil relativ smertefri afslutning af sagen ønskværdig for alle.

Se det kunne være en relevant kontekst til den historie men hey jeg går ikke med blød hat.

/Jakob

PS! jeg fik vist underspillet ironien lidt for meget i min beskrivelse af fraværet af historisk kontekst hos dagens nyhedsbillede... det var ikke personligt ment og jeg beklager hvis den var for grov.

infomercial |ˌɪnfə(ʊ)ˈməːʃ(ə)l| noun a television program that promotes a product in an informative and supposedly objective way.

 • 1
 • 0
Svend Eriksen

Jeg er enig med Jakob i, at mange danske IT sites egentlig blot oversætter artikler og pressemeddelelser fra udenlandske kilder. Som regelmæssig læser af techcrunch, Gigaom og Engadget, ser jeg ofte at de historier dukker op på danske IT sites et par dage efter, men uden nævneværdige forandringer. Det må være let at være dansk IT journalist.

 • 0
 • 0
Venligst Slet Min Bruger

@Jakob;

"Men alt de har fået er en sjat penge som Apple ikke var imod at betale til at starte med (de lå i forhandlinger langt inden retsagen) men Nokia krævede 300% højere pris fra Apple end fra andre der har licenseret samme teknologi plus adgang til Apples patenterede teknologi ergo retsagerne."

Det er ikke korrekt. Apple har selv udtalt, at der er en krydslicenseringsaftale på plads. Det er altså ikke kun penge, Nokia har fået vristet ud af Apples grådige hænder.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere