Rygterne talte sandt: Apple lancerede tirsdag aften en iPad mini. Den har en 7,9 tommer skærm med en opløsning på 1024x768 pixels, og den er 7,2 mm tyk med en vægt på 308 gram. Den kommer til at køre på en A5 dualcore processor, får et 5-megapixel kamera samt LTE/4G. Ud fra Apples egen hjemmeside ser det ud til, at den også vil køre på det danske 4G-net, fordi iPad mini vil køre på Band 3, der betyder 1.800 MHz. Den båndbredde dækker Telia, 3 og Telenor.
De danske priser starter ved 2.599 kroner for en 16 GB-model med wifi. Flere amerikanske medier påpeger, at prisen stadig ligger højere end Googles Nexus 7-tablet, der er den nye iPad minis største konkurrent. Forudbestillingen af iPad mini starter den 26. oktober.
Kommer iPad mini så de mange forskellige farver, som man kender fra den nye iPod-serie? Nej, iPad mini kommer kun i hvid og sort, som man kender fra den nye iPhone 5. Det betyder, at aluminiums-looket på bagsiden er en anelse anderledes end på den store iPad, og hjørnerne er glatslebne.
Det såkaldte Smart Cover, som Apple første gang præsenterede med iPad 2, er også skrumpet, så det nu passer til 7,9-tommer skærmen. Også det mindre Lightning-opladerstik har fundet vej til iPad mini, der ifølge Apple selv holder ti timer på en opladning. Den lille iPad kommer til at køre på Apples seneste udgave af deres mobile styresystem, iOS 6.
4. generation af originalen
En næsten større overraskelse var, at Apple også præsenterede fjerde generation af 9,7 tommer iPad’en. Den får en såkaldt A6X-processor, der ifølge Apple selv skulle være dobbelt så hurtig som tredje generation, der fik navnet ‘New iPad’. Den understøtter stadig LTE/4G. Den sidste nye model kommer efter, at tredjegenerationen kun har været på markedet et halvt år, men bliver ikke kaldt andet end 'iPad'.
Du kan læse mere på Apples hjemmeside her.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.