Apple har planer om at lancere selskabets betalingsløsning Apple Pay i Norden i år.
Det meddelte Apple-bossen Tim Cook i går i en præsentation af selskabets regnskab, skriver MacRumors.
Annonceringen indeholder ikke nogen specifik dato, men det vil ifølge Tim Cook ske, inden kalenderåret er slut.
Apple Pay blev i maj gjort tilgængelig i Italien, og tjenesten er tidligere lanceret i lande som USA, Kina, Storbritannien, Rusland og Japan.
Hos Nets, der tidligere på året lancerede det mobile dankort, hilser man ifølge pressechef Søren Winge de internationale pays velkommen.
»Vi vil byde disse OEM pays (Apple, Google, Samsung) velkommen, da vi jo teknisk kan understøtte dem, såfremt bankerne ønsker at indgå aftale herom,« siger han i en skriftlig kommentar.
»Når der kommer en amerikaner, hvis kort er tilkoblet Apple Pay, forbi en dansk terminal i dag, så kan han betale kontaktløst med NFC, som vi gør det med mobilen med internationale kort eller fysisk med betalingskort,« fortsætter Søren Winge.
Det er som udgangspunkt op til de nordiske banker, om de betalingskort, de udsteder, skal kunne kobles til eksempelvis ApplePay. Netop derfor har Henning N. Jensen, der er seniorpartner i PlusCon og ekspert i betalingsløsninger, tidligere vurderet, at interessen for tjenester som Apple Pay vil være begrænset.
»Jeg vil ikke afvise, at en bank, der gerne vil være smart og moderne, vil forsøge at tilbyde det til nørderne. Men det har ikke nogen strategisk betydning på det danske betalingskortmarked,« har han sagt til Version2.
MacRumors bemærker, at Apple ikke har opkøbt relevante domæner i de skandinaviske lande. Men selvom ApplePay.dk tilsyneladende er på danske hænder, så har it-giganten lagt sig på både applepaycash.dk, applepaymerchantsupplies.dk og applepaysupplies.dk, bemærker en opmærksom Version2-læser.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.