Apple Pay kan snart lande hos danske forbrugere

1. juli 2016 kl. 09:1311
Apple Pay er i fuld færd med at spredes globalt, og herhjemme gør flere forretninger sig klar til at byde den mobile betalingsform velkommen. Danske Bank skal dog ikke frygte konkurrencen foreløbigt, siger betalingsekspert.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Endnu mangler Apple at melde officielt ud, hvornår deres mobile betalingsløsning, Apple Pay, bliver tilgængelig i Danmark.

Men forventningen er, at den lanceres til dansk nethandel i efteråret, lyder det nu fra Lars Grønkjær, nordisk chef i virksomheden Demandware, der laver cloud-baserede e-handelsløsninger til virksomheder.

Det skriver Børsen i dag.

Apple Pay-løsningen minder ganske meget om Danske Banks MobilePay. Appen rummer alle kreditkortoplysninger, og det er på forhånd muligt at indlægge personlige oplysninger som kontaktoplysninger og leveringsadresse. Et simpelt køb kræver derfor kun to berøringer: Et klik på 'køb via Apple Pay'-knappen, og efterfølgende en bekræftelse med et fingeraftryk kaldet Touch ID.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Allerede nu er større danske detailbutikker som Bestseller, IC Group, Magasin og Pandora ved at gøre klar til at modtage Apple Pay som betaling ved nethandel. Flere af disse kunder modtager den nødvendige software fra Demandware.

»Vi leverer det i skyen, og dermed bliver det tilgængeligt for alle vores kunder, når vi lancerer det her. Så er det op til dem individuelt, om de vil benytte sig af Apple Pay,« siger Lars Grønkjær til Børsen. I første omgang vil Demandware blot leverere Apple Pay-løsningen til butikkernes nethandel. Senere kobles de fysiske butikker på.

»I dag har de fleste en iCloud-konto og en iTunes-konto, hvilket betyder, at du allerede har tilknyttet et kreditkort og leverance­oplysninger. Med Apple Pay bliver der mulighed for at benytte det som betalingsmiddel eksternt og ikke bare købe Apple-­tjenester,« fortæller han videre.

Svært ved at se Mobile Pay-kunder tage det til sig

I Danmark sidder Danske Bank MobilePay solidt på førertronen, hvad angår mobile betalingløsninger. Det kommer Apple Pay formentlig ikke til at ændre på foreløbigt, mener Henning N. Jensen, der er seniorpartner i PlusCon og ekspert i betalingsløsninger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Det lyder fornuftigt, at store danske e-handlere, der sælger deres varer internationalt, kan tage Apple Pay. For der er jo nogle steder i verden, hvor Apple Pay anvendes af mange. Men jeg har svært ved at se, at danske forbrugere kommer til at bruge Apple Pay i væsentlig grad,« siger Henning N. Jensen til Børsen.

Dertil kommer, at MobilePay allerede i dag rummer person-til-person-betaling, billedtilknytning på en transaktion, betaling af regninger og andre ting, som Apple Pay ikke kommer til at rykke ved foreløbigt. En kontakt- og leveranceoplysninger, som i dag findes i Apple Pay-app’en, implementeres desuden inden længe i MobilePay.

Derudover tvivler Henning N. Jensen på, at Apple Pay overhovedet bliver udbredt i de fysiske butikker, da det først kræver, at en større bank som Danske Bank eller Nordea skal betale Apple for at være udsteder af løsningen.

»Det danske marked er for lille til, at Apple Pay vil bruge mange kræfter på det. Og det er relativt dyrt at være udsteder af løsningen, og det stiller jeg mig tvivlende over for, om nogen mener, at de kan lave en business case på,« siger Henning N. Jensen.

11 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
11
12. september 2016 kl. 09:21

Hvis Apple skulle have et behov for at blive bank, kan de vel bare købe et mindre pengeinstitut her landet. De har vel kapital til den form for investering.

10
11. september 2016 kl. 20:50

Børsen lever jo mest af at sælge historie til dem som er blever rige, og dem som tror de kan blive det. Men de sidste 3-4 afsnit i artiklen, samt hele indholdet virker jo lidt som et opråb fra fortiden.

Hvorfor skal en udbyder have en Dansk Samarbejdspartner, hvad skal det gøre godt for, det giver bare større udgifter. Om vi skal gå på en webbank i udlandet betyder ingen ting, også længe det er inden for EU er der heller ingen knaster. Udover at Danske banker prøver at holde andre ude med gebyr. Med de sidder kun på salget og handlen så længe at Dankort delen forbliver næsten gratis.

Applikationer som kun findes til en mindre Platform har heller ingen chance på sigt global, men måske i lande hvor de har minimum 50% af market vil de have en chance for at få en del af kagen. Derfor skal man ikke dømme Appel ude på alle markeder.

Nogle aktører som virkeligt kunne slå igennem, og som har kapital, og andre platforme med allerede store brugergrupper er.

Google, Amazon, Ebay / Paypal, Appel eller BC

De vil kunne tage store bidder af markedet. Især hvis Bankerne i deres grådighed får truffet højere gebyrer på Handel igennem. Så er man jo som bruger i dag kun et klik væk for at bruge et andet betalingsmiddel.

Hvad der slår igennem, er meget svært at sige, men at der mangler noget som er nemt og som virker for alle, viser Danske Bank App. jo med hvor hurtigt de blev populær. Hvis de begynder at tage gebyr i forretninger, eller ved den handlende, så se hvor hurtigt de kan blive udskiftet.

Men Danske Banks løsning vil lider under, at det kun er i Danmark det er slået igennem.

Men at tror at Danske Bank har sejret og det er det ?

De har bare overtaget da andre løsninger var dyre og klodset. At bankerne skulle vinde på sigt tror jeg ikke, der skulle gå næsten 10 år fra den første mobiltelefon før de kunne få snøvlet sig sammen til at lave en løsning. Med den horisont, så vil store mastodonter som har levet på andre markedsvilkår på sigt uddø. Men på kortsigt som er 10 til 20 der vil de nok miste mindst halvdelen af deres omsætning.

9
11. september 2016 kl. 10:49

AP kan også aktiveres direkte fra låseskærmen.

Anyways så slår begge løsninger Mobile Pay ved at være bagt ind i os

8
11. september 2016 kl. 10:47

Danske Bank kan kun holde fanen højt ved at forhindre eller forringe Apple Pay, de har ikke en chance i direkte konkurrence, bare se deres kommentarer, minder om Steve Balmers anti smartphone vrøvl.

Har man bare en gang prøvet AP virker Mobile Pay skramlet og langsomt.

Egentligt også noget arrogant af DK bank at bruge en hel teknologis navn og smide på sin app, det er jo trods alt bare en funktion :)

7
2. juli 2016 kl. 09:49

Der er jo heldigvis andre banker i landet, end Danske Bank. De har alle kæmpet en hård kamp med at få Swipp til at blive til noget... De har dog allerede konkluderet at Mobile Pay har slået dem på privatfronten, og de slås nu på erhvervsfronten.

Apple Pay kunne jo være et kæmpe modtræk ift Mobile Pay på privatfronten. Der er jo ingen der siger enten-eller, det kunne jo være både-og for Danske Banks konkurrenter.

6
2. juli 2016 kl. 00:40

»I dag har de fleste en iCloud-konto og en iTunes-konto, hvilket betyder, at du allerede har tilknyttet et kreditkort og leverance­oplysninger. Med Apple Pay bliver der mulighed for at benytte det som betalingsmiddel eksternt og ikke bare købe Apple-­tjenester,« fortæller han videre."

Det er da vist et udsagn, der IKKE er helt rigtigt.... Men det er rigtigt smart af Apple at udnytte, at man er tvunget til at anvende Apple App Store/Itunes mm. .. Spotify synes det ikke.. Se mere her....

http://www.cnet.com/news/spotify-says-apple-uses-app-store-as-a-weapon-to-choke-rivals/

4
1. juli 2016 kl. 11:10

Har nu et stykke tid brugt Android Pay her i UK, og det fungerer rigtig godt. Kontoudtog lister den butik, man har handlet med (samt indikerer, at der er betalt med Android Pay), og det kan bruges alle steder, der tager imod kontaktløs betaling.

Nogle banker og kortselskaber tilbyder at tilknytte kreditkort til Android Pay (min bank dog kun debetkort på nuværende tidspunkt). Så vidt jeg har forstået på en kollega med iPhone, gælder det samme for Apple Pay.

Android Pay har i øvrigt den fordel frem for Apple Pay, at det er nemmere at betale. For beløb op til grænsen for kontaktløs betaling skal skærmen blot være tændt (men den må godt være låst), for betalinger med højere beløb skal skærmen låses op, f.eks. med fingeraftryk. Så især til de små køb, er det utrolig nemt og hurtigt at bruge, og hvis man i forvejen har telefonen fremme for at scanne en stregkode til en loyalitetsordning, er det endnu nemmere. :-)

3
1. juli 2016 kl. 10:57

For før det kan ske skal bankerne lave en aftale med Apple.

Folk fra england der gerne vil handle på hjemmesiderne vil kunne bruge ApplePay men så længe man ikke kan registrere sit kreditkort i ApplePay vil man ikke kunne betale med det.

Alternativet bliver nok at Apple laver et kredit firma der udsteder kort og så vil bankerne nok spørge sig selv om hvorfor de ikke bare accepterede lidt konkurance fra Apple istedet for den ret usamarbejdsvillige attitude de har pt.

PS! MobilePay eller SWIPP er bare slet ikke konkurancedygtige i en butik (web eller virkelig) med hverken Dan/VISA kortet med kontaktløs betaling eller ApplePay i bruger oplevelse. De har alt for mange trin og tar for lang tid.

2
1. juli 2016 kl. 10:53

Håber virkelig de får løst problemet med at det bliver butikkens navn der kommer til at fremgå på bank-posteringen, og ikke ligesom MobilPay, hvor man ikke kan kende forskel på de forskellige betalinger.

5
1. juli 2016 kl. 11:38

Det blev rettet for nogle uger siden. Ihvertfald på kontoudtog hos Danske Banks egne kunder

1
1. juli 2016 kl. 10:12

Jeg er selv meget godt tilfreds med Mobile Pay, men man skal ikke glemme at Danmark og danskere er ikke alene i verden. Det er også et spørgsmål om Danskere i udlandet samt turister i Danmark.

Hvis banks xxxxx tilbyder Apple Pay, så gavner det mig intet at bank yyyyy har en god Mobile Pay løsning når jeg er på ferie i f.eks. USA, her vil bank xxxxx faktisk have et argument for at skifte til dem, såfremt det er noget jeg jævnligt kan bruge.

Jeg tror derfor at det er for snævert et syn når man kun fokuserer på danskere i Danmark.