Apple på vej med cloud-tjeneste kaldet iCloud

Apple vil løfte sløret for en ny cloud-tjeneste i forbindelse med selskabets årlige udviklerkonference. Foreløbig vil Apple blot bekræfte, at tjenesten får navnet iCloud.

Det har længe været ventet, at Apple ville træde ind på markedet for cloud computing, og nu ser det ud til, at Apple er klar til at fortælle, hvad selskabets planer er. I hvert fald vil Apple officielt annoncere en ny cloud computing-tjeneste under navnet iCloud. Det skriver Data Center Knowledge.

Annonceringen vil ske i forbindelse med Apples årlige udviklerkonference Worldwide Developer Conference, som finder sted i San Francisco fra den 6. til den 11. juni.

Apple vil ikke oplyse yderligere detaljer om cloud-planerne, men når annonceringen sker i forbindelse med udviklerkonferencen, drejer det sig formentligt om en platform i samme boldgade som Microsofts Windows Azure eller Amazons skytjenester, som primært henvender sig til udviklere, der kan bruge eksempelvis databaseservere eller storage i skyen til applikationer.

Det har været kendt, at Apple var på vej med noget inden for cloud computing, da selskabet har opført nye datacentre i blandt andet North Carolina. Apple har tidligere med begrænset held forsøgt sig med internettjenester under navne som .Mac og senest Mobileme, som har været henvendt direkte til slutbrugerne.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Jakob Damkjær

"Apple vil ikke oplyse yderligere detaljer om cloud-planerne, men når annonceringen sker i forbindelse med udviklerkonferencen, drejer det sig formentligt om en platform i samme boldgade som Microsofts Windows Azure eller Amazons skytjenester, som primært henvender sig til udviklere, der kan bruge eksempelvis databaseservere eller storage i skyen til applikationer."

Ovenstående argument er så tyndbenet at det er til at skrige over. Keynoten er anonceret til at presentere den næste generation af Mac OS X og iOS samt det bindeled mellem dem som Apple har manglet (delvist udfyldt af Dropbox).

Hvilket er tydeligt for enhver med øjne i hovdet... de kalder det iCloud. Det er sikkert noget som udviklere kan tilgå via applikationer (et sky baseret drev til iOS og Mac OS X dimser), men ud over at det er relevant for udvilkere at vide hvordan de gemmer og henter data via det så giver annonceringen på WWDC ikke nogen indikation at det er andet end bruger fokuseret.

Microsoft Azure og Amazon er nogle helt andre bæster med et klart erhvervs fokus ikke bruger orienteret og hvis jeg ikke husker helt forkert så har WWDC keynoten aldrig blevet brugt til at annoncere erhvervs orienterede nyheder.

Desuden så har Apple forannonceret flere ting så som iPhone/iPod varianterne af iWorks og en forklaring på hvorfor de preannoncere dem der faktisk giver mening er at de simpelthen ikke har tid i keynoten til at dække dem og det baiter Apple buzz.

Desuden så virker det som om Apples fuldstændige rygte blackout af ting de går og arbejder på i kælderen har fået efterchecket pakningerne i år for der er meget lidt der er kommet ud med troværdige kilder.

Men bare fordi der ikke er lækket noget så tror jeg nu ikke at de bare har spillet pool og drukket fadbamser i de hemlige laboratorier hos Apple det seneste års tid...

/Jakob

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere