Apple og Google forbyder GPS-sporing i corona-apps

5. maj 2020 kl. 09:176
Apple og Google forbyder GPS-sporing i corona-apps
Illustration: petovarga / Bigstock.
Apple og Google melder nu ud, at de vil forhindre, at lande bruger GPS-sporing sammen med deres kontaktsporings-teknologi.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Apple og Google melder nu ud, at de vil forhindre brug af GPS-sporing sammen med den teknologi, som de i samarbejde i øjeblikket udvikler til landes smittesporings-apps.

Det skriver Reuters.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvis landene alligevel vil bruge GPS-sporing kræver det ustabile og batteridrænende 'workarounds', lyder det fra Apple og Google, som udvikler teknologien, der i modsætning til ønsket fra flere landes sundhedsmyndigheder bygger på en decentraliseret dataindsamling.

Apple og Google melder også ud, at de højst vil tillade én app pr. land at bruge deres bluetooth-baserede kontaktsporings-teknologi for at undgå fragmentering og for at fremme en bredere brug af deres løsning.

6 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
6
6. maj 2020 kl. 12:10

Yes, vidste egentlig godt at det var hans specifikke navn, men det er ikke alle der er så historie vante at de ved det ;)

4
6. maj 2020 kl. 10:28

Taget i betragtning hvor nidkært Google og Apple selv følger hvor de mobiltelefoner de "ejer" færdes, virker det meget, meget, suspekt at de pludselig vil "beskytte" os på den måde.

Kunne de tænkes at de frygter hvad der sker, hvis myndighederne opdager præcis hvor lidt privatliv en person har tilbage når deres færden er dokumenteret indenfor +/- 10 meter hele døgnet ?

3
6. maj 2020 kl. 10:21

Den Romerske model med en Cæsar i krigstid fungerer rigtig godt, hvis man kan stole på at personen træder ned bagefter.

Det var ikke en Cæsar men en ”Diktator” som senatet i Romerriget udnævnte - og denne titel ophørte automatisk efter et år eller når situationen som krævede en diktator var opløst - og det samme gjorde de tiltag Diktatoren havde indført.

Og som du selv nævner så havde romerne allerede i deres tid problemer med at diktatoren også rent faktisk trådte tilbage.

Gaius Julius Cæsar som var hans navn, var ”bare” et navn på den måske største hærfører verden nogensinde har set. Hans efternavn kom dog med tiden til at betyde Kejser og kig blot på den russiske Zar samt de senere romerske ledere også brugte navnet Cæsar på den person som stod i spidsen for empiret.

2
6. maj 2020 kl. 08:41

Jeg synes det er rigtig fint at de begrænser det kraftigt.

Mange - også herhjemme - har brokket sig over at regeringerne går for langt i deres nedlukning af samfundet. Dette sørger for at gps indsamling bliver stærkt begrænset. Det er et rigtig fint udgangspunkt.

Den Romerske model med en Cæsar i krigstid fungerer rigtig godt, hvis man kan stole på at personen træder ned bagefter. Som historien viser os, så ruller man krise lovgivning tilbage i det fleste tilfælde når krisen er over, men som historien også viser os så sker det ikke altid, så man skal være varsom med at opgive alt for meget frihed i krisetider.

1
5. maj 2020 kl. 11:04

Apple og Google melder også ud, at de højst vil tillade én app pr. land at bruge deres bluetooth-baserede kontaktsporings-teknologi for at undgå fragmentering og for at fremme en bredere brug af deres løsning.

Jeg troede faktisk at Google og Apple samlede informationerne op, så der kunne være lige så mange apps, som brugte API'et og det derved blev udbredt og at Google og Apple sørgede for udveksling af exponeringsnøglerne imellem sig.