Apple og Google dropper alle indbyrdes patentsager

Illustration:
Efter fire års gensidige anklager om brud på patentrettigheder er patentkrigen mellem Apple og Google nu slut. En symbolsk handling, siger professor.

Apple og Google har indgået aftale om at droppe alle nuværende patentsager mellem de to selskaber, oplyste selskaberne i en fælles udmelding i fredags.

Her fremgår det ifølge Reuters, at selskaberne siger, de i et eller andet omfang vil samarbejde om en patentreform.

De to selskaber har ført flere patentsager mod hinanden, siden Google købte mobiltelefonproducenten Motorola. Apple havde tilbage i 2010 anlagt en patentsag mod Motorola, der siden blev købt af Google. Google er i øjeblikket i færd med at afhænde Motorola til Lenovo i en handel, der endnu ikke er afsluttet.

Mange af de retsager, som Apple har anlagt mod andre smartphone-producenter herunder Samsung, involverer Googles Android operativsystem. Men ifølge de to selskabers meddelelse fra fredag lader det ikke til, at slagsmålene mellem Apple og Samsung har fundet samme rolige udgang.

Juraprofessor Michael Risch fra Villanova Universitet siger til Bloomberg News, at aftalen blot er symbolsk.

»Motorola er ikke en stor konkurrent til Apple længere, og aftalen her viser, at Apple ikke bekymrer sig synderligt over selskabet,« siger han.

»Når Apple beslutter at indgå en lignende aftale med Samsung, så kan vi tale om det,« siger professoren.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Milos Game

Det lyder som et mirakel (eller en forsinket/tidlig aprilsnar) at de to virksomheder kan finde ud af at tale sammen og finde en løsning. Hvis dette er vejen frem, så var Steve Jobs klart forkert på den, da han sagde at han ville erklære atomkrig mod Android. - Peace

  • 0
  • 0
Esben Nielsen

Jeg ser det snarere som det modsatte af et mirakel:

Når de store bekriger hinanden bliver det mere åbenlyst for selv politikerne, hvor meget parentsystemet er kørt i skoven. Når de store slutter fred går det stadigvæk ud over de små, men uden medieopmærksomhed.

  • 5
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere