Apple: Ny software løser ikke antenneproblem for iPhone 4

Ifølge Apples egen support vil den lovede softwareopdatering til iPhone 4 ikke løse de problemer, der er med antennen. Opdateringen vil blot ændre, hvordan signalstyrken bliver vist.

De kunder, som har købt den nye version af Apples smartphone, iPhone 4, skal ikke regne med, at den lovede softwareopdatering fra Apple løser problemerne med telefonens antenne.

It-bloggen Gizomodo har kontaktet Apples egen support i flere omgange og har hver gang fået bekræftet, at opdateringen kun ændrer den måde, hvorpå signalstyrken bliver vist på telefonen.

**Læs også: **Apple omdefinerer signal-søjler for at kvæle antenneproblemer i iPhone 4.

Kort efter lanceringen af iPhone 4 dukkede flere videoer op, hvor det blev demonstreret, hvordan telefonen helt mistede signalet, når telefonen blev holdt i et fast greb i venstre hånd.

Det skyldes angiveligt, at hånden forstyrrer antennen, som i den nye telefon er placeret i et bånd langs siden af telefonen.

Apple har oplyst, at selskabet vil frigive en softwareopdatering. Men den opdatering vil kun ændre den måde, hvorpå brugeren får vist, hvor kraftigt et signal fra mobilmasterne, telefonen kan modtage. Det vil betyde, at der nu skal være et kraftigere signal, før telefonen viser fuld signalstyrke.

Apples support oplyser ifølge Gizmodo, at man kan komme uden om problemerne ved enten at holde telefonen på en anden måde eller ved at lægge et gummi- eller plastikhylster omkring telefonen.

Ud over problemerne med antennedesignet har flere brugere også rapporteret om, at den sensor, som skal registrere, at brugeren holder telefonen op til øret, ikke altid virker. Det betyder, at berøringen med ansigtet kan interagere med softwaremenuerne.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (27)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Jakob Damkjær

Flot klaret Steindal... Jeg er oprigtigt imponeret.....

Du er journalist uden at besidde basasle læsefærdigheder... Hvis du nu journalist og ikke bare oversatte gizmondo til dansk. Så kunne du ved at læse det brev som Apple offentliggjorde på Apple.com fået denne nyhed at vide i for mange nyhedscykler at vide...

Alternativt forsøger i blot at fortsætte jeres pagewievwhore "journalistik" på en gammel historie som ikke har fået tilføjet noget som helst nyt....

I må godt nok være desperate på den hårde måde.

Og hvis der er nogen der skulle være i tvivl, så er "problemet" med iPhone4 kun problematisk i områder med meget dårligt signal og i de områder kan man få alle telefoner til at få forringet signal hvis man holder over antennen. (mm man bruger to antenner, men der får man hjernen godt gennemstrålet af top antennen istedet... Jeg ved god hvad jeg vilke vælge).

Alle anmldelser der ikke går ud på at finde ud af på hvor mange måder hænder ikke er radiogennensigtige (og en god del af dem som er de) beskriver at de har kun emodtage samtaler og bruge datanet steder de ikke kunne det på tidligere generationer af iPhones.... Så alt i alt er antennen bedre en tidligere generationer... I ved når man bruger dem i virkeligheden.

Prøv at tage et brevkursus i kildekritik og en ny heden vil åbne sig for dig... Men en hvor det er lid mere svært at skrive totalt idiotiske artikler uden Real nyhedsværdi eller forbindelse med virkeligheden...

/Jakob

 • 0
 • 0
#7 Stephen Aaskov

Alternativt forsøger i blot at fortsætte jeres pagewievwhore "journalistik" på en gammel historie som ikke har fået tilføjet noget som helst nyt....

Og vi hopper i med begge ben hver gang.....

Jeg stopper med at læse site´et her fra nu af, det er en ligegyldighed i det store billede.

/Stephen

 • 0
 • 0
#8 NA NA

Er her nogen her som har adgang over et 1000+ botnet (med samme antal V2 brugere :P) som lige kan vote Jakob's post ned?

Hvis man ser på ratings på debatter der på nogen måde omhandler unix kan der vist ikke være nogen tvivl om at der nogen der har noget i den stil.

Jeg tænker mere at det er et perl script som bliver kørt - noget i retning af

if ($author == "Jesper Lund Stocholm") $burnBitchBurn = 1;

if($unixToppic) { for ($i= 0; $i>= words.length; $i++) { if(negative(words[i]) $burnBitchBurn = 1;

} }

....

 • 0
 • 0
#10 Stephen Aaskov

Suk.

Hvad i det jeg har skrevet får dig til at tro, at jeg vil synes om omtalte site? - Endsige at jeg vil føle mig hjemme dér?

Det er små mennesker der kun kan forholde sig til to positioner: deres egen og den diamentralt modsatte. Hvis man her på V2 prøver at kritisere grundløst Apple-bashing er man automatisk fanboi, uanset om man siger ét ord om Apple eller ej. Alene det at anvende kritisk sans og kildekritik på Apple-kritiske nyheder gør, at man udråbes til en blind følger af en eller anden tænkt bevægelse (Fanboiism). Det er da interessant, og tragisk ud over alle grænser.

Videre til de rigtige udfordringer.

 • 0
 • 0
#13 Stephen Aaskov

Nu skal jeg da ikke være så uhøflig at jeg smutter midt i du taler til mig :-)

Version2 skriver:

De kunder, som har købt den nye version af Apples smartphone, iPhone 4, skal ikke regne med, at den lovede softwareopdatering fra Apple løser problemerne med telefonens antenne.

På baggrund af følgende fra Gizmodo:

AppleCare has confirmed what we already knew: The incoming software update won't fix the iPhone 4's transmission and reception problems

Kan man med henvisning til Version2 historien "IPhone 4 skal hackes for at vise signalstyrken" sagtens argumentere for manglende journalistik fra Version 2´s side. Det mener jeg man kan uden at skulle tage stilling til antennedesignet på iPhone 4. Jeg har ikke haft en iPhone 4 i hænderne, det har fåtallet af verdens befolkning. P.t. kan man på nettet se og høre mennesker der råber meget højt ang. signalproblemer på iPhone 4 - man omfanget af problemet og dets frekvens blandt brugergruppen kender jeg ikke, endnu en grund til at jeg ikke råber med.

En dårlig artikel (og det er omtalte artikel objektivt set) bliver ikke god ved at gentage den samme position om, at Apple bør indrømme en designfejl.

Om iphone 4´s antenne er skod eller ej, det vil jeg ikke tage stilling til. Måske når jeg har haft en i hånden, måske vil jeg vente på nogle målinger af udstrålingskarakteristik eller andet - jeg ved det ikke, og kan ikke se hvad det har med journalistikken på Version 2 at gøre.

Pressen har, særligt i DK på det seneste, været fuld af omtale af historien om det dårlige antennedesign. Hvis man påstår andet, eller foreslår at man venter og ser noget konkret der peget på at designet er dårligt, ja så er man åbenbart Apple sympatisør og stoler blindt på Steve Jobs.

At mane til at slå koldt vand i blodet, og ikke ukritisk springe på teorien om "verdens dårligste mobiltelefon antenne", kan jeg ikke se har det mindste at gøre med min holdning til Apple som sådan.

Hvis min mening ikke gælder, fordi jeg ikke vil følge ukritisk med i usaglig kritik, er det ikke mig der blindt følger de andre "lemminge" - det er min sidste pointe i det her.

Om min påståede sympati for Jakob bunder i mit forhold til Apple har vel ikke nogen betydning for hverken logik eller retorik i mine indlæg? En eventuel sandhedsværd i mine udsagn, eller gyldighed af min logik, skal da ikke bedømmes på hvordan mit forhold til Apple er. Men problemet er jo netop at det bliver det, og diskussionen bliver så til ren mudderkastning baseret på ligegyldigheder. Og i den krig kan ingen vinde, slet ikke de gode argumenter - for hver side "ved" jo at den anden side ikke har ret, og i øvrigt synes som den gør på grund af sympati for produkt A/B.

Jeg håber ikke holdningerne til uoverensstemmelser og diskussion som de ses på dette forum er samme deltagerne har i den virkelige verden.

 • 0
 • 0
#16 Jens Lund

Som jeg forstår den, så taber den utroligt meget signal, når man holder den, som Apple har gjort i mange af deres reklamer.

Nu har jeg prøvet at holde et par iPhone 4. Jeg har rørt alle antenner på en gang, knuget telefonerne i hånden, dækket nederste del, som skulle være der problemet er, men det er stadig ikke lykkedes mig at få signalet til at falde.

Dermed ikke sagt at der ikke er et problem. Men måske er det ikke helt så stort, som nogle , medierne der gerne vil sælge klik på artikler, får det til at lyde.

 • 0
 • 0
#17 Jørgen Larsen

Nu har jeg prøvet at holde et par iPhone 4. Jeg har rørt alle antenner på en gang, knuget telefonerne i hånden, dækket nederste del, som skulle være der problemet er, men det er stadig ikke lykkedes mig at få signalet til at falde.

Har du prøvet med lettere svedige hænder. Svjv går en del teorier på at hudens fugt/salt balance en stor indflydelse på hvormeget den leder.

 • 0
 • 0
#18 Anders Sørensen

Nu har jeg prøvet at holde et par iPhone 4. Jeg har rørt alle antenner på en gang, knuget telefonerne i hånden, dækket nederste del, som skulle være der problemet er, men det er stadig ikke lykkedes mig at få signalet til at falde.

Som Apple selv er sagt er der en fejl i softwaren som viser at der er mere signal end der i virkeligheden er. Det er derfor der har været snakket så meget om hacked iphones for at finde signal styrken. Apple har officelt sagt at næste software patch vil rette deres "signal visningsfejl"

 • 0
 • 0
#19 Lasse Westy Bech

Nu bruger jeg heldigvis en anden telefon, og har ikke haft omtalte tlf i hånden. Men som jeg forstår det, så er det kontakten med hånden der er et problem. Hvorfor lakerer man ikke bare antennen (tyndt), så den ikke kan lede ved kontakt?

Det er så åbenlyst enkelt, at der må være en grund til at det ikke er gjort, om ikke andet af brugeren selv. Jeg ville da have forsøgt, hvis jeg havde sådan et problem.

Enlighten me someone, please?

 • 0
 • 0
#22 Emil Poulsen

Jeg var inde på et andet forum (kan ikke huske hvilket) de refererede af man kunne bruge et lille stykke tape til at dække en lille del af rammen nederst til venstre på telefonen.

Dette taler vel for at løsningen med at lakere rammen ville fungere?

 • 0
 • 0
#24 Sven Andresen

http://ing.dk/artikel/110085-antenne-professor-iphone-er-markedets-vaers...

Prøv at læse denne artikel. Om den stemmer eller ej, er kun eksperter på området som kan svare på...

Når du ikke har haft en Iphone i hånden, og ikke kender til teknikken bag antenne design og signalstyrke, og hvordan det hænger sammen med elektriske ladninger i en persons krop påvirker hinanden... Så syntes jeg du skal lade eksperterne tage diskutionen op... fordi det eneste jeg kan se er at du slår ned på alt og intet...

 • 0
 • 0
#26 Stephen Aaskov

Stephen:

Jeg er på sin vis enig i, at artiklen ikke vinder VM for gode artikler - men det ændrer vel ikke på, at der er problemer med antennen?

Det ved jeg ikke noget om, og jeg ved for lidt om iPhone 4, dens antennedesign, forholdene hvorunder folk oplevet tabte kald m.v.

Som ingeniør har jeg erfaring med 3GPP verdenen fra netværks siden (ikke radio delen), og jeg ved hvor komplekst systemet er (alt det ind imellem telefonens brugerinterface til udbyderes forbindelse mod resten af verden)

Et 3G netværk (inklusive håndsæt) vil konstant overvåge kvaliteten af links mellem håndsæt og base stationen. Hvis kvaliteten falder kan netværket påbegynde at flytte en telefon til en anden kanal/frekvens. Forestil dig nu, at iPhone 4 antennen påvirkes kraftigt på nogle få bestemte kanaler.

Hvor ligger fejlen, hvis AT&T´s netværk ikke flytter berørte telefoner til andre kanaler p.g.a manglende kapacitet på AT&T´s net? Eller hvis netværket påbegynder en handover (http://www.umtsworld.com/technology/handover.htm) til en anden celle, men det mislykkes på grund af software fejl i telefon eller 3G basestation?

min pointe er kort og godt, at den slags problemer er så komplekse, at der skal en flok mennesker og gode debug faciliteter på banen. Det at situationen kan fremprovokeres ved at holde en telefon på en bestemt måde, er kun noget der peger i en retning. Problemet kan sagtens ligge et helt andet sted.

 • 0
 • 0
#28 Stephen Aaskov

@Anders Sørensen

Ehh..

Det er da netop software der håndterer 3G protokollerne på enheden og på base stationen, og det er software der igangsætter omtalte handover.

Skift af kanal etc. er håndteret af software. Og den software kan i forbindelse med en antennes specifikke ydelse, dækning og kapaciteten på operatørens netværk resultere i forskellig opførsel fra det totale system.

 • 0
 • 0
#29 Anders Sørensen

Siger bare (den størreste) fejl ligger i designet af antennen, som resultere i dårligere signal på Iphone4. Og det er det der (bla.) adskiller Iphone 4 fra tidligere design. MEN jeg siger ikke at Iphonen 4 har andre problemer, som du selv har påpeget. Den fejl du påpeger er dog (formentlig) nemmere at rette, da det kunne ligge i softwaren (og set i lyset af at de andre Iphones ikke har haft problemer), og ikke Iphone 4s hardware. Hvis Iphonen 4s fejl var software ville der ikke være så meget debat om det - da Apple er gode til at sender nye updateringer ud for at forbedre eller rette fejl i softwaren.

 • 0
 • 0
#30 Michael Bachmann

Apple har lavet en fejl i deres antenne design, længer er den ikke. De prøvede at fix det med en opdatering af softwaren, hvilket ikke lykkedes. Apple har job opslag på deres hjemmeside, hvor de søger antenne eksperter. Tilfælde?

Det kan så diskuteres om det er dårlig mobilsignalet eller ej. Faktummet er at Apple har lavet et dårlig antenne design på iPhone 4. Ironisk nok praler Steven Jobs med dette nye design. Steven Jobs: "This is part of some brilliant engineering which actually uses the stainless steel bands as part of the antenna system...It's got these integrated antennas right in the structure of the phone. It's never been done before. And it's really cool engineering." http://www.youtube.com/watch?v=GPwZGjgWIO0&feature=related

Men selv om telefonen har den fejl, skulle det ikke forhindre de mange Apple fans i at købe telefonen!

Problemerne opstår vis kun når den holdes i venstre hånd :)

Jokes: Måske udgiver de en udgave til de venstre håndet sener i år ;)

Apple kan vel stadig sælge deres iPhone 4, som en iPod touch ;)

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere