Apple modtager milliarder af dollars for at have Google som søgemaskine på iPhones

Illustration: alexey_boldin / bigstock
Apple modtager ifølge en vurdering foretaget af Goldman Sachs mere end ni milliarder dollars fra Google for at bruge Google som standard-søgemaskine på iPhones. Det sker på trods af hård kritik fra Tim Cook af Googles privacy-politik.

Google betaler Apple milliarder af dollars om året for at forblive standard-søgemaskinen på Apples iPhones. Ifølge et estimat fra investeringsbanken Goldman Sachs ligger beløbet på omkring ni milliarder dollars årligt, og kommer kun til at stige.

Det sker på trods af, at Apple-topchef Tim Cook til privatlivskonferencen IDCPPC kom med en hård kritik af Google og Facebook for ikke at behandle brugeres persondata ansvarligt.

Læs også: Tim Cook: Indfør GDPR i hele verden

Deres søgemaskine er den bedste

I et interview med Axios forsvarede Tim Cook beslutningen med, at Google er den bedste søgemaskine, og bemærkede, at Apple har indbygget flere sikkerhedskontroller, som skal hjælpe brugerne til at beskytte deres privatliv.

»Det er ikke en perfekt ting, det skal jeg være den første til at sige, men det går en lang vej mod at hjælpe,« siger Tim Cook til Axios.

Profilerer sig på privatliv

Apple har tidligere sat stort fokus på privatliv, og Tim Cook har udtalt, at retten til et privatliv er en grundlæggende menneskeret.

Læs også: Da dataetikken kom på verdensdagsordenen

Det står i skarp kontrast til de to andre teknologikæmper, Facebook og Google. Begge virksomheder har nemlig haft alvorlige skandaler i løbet af det sidste år. For Googles vedkommende drejede det sig om en sikkerhedshuld i det lidet succesfulde sociale medie, Google Plus.

Et sikkerhedshul i servicen gjorde, at tredjepartsudviklere kunne hente 500.000 brugeres personlige informationer, uden brugernes samtykke.

Læs også: Google lukker Google+ efter afsløring af datalæk

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Thomas Kratz

Sad jeg højt placeret i Google ville jeg anbefale at stoppe betalingerne til Apple for at benytte deres søgemaskine som standard. Hvad vil Apple gøre? Tim Cook er selv ude og indrømme Google er den bedste tilgængelige søgemaskine. Jeg tvivler stærkt på Apple vil gøre alvor af nogle trusler om at erstatte den med noget andet.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere