Apple mobilbetaling med NFC er kommet til Europa

Apple Pay bliver nu lanceret i Storbritannien og er tilgængeligt for iPhone 6 brugere, der skal købe noget for under 200 kr.

Apples mobile betalingssystem har været tilgængeligt i USA siden oktober 2014. I denne uge er det også kommet til Storbritannien. Systemet benytter den NFC-chip teknologi som er indbygget i moderne smartphones, så man kun behøver at berøre betalingsautomaten et kort øjeblik med sin telefon eller Apple Watch.

Der er en lav beløbsgrænse på 200 kr. fordi at det vil være let at anvende en stjålen telefon til at foretage indkøb. Allerede til efteråret bliver denne grænse hævet til 300 kr.

Læs også: Blogger: Samsung annoncerer konkurrent til Apple Pay

Samsung og Google har også lanceret versioner af samme type betalingssystem, men Apple er først til at ramme Europa i et samarbejde med britiske banker.

Læs også: Apple Pay er i stand til at dække 90% af amerikanske indkøb

Kreditkort kan også udstyres med NFC chips. Danske Bank har lovet, at alle deres kunders MasterCard og VISA/Dankort bliver udstyret med NFC chips i løbet af dette og næste år.

I Danmark er det allerede nogle steder muligt at anvende betaling med NFC-chip i Dankortet. Forretninger med en iZettle kortlæser understøtter NFC chiplæsning. Men de danske versioner af Android og iOS understøtter endnu ikke teknologien.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 John Kristensen

Det er jo let at implementerer alle mulige teknologier og features i smartphones, men hvad er det ved hvis ikke de kan bruges til noget? Det er det Apple altid har levet efter og først gjort teknologierne tilgængelige i deres produkter når markedet var modent til det, og markedet er modent nu og Apple har fået NFC chip.

Det giver jo rigtig god mening, mange andre har jo betalt ekstra for at have NFC i mobilen længe, uden egenlig at kunne bruge det til ret meget

  • 5
  • 5
#8 Jakob Damkjær

og NFC er ikke det svære... Det svære er at overtale bankerne om at det er sikkert nok...

Så kombinationen af at TouchID har vist sig sikkert nok i virkeligheden (bankerne er nok blevet lidt mere overbevist af at Apple har "dogfoodet" det i iTunes og App stores og der har det vist sig at være sikkert nok til en af de støreste globale online butikker) og så kombinationen af transportlaget NFC og Secure Enclave lageret (og at Apple har vist at det er sikkert nok i virkeligheden over en årrække) og at Apple har gået med til at låse alt andet brug af NFC end kredit kort godkendelse.

Samt selvfølgelig et software system der kan gennemføre auth med tokenisation af transaktioner så butikerne / butikskæderne ikke kan benytte noget af info til kunde profiling og kreditkortsnumre ikke kan blive kompromitteret hvis en butikskædes IT systemer bilver hacket.

Se det "lille" trick kræver års planlægning og eksekvering og årelange forhandligner med en af de mest absurt konservative brancher der findes - bankbranchen. Selvfølgeligt har google og samsung nu lanceret deres egne versioner... Men hvor mange banker og butikker har de ?

"Der er en lav beløbsgrænse på 200 kr. fordi at det vil være let at anvende en stjålen telefon til at foretage indkøb. Allerede til efteråret bliver denne grænse hævet til 300 kr."

Ehh... for det er nemt lige at skære en finger af den man har stjålet en iPhone fra ? eller være istand til at lave et tilstrækkelig kvalitet aftryk til at man kan snyde TouchID sensoren... vel og mærke INDEN den bruger har slettet telefonen... Så har man istedet for "adgang til kreditkortet" et ret precist homing beacon som politiet kan bruge til at finde en kriminel der ikke "bare" har begået tyveri for en 5000-6000 kr men også hvad en rimelig anklager kan få til at blive dokument falsk og par andre ikke helt trivielle anklager... og husk at for at bruge telefonen som kreditkort skal den ha forbindelse til internettet og SAP så er telefonen en brevvægt med et homing beacon indbygget og et ret belejligt bevistspor for en række forbrydelser... Lidt svært at forklare hvordan man er front and centre på et sikkerhedskamera billede lige på det tidspunkt hvor man begår dokumentfalsk og regne med at man kommer afsted med det).

Ikke direkte hvad man ville kalde en lavthængende frugt... eller et oplagt mål når man bare kan være lidt lusket og aflure en 4 cifret pinkode og stjæle en pung og så kan man købe alt hvad hjertet begære...

Ti mod en er årsagen faktisk at bankerne har været nogen hattenåle og ikke har fået fingeren ud af bageriet mht at få godkendt (i.e. review og approval helvede med intern audit og med bank myndighederne) deres interne systemer til transaktioner til højere beløb end de 200 kr...

For hvis der faktisk var et faktisk sikkerhedsproblem så ville det ha kommet op til overfladen i USA hvor kredit kort sikkerhed er en absurd joke... Selv landsdækkende butikskæder som Target og BestBuy kan de ikke finde ud af PIN koder med et EU kreditkort... Det er magnet strip og underskrift... eller at så længe beløbet er under en ca 30-40 USD så skal man bare swipe kortet og så er der bonus ved kasse et.

Enten det eller engelske banker er så tilpas reaktionære at de ikke vil bruge noget der bare smager af nyt uanset hvor godt der har preformet andre steder før de selv har kørt det i en prøveperiode.

  • 6
  • 3
#10 René Nielsen

Jeg er lidt loren ved NFC betalinger og for den sags skyld også de nye kreditkort med NFC.

På nogen af mine udenlandske kollegaer kan jeg forstå at en ny form svindel er ved at dukke op. Den består i at tyven bærer en håndholdt betalingsterminal i f.eks. en taske eller skjult i en frakke.

Tyven ”bumber” så ind i dig i myldretiden – på gaden, i toget – alle de steder hvor den slags sker. Terminalen er indstillet i den høje ende af NFC betalingsgrænsen.

Mine udenlandske kollegaer siger at man best beskytter sine kreditkort ved at putte dem i en lille kortholder (æske) som der ikke kan fjernaflæses igennem.

Men hvordan sikrer man sig imod den slags med en mobiltelefon

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere