Apple Mac OS X 10.8 Mountain Lion kommer til sommer

5 kommentarer.  Hop til debatten
Apple er nu klar med den første testversion af Mac OS X 10.8, som har fået kodenavnet 'Mountain Lion' og først og fremmest har større integration med iOS.
16. februar 2012 kl. 16:00
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Apple har nu løftet den første flig af sløret for den kommende opdatering til selskabets pc-styresystem Mac OS X. Version 10.8 med kodenavnet Mountain Lion udkommer til sommer, oplyser Apple i en pressemeddelelse.

Dermed ser Apple ud til at udkomme med et nyt styresystem nogenlunde samtidig med Microsofts nye Windows 8.

Det vil i så fald blot være ét år efter lanceringen af den nuværende version af Mac OS X, og man skal heller ikke forvente nogen stor revolution i version 10.8.

De største nyheder gælder dog én ting, som mange har forventet, at Apple ville komme med i den næste version, nemlig større integration med Apples mobilstyresystem iOS, der bruges til iPad, iPhone og iPod Touch.

Tættere integration med iCloud

Eksempelvis bliver online-lagertjenesten iCloud mere integreret i Mountain Lion, som også får en Messages-applikation, så man kan sende beskeder mellem alle Apples enheder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derudover har Apple hovedsageligt afsløret en række mindre applikationer til eksempelvis huskesedler, ligesom notifikationer fra de forskellige applikationer nu bliver samlet i én oversigt.

Apple har frigivet et såkaldt Developer Preview af Mountain Lion, og netop udviklerne skal også om bord på det nye styresystem. For én af de nyheder, som kan sælge billetter, er muligheden for at udvikle spil, så man kan spille fra en Mac med andre spillere på iOS-enheder.

Hvis man er medlem af Apples Mac Developer Program, kan man downloade prøveversionen af Mountain Lion.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
17. februar 2012 kl. 12:43

http://www.apple.com/macosx/mountain-lion/features.html#gatekeeper

At brugeren kan vælge at kun at få programmer fra Mac App Store eller MAS og Developer ID (standart indstillingen) således at malware får endnu svære ved at komme ind på OS X.

(dem der lever på kanten kan også indstille det så alle programer kan køre med det er der ikke mange der bør).

Selv hvis en malware udvikler får et Dev ID (hvis de bruger de 99 USD det koster for et dev medlemskab) så vil Apple kunne lukke ned for malware programmet bare ved at tilbagekalde det certifikat som Appen er signeret med.

Documents in the cloud er også en vigtig detalje for det indebære at iWork programmerne på iOS kommer til at ha paritet med deres modpart på OS X, så du skriver på et dokument på din mac og du får en ændringside kan du tilgå samme dokument på din iPad.

Samtidigt tror jeg Steam bare en lille smule skider grønne grise over cross platform gaming mellem iOS og OS X spil samt crossplatform via Gamecenter for det er et kæmpe plus for spiludvilkere der er på iOS hvis de vil appelere til OS X kunder. Kunder har deres kredikort tastet ind i iTunes det er nemt det er ligetil og du kender udvikleren fra de spil du godt kan li på din iOS dims.

AirPlay mirroring kommer til at være rigtig rart på at ha på OS X ikke mere fumleri med at koble kabler på projektoren bare beam lige til den Apple TV der er koblet på (og mon ikke der snart kommer projektore der har AirPlay indbygget).

Men hey det er bare iOS og iCloud integration og et par små apps.

Det er så måske er blevet overset i farten er at den integration og homogenisering mellem iOS, OS X og iCloud opnår i Mountain Lion en niveau så man kan argumentere at det er en samlet platform. Som man har adgang til uanset hvilken Apple dims man bruger desktop, laptop, tablet eller iPhone/iPod samme interface samme apps, et samlet sted (dog ikke det eneste) at købe indhold (af alle typer) apps og programmer og et samlet sted at sælge indhold og programmer til hele verden.

5
17. februar 2012 kl. 15:10

Det er så måske er blevet overset i farten er at den integration og homogenisering mellem iOS, OS X og iCloud opnår i Mountain Lion en niveau så man kan argumentere at det er en samlet platform. Som man har adgang til uanset hvilken Apple dims man bruger desktop, laptop, tablet eller iPhone/iPod samme interface samme apps, et samlet sted (dog ikke det eneste) at købe indhold (af alle typer) apps og programmer og et samlet sted at sælge indhold og programmer til hele verden.

Ja, det er netop ved at blive sammensmeltet til ét meget homogeniseret økosystem. Det er selvfølgelig smag og behag om man kan li' det, men jeg kan se nogle gevaldige fordele både som bruger og som udvikler.

Det ligner lidt at de er ved at lave en "Apple" som de har gjort så mange gange før - Være så tidligt ude at mange synes det er "mærkeligt" og ikke kan forstå det. Men efter noget tid så følger alle andre trop. Det kan man jo allerede se ved at Windows 8 kommer til at inkludere en appstore som man allerede har i Mac OS X.

3
16. februar 2012 kl. 22:13

Hvis man var en af dem der var skuffet over at iMessage ikke var med i Lion kan man glæde sig over at man kan tyv-starte og downloade en beta version hvis ikke man kan vente på at 10.8 bliver releaset. Umiddelbart ser det ud til at virke som det skal.

1
16. februar 2012 kl. 20:06

Nu havde jeg ellers lige fået taget mig sammen til at opgraderer (i mandags) og har efterhånden fået rettet de ting der blev decideret ødelagt af opgraderingen.

Måske skulle man til at huske at se om Apple markerer specifikke versioner som LTS-udgaver...

2
16. februar 2012 kl. 21:46

Min opgradering fra Leopard til Snow Leopard var næsten uden problemer hvis jeg husker rigtigt, men desværre så ja, der har været en del uhensigtsmæssigheder efter jeg installerede Lion. Jeg måtte opgive at bruge den opgraderede udgave og starte med en clean install istedet. Det var måske også lige ambitiøst nok at bruge den samme base-install som startede på Leopard ;)