Apple lover valgfrihed om langsommere iPhones

18. januar 2018 kl. 10:06
Apple lover valgfrihed om langsommere iPhones
Illustration: Flickr.
Begrænsninger på ældre iPhones' ydeevne, som Apple i december indrømmede at have indført for at spare batteriet, bliver valgfrit med næste iOS-opdatering, fortæller Apples administrerende direktør, Tim Cook.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

I næste opdatering til iOS 11 lader Apple frit kunder vælge, om de vil beholde begrænsninger af deres iPhones' CPU-kraft, som tidligere software-opdateringer i skjul har introduceret, siger Apples administrerende direktør, Tim Cook, i et interview med ABC News.

Det skriver The Verge.

Udmeldingen kommer, efter at Apple i december indrømmede, at de bevidst har sænket hastigheden på ældre iPhones gennem software-opdateringer. Ifølge virksomheden var det for at spare slidte batterier for overarbejde, der førte til problemer som pludselige nedlukninger.

Siden er Apple stødt på hård kritik fra alle fronter. I Frankrig er offentlige anklagere i gang med at efterforske den multinationale virksomhed for planlagt forældelse af deres produkter - som er ulovligt i Frankrig - mens søgsmål også er strømmet ind fra andre lande.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tim Cook lover mere gennemsigtighed med hensyn til batteriernes helbred.

»Kunder vil kunne følge bedre med i deres batteris helbred. Det er ikke blevet gjort før,« siger han.

Derudover vil enheden også give klar besked til brugere, når den reducerer ydeevnen. Selvom man frit vil kunne slå disse begrænsninger fra, så anbefaler Tim Cook det ikke.

Opdateringen vil ifølge Tim Cook blive sendt ud til udviklere i næste måned, før den rammer resten af Apples kunder engang i marts.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger