Apple lover valgfrihed om langsommere iPhones

Begrænsninger på ældre iPhones' ydeevne, som Apple i december indrømmede at have indført for at spare batteriet, bliver valgfrit med næste iOS-opdatering, fortæller Apples administrerende direktør, Tim Cook.

I næste opdatering til iOS 11 lader Apple frit kunder vælge, om de vil beholde begrænsninger af deres iPhones' CPU-kraft, som tidligere software-opdateringer i skjul har introduceret, siger Apples administrerende direktør, Tim Cook, i et interview med ABC News.

Det skriver The Verge.

Udmeldingen kommer, efter at Apple i december indrømmede, at de bevidst har sænket hastigheden på ældre iPhones gennem software-opdateringer. Ifølge virksomheden var det for at spare slidte batterier for overarbejde, der førte til problemer som pludselige nedlukninger.

Læs også: Apple indrømmer at sænke hastigheden på iPhones med ældre batterier

Siden er Apple stødt på hård kritik fra alle fronter. I Frankrig er offentlige anklagere i gang med at efterforske den multinationale virksomhed for planlagt forældelse af deres produkter - som er ulovligt i Frankrig - mens søgsmål også er strømmet ind fra andre lande.

Tim Cook lover mere gennemsigtighed med hensyn til batteriernes helbred.

»Kunder vil kunne følge bedre med i deres batteris helbred. Det er ikke blevet gjort før,« siger han.

Læs også: Apple undskylder, at telefonen bliver langsommere: Sætter prisen ned på iPhone-batterier

Derudover vil enheden også give klar besked til brugere, når den reducerer ydeevnen. Selvom man frit vil kunne slå disse begrænsninger fra, så anbefaler Tim Cook det ikke.

Opdateringen vil ifølge Tim Cook blive sendt ud til udviklere i næste måned, før den rammer resten af Apples kunder engang i marts.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere