Apple lover otte timers batteritid i ny MacBook Pro

Macworld: Den nye 17 tommer MacBook Pro har fået et indbygget lithiumpolymer-batteri, som kan give op til otte timers batteritid ifølge Apple.

SAN FRANCISCO: Apple-kunder er efterhånden vant til, at det kræver et større kirurgisk indgreb at skifte batteri i Apples produkter. Det kommer også til at gælde for den nyeste MacBook Pro, som Apple lancerede tirsdag på årets Macworld-messe i San Francisco.

Den nye 17-tommer MacBook Pro leveres med et lithiumpolymer-batteri. Polymer-teknologien giver større frihed for at forme et batteri, end de lithiumion-batterier, som er standard i de fleste bærbare pc'er i dag.

Apple er langt fra den første pc-producent til at benytte lithiumpolymerteknologien. Men Apple er den første til at indbygge et polymerbatteri som standard i en serie af bærbare pc'er.

Den væsentligste fordel ved teknologien er, at den gør det muligt at konstruere batterier med langt større kapacitet. Det har blandt andet Dell og Hewlett-Packard udnyttet til at designe batterier til bærbare pc'er med en batteritid på op til 24 timer.

Apple har indbygget batteriet i den nye MacBook Pro. Det betyder, at Apple har formået at holde konstruktionen kompakt og alligevel kunne tilbyde en batteritid på op til otte timer på modeller med Nvidias 9400M grafikchip.

Vælger man den kraftigere Nvidia 9600M GT falder batteritiden til omkring syv timer ifølge Apple. Det er dog stadig omkring en fordobling af batteritiden på forgængeren med konventionelt lithiumionbatteri.

Ulempen er, at batteriet nu er så integreret i pc'en, at det ikke umiddelbart er muligt at udskifte det. Der er således ikke mulighed for at have et ekstra batteri i bagagen til ekstra lange perioder væk fra stikkontakten.

Til gengæld lover Apple, at batteriet vil holde længere, så kunderne ikke behøver at sende deres Mac til et Apple-værksted for at få skiftet batteri. Ifølge Apple vil det nye batteri kunne holde til op mod 1.000 opladninger mod omkring 200 til 300 opladninger i de tidligere modeller.

Samtidig har Apple indbygget en teknologi kaldet Adaptive Charging, som ved hjælp af en mikrochip indbygget i batteriet kan justere strømstyrken og styre opladningen af de enkelte celler i batteriet.

Apple kalder den nye 17 tommer MacBook Pro for den letteste bærbare pc i den størrelse. Med en vægt på omkring tre kilogram er der dog stadigvæk ikke tale om en pc, som de fleste brugere vil kunne holde ud at slæbe rundt på en hel arbejdsdag.

Den danske pris for den nye 17 tommer MacBook Pro begynder ifølge Apple på 19.399 kroner.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere