Apple lover bedre batteritid og forbindelse for iPhone-ejere

Steve Jobs bekender problemer med iPhone. Der er kun få dage til en software-opdatering, der skulle give bedre forbindelser og længere batterilevetid.

På fredag lysner det måske for trængte iPhone-ejere, der har klaget over tabte opkald og snæver båndbredde.

I aftes annoncerede Apples topchef Steve Jobs på en stor iPod-event i San Francisco, at en længe ventet opgradering til iPhone-softwaren vil blive frigivet fredag. Opgraderingen har fået versions-nummeret 2.1, men er ifølge Apple både en stor opgradering og en kolossal forbedring i brugeroplevelsen.

Og Steve Jobs gik da også nærmest til bekendelse over de problemer, som nogle brugere har oplevet:

"2.1 er en stor opdatering, der fikser mange bugs. Den giver færre tabte opkald og en markant forbedret batterilevetid. Opdateringen fikser også problemer med programmer, der crasher. Og backup til iTunes er blevet dramatisk meget hurtigere."

Steve Jobs lover også en generelt forbedret ydelse i brugerfladen.

Mystik i fejlfindingen

Apples bekendelse kommer efter lang tids tavshed om iPhone-problemer. Brugere har rapporteret om en del fejl med ustabilitet i forbindelserne til telenettet og nedbrud af programmer. Senest en bruger fra Odense på Version2.dk i går.

Det har dog været svært at spore og genskabe de problemer, som brugerne har rapporteret. Medier som Wired og Göteborgs-Posten har på hver deres måde forsøgt at opklare problemer med lav båndbredde og tabte opkald.

Men pilen for problemernes oprindelse har i stedet peget på teleselskaberne, der langt fra er færdige med udbygningen af 3G-netværket. Der er ringe dækning og beskeden båndbredde til rådighed. I Frankrig tog Orange konsekvensen af manglerne i deres eget netværk og skruede så langt ned for båndbredden for brugerne, at 3G er en illusion.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere