Apple lancererede som ventet deres mindre smartphone

Illustration:
En mindre Iphone, en mindre Ipad, et lidt biligere smartwatch og en ny iOS-opdatering med et behageligere skærmlys til natteroen. Det var gårsdagens mere eller mindre forventelige nyheder fra Apple i skyggen af en meget omtalt strid med FBI

Der var uden de store trylletricks i ærmet, at Apple vanen tro i går lancerede et par produktnyheder i Cupertino i Californien.

Den mest omtalte og ventede nyhed var den nye og mindre Iphone 6 SE. Den ligner i størrelsen til forveksling forgængeren 5s, men indeholder de samme tekniske specifikationer som den nyeste 6s-model.

Læs også: Apples danske datacenter skal bygges oven på 2.500 år gammel bronzealderby

Den nye telefon med den lille fire tommers skærm er derfor udstyret med Apples nyeste processor, A9, en NFC-chip, der muliggør direkte Apple Pay-betalinger og et kamera på 12 megapixel. SE'eren er samtidig hele tre gange hurtigere end den gamle 5s.

Lanceringen af den mindre model hænger sammen med en stigende global efterspørgsel på mindre smartphones. En tendens, som Apple og de fleste andre producenter ellers nærmest konsekvent er gået i mod i deres nylanceringer.

Den nye iPhone SE sættes til salg i USA den 31. marts, og vil inden udgangen af maj være udrullet til mere end 100 lande. Formentligt også i Danmark, hvor startprisen forventes at blive omkring 3.700 kroner, skriver dr.dk.

Som de øvrige to 6-modeller vil SE være tilgængelig med enten 16 gb eller 64 gb hukommelse.

Ny Ipad og nye urrem-farver

Præsentationen bød også på en ny udgave af Apples iPad Pro. Denne udgave er også en mindre version på 9,7 tommer, hvilket bringer topmodellen ned i samme størrelseskategori som den almindelige iPad. En mindre nyhed i den forbindelse er en funktion, der automatisk kan tilpasse skærmlyset til omgivelserne. Derudover ligner den storebror på mange punkter. Den er udstyret med stereohøjttalere, kan tilsluttes et eksternt tastatur og skærmen kan benyttes med Apples Pencil. En dansk lanceringsdato er ikke klar endnu.

Apple præsenterede desuden deres seneste udgave af styresystemet iOS. Her vakte funktionen Night Shift opmærksomhed, da skærmens farver ændres til tiden på døgnet, så man undgår blåligt lys, der kan gøre det sværere at falde i søvn efter aftenbrug.

Desuden meddelte Apple, at prisen på deres Smartwatch sænkes en anelse og snart kan fås med et væld af nye farver til urremmen.

Læs også: Salget af wearables blev næsten tredobblet i 2015

Apples chef Tim Cook benyttede samtidig lejligheden til at adressere den meget omtalte FBI-høring, der efter planen skulle være afviklet i dag.
Fra scenen understregede direktøren, at Apple ville tage sit ansvar og princip for brugernes data seriøst.

Kort efter præsentationen meddelte myndighederne dog overraskende nok, at høringen midlertidigt er udskudt på grund af den seneste udvikling i sagen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Nicholas Colding

Jeg syntes nu der var et par ting, som virkede spændende ved den nye lille iPad Pro: en ny chip A9X og ikke mindst en skærm som er meget bedre. Den kan åbenbart kalibrerer sig selv, efter det omgivende lys (efter hvad jeg forstod). Det er noget os billedemagere sætter pris på!

  • 2
  • 1
#3 Palle Meinert

Chippen er ikke ny. Den sidder også i den store iPad pro som kom i efteråret. Skærmen er sikkert heller ikke meget anderledes end den eksisterende 9,7" tommer. Men De har tilføjet en sensor som kan registrere det omgivende lys, hvorefter de justere skærmen derefter.

  • 1
  • 1
#4 Jimmie Jensen

@Palle Følgende er meldt ud omkring den "nye" skærm: - 40% less reflective than that of the iPad Air 2, and 25% brighter - Support for Apple Pencil - 4 ambient light sensors

Set mht. specs er den ændret en del, dog ikke skelsættende, men hvor mærkbart det er, har jeg selvfølgelig ingen idé om.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere