Apple lancerer iPhone 4S med 1080p-video og stemmestyring – ingen iPhone 5

4. oktober 2011 kl. 20:5339
Der kommer ingen iPhone 5 i denne omgang, men Apple er i stedet klar med iPhone 4S. Video i 1080p, dobbeltkerne-processoren A5 og stemmestyringen Siri skal slå konkurrenterne.
Artiklen er ældre end 30 dage

Apples nye topchef, Tim Cook, havde ingen iPhone 5 med i lommen, da han tirsdag aften til Apples meget hypede produktlancering for første gang skulle stå i spidsen, efter Steve Jobs tidligere på året forlod roret hos Apple.

I stedet var fokus på en opdateret udgave af Apples meget populære iPhone 4 – nu med navnet iPhone 4S. Telefonen bliver lanceret på det danske marked 28. oktober.

Telefonen kører på næste udgave af Apples mobile styresystem, iOS 5, og det indeholder omkring 200 nye funktioner, heriblandt notifikationer og bedre Twitter-integration.

Cloud-tjenesten iCloud er også en del af iOS 5 og gemmer musik, fotos og dokumenter i skyen og gør dem tilgængelige på alle brugerens enheder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den største nyhed på softwaresiden er dog stemmestyringen Siri, det bedst kan betegnes som en stemmestyret diktafon, opslagsværk eller beskedtjeneste.

Apple præsenterede, hvordan brugeren kan spørge Siri om vejret, restauranter i nærheden, tale sig til sms’er eller bruge den til at diktere tekst. Ifølge Apple er der ikke bare tale om dum talegenkendelse, men om en agent, der forstår og agerer ud fra kontekst.

Siri kommer i første omgang kun på engelsk, fransk og tysk og er fortsat i beta-udgave.

Indmaden i iPhone 4S er opdateret med Apples egen dobbeltkerne-processor A5, der også sidder i iPad 2. Det skulle give langt hurtigere ydelse og grafisk ydeevne. Kameraet er opdateret til en udgave med 8 megapixels, som nu også er i stand til at optage video i HD-opløsningen 1080p.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nu er spørgsmålet så, om forbrugerne vil tage godt imod iPhone 4S eller er skuffede over ikke at kunne købe en ny model i form af iPhone 5. Aktiemarkedet har umiddelbart reageret ved at sende Apple-aktien ned med 4 procent.

Se Apples præsentation af iPhone 4S herunder – heriblandt demonstration af stemmestyringen Siri.

[video:https://www.youtube.com/watch?v=3TorTZx_xtA]

Læs mere om iPhone 4S på Apples danske site

39 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
52
9. oktober 2011 kl. 15:57

Har man ret til at være skuffet over iPhone 4S - selvfølgelig har man det. Apple har ved de seneste events lanceret nogle væsentlig mere evolutionerende produkter, som man kunne få hands-on med det samme.

Jeg ser dog et lidt anderledes billede, hvis man kigger bag ved gardinerne. iCloud og iOS 5, samt opdateringer til OS X, iTunes etc. for at understøtte iCloud tror jeg bliver rigtig fedt.

De ressourcer, der skal ligges i et iCloud system, som fra dag ét skal kunne benyttes af over 250.000.000 iOS devices, samt en hel del OS X computere - er absolut ikke nogen triviel opgave at implementere.

Jeg håber ikke de har kigget efter skalerbare løsninger som etc. billet-net, nemID og lignende. Apple har jo lovet at iCloud - "Just works!" - så det må de jo så bekræfte om mindre end én uge.

Mine forventninger til en iPhone 5, er heller ikke super høje. Når først Apple maskinen kører, så plejer de mere at lave evolution i stedet for revolution, se bare på iPod's.

Hvad den næste Apple revolution bliver, tror jeg de arbejder hårdt på. Det fede er at vi bare skal læne os tilbage og vente. Jeg er helt sikker på at de dygtige og innovative folk som arbejder hos Apple, nok skal fremtrylle et eller andet, da jeg ikke tror at Tim Cook, bare lader dem hvile på lauerbærerne og nyde fordoms success.

33
6. oktober 2011 kl. 01:47

Mange, hvis ikke de fleste, features i Siri kommer fra CALO, inklusive møde assistenten, møde transcript og de fleste andre funktioner Jakob nævner/citerer. Derfor er jeg ikke så imponeret over Siri i sig selv, men CALO !. DARPA projekt !?, jamen det plejer da at ende som et open-source projekt, så skal vi gøre det her til en gætte konkurrence om hvornår en tilsvarende app kommer til Android - baseret på CALO selvfølgelig. For som det kan ses af at følge nogle af de referencer Jakob har givet er der flere andre der har projekter kørende som nemt kunne ende i lignende produkter.

@Thomas Jeg må gi' Jakob ret i at Siri er meget mere end en voice-commander og hands-free diktat-tekst system. Voice-cmd havde Nokia for, hvad - 5, 8 ? - år siden. Kan i huske "ring hjem" hand-free ?, det var så sjældent det virkede for mig at jeg opgav det. Diktat-tekst, den har både MS og IBM lavet, sikkert også mange andre. Flere af dem havde kontekst og grammatisk "forståelse" der tilpassede sig brugerens sprogbrug.

Siri er meget mere. Siri blev først leveret (iflg. Jakobs ref.) på 3GS og mig bekendt var der ingen multitasking på en 3GS !?. Jeg kan ikke huske om iOS5 har fuld multitasking, men 2 tasks kan den jo nok klarer hvis den køre på en dual-core ellers er Jakobs lille "læge senario" ikke rigtigt muligt. Det er måske derfor at den nu bliver blæst godt op på en ny version af iPhone som egentlig ikke har ret meget andet stort at prale med - 8mp camera, bedre dualcore.... men en velfungerende Siri.

"så ville jeg kalde det en personlig assistent " - Ja Jakob, en sekretær du lige selv skal oplære !!, stort set fra bunden af. Lære sekretæren at finde et billigt flyselskab, dit fortrukne transportmiddel mellem A og B her, der, i New York eller Bangkok og når det ikke skal koste en formue.

Jeg kender kun to der har de behov for en assistent og de fan..me ikke tid til personlig oplæring, "han/hun skal sat'm... kunne det full-speed, on-the-fly fra det sekund han/hun lander i butikken".

Så helt ærligt Jakob, på nær møde-transcript og kalender/møde/aftale funktionerne (hvis man nu ikke har fuld integration med google kalender) og voice-cmd så er resten af Siris funktioner til top-pro business folk der alligevel ikke har tid til at oplære Siri. Alle andre kan bare være irreterende i Diners-Club-loungen eller toget til den anden ende af DK medens de prøver at være "smarte" ("de" for jeg kunne ikke finde på det selv.)

Siri/CALO er en super app men kun få af Siris funktioner høre til på en mobiltelefon. Jeg ville med glæde installere Siri på min lydløse 13" laptop med Ubuntu der oftest er med til møder. Møde-transcript på min HTC Desire - "I would love it". Ja en Desire og ikke en Incredible elle Sensation for hvem gider line en idiot med et TV i lommen. Derfor bliver det måske en S&E Ray eller en Nokia N9 næste gang - sikkert en N9er fordi det er den eneste (ud over 2 mindre søster-modeller) der er ægte world-wide 3G.

Møde-transcrip funktionen er ikke en ny tanke. Jeg sad og arbejdede med netop den ide tilbage i starten af firserne på min PC-AT'er, men en 8MHz '286er magtede ikke opgaven og den SP1000 speech-recognition front-end magtede ikke til stort ordforråd og at skelne mellem stemmer på samme tid og det har altid været en svær kombination.

36
6. oktober 2011 kl. 02:24

"så ville jeg kalde det en personlig assistent " - Ja Jakob, en sekretær du lige selv skal oplære !!, stort set fra bunden af. Lære sekretæren at finde et billigt flyselskab, dit fortrukne transportmiddel mellem A og B her, der, i New York eller Bangkok og når det ikke skal koste en formue.

Nope, det er ikke det den skal lære. Det er defineret af task templatesne, det den skal lære det er at den skal lære sin ejer at kende.

Dvs. hvad din kontekst består af, hvem du mener når du siger bror eller kæreste, og den vil også lære sin ejers stemme at kende så den bliver bedre til at forstå hvad du mener og hvordan du siger det på. Om du foretrækker at bo på hotel nær lufthavnen eller om du hellere vil se på foreslag i centrum når du rejser.

Når du siger "sommerhuset" hvilken addresse er det så.

Til at definere task flows har Siri en API og den håber jeg virkelig at Apple gør tilgængelig for udviklerene så ja man kan tale til sin assistent Siri, men all apps kan benytte den bagvedliggende teknologi.

51
6. oktober 2011 kl. 22:04

Nope, det er ikke det den skal lære. Det er defineret af task templatesne, det den skal lære det er at den skal lære sin ejer at kende.

Jeg havde egentlig også forventet at der lå noget i den stil bag Siri, ellers ville der jo gå år før den var brugbar til noget som helst.

På trods af templates vil det alligevel tage over en måneds 12x7 intensivt brug før den bliver effektiv til lidt af det de tunge drenge har brug for.

Og så er der alle os andre som kun kan bruge det meste af det til lir og pral.

35
6. oktober 2011 kl. 02:17

Den er pragtfuld -

"I want people to know that I'm better than they are. How can this happen if they can't tell the new phone from the old?"

Er det ikke lige præcis derfor mange skal ha' den nye model og ikke fordi de har brug for de nye features ?!.

IMHO - Ynkeligt

men det burde jeg nok ikke skrive ;-)

24
5. oktober 2011 kl. 13:21

... med denne konkurrence hver eneste gang :D

Jeg kan bedst lide lide iOS og synes hardwaren er fed, nogle kan bedre lide Android og dén hardware.

Nogle kan bedst lide VW, nogle kan bedst lide Toyota. Begge biler kan køre og opfylde de flestes behov.

12
5. oktober 2011 kl. 08:37

Det fede er 64 GB, resten virker lidt som om de ikke blev færdige med iPhone 5, og nu smider den her på markedet i mellemtiden, for noget skal der jo ske. Det har også den positive effekt, at så er der en del der vil købe denne 4S, som så senere også vil købe 5 (Jeg synes det ville have været cool om Apple havde lanceret en iPhone 5, som iPhone V - ligesom OS X). Det virker lidt som om der mangler noget:

  • Vægten er forøget.
  • Batteriet er ikke ændret.

Dog er der væsentlige ændringer i tele delen, da det nu er en ægte world phone (Hybrid GSM + CDMA).

Der er mange gode ændringer og nyheder i iPhone, men nogen som en hel masse får en masse glæde af ser jeg ikke.

Jeg skal dog ikke sige mig fri for t muligvis opgradere min iPhone 4 til en 4S, da de 64 GB er killer feature for mig, og min kone har jo en 3GS, så hun kan jo overtage min 4, og få en god opgradering :-)

26
5. oktober 2011 kl. 13:55

Uden det ellers skal starte i flamewar, så vil jeg da nok mene at det er lidt mere fikst at man kan have data liggende på et sd kort, i stedet for man skal vælge en telefon efter hvor meget plads man tror man over tid får brug for.

Herudover så vil jeg da nok sige at Apple har leveret nogle ok opdateringer, og at verdenspressen og de hysteriske kællinger (alle de samfundsnedbrydende finansdrenge) straks er skuffede er da helt til grin - Apple lover aldrig noget før en produktlancering, men en sensationsliderlig presse går totalt i selvsving på forventet efterbevilling.

Men det har vi selvfølgelig alt sammen misforstået totalt, for John-klogere-end-alle-andre-i-hele-verden-Strand siger jo at det bare er som Disney Show i stedet for en pornofilm.

30
5. oktober 2011 kl. 21:04

Uden det ellers skal starte i flamewar, så vil jeg da nok mene at det er lidt mere fikst at man kan have data liggende på et sd kort, i stedet for man skal vælge en telefon efter hvor meget plads man tror man over tid får brug for.

Så er det jo godt der også findes den slags løsninger. Jeg bryder mig ikke personligt om det med flytbare medier længere, når det handler om medie indhold. Her er det devicen der skal kunne rumme det, eller også skal det kunne streames. Når vi snakker dokumenter mm. synes jeg online storage er mægtig rart (læs: Dropbox, SugarSync, det der Windows noget osv.). SD kort har jeg i mit DSLR kamera (faktisk er det CompactFlash), men selv her, kunne jeg leve med 16 GB indbygget. Jeg har 5 stk. 8 GB kort, og de rummer hver 600 RAW billeder, jeg får aldrig skudt mere end 1 kort ad gangen (dog 2 kort under tur til Thailand). At udstyre et DSLR kamera med 32 GB ville være fint, det skal alligevel smides over på en computer før eller siden. Flash RAM af samme hastighed koster vel det samme om det er på et SD kort eller indbygget i en telefon/DSLR kamera.

15
5. oktober 2011 kl. 09:22

Jeg skal dog ikke sige mig fri for t muligvis opgradere min iPhone 4 til en 4S, da de 64 GB er killer feature for mig, og min kone har jo en 3GS, så hun kan jo overtage min 4, og få en god opgradering :-)

Nu ved jeg selvfølgelig ikke, hvad du vil med al den hukommelse, men flere og flere af de ting jeg kører på min mobil er streamet, så hukommelsen betyder mindre og mindre.

Jeg tror Apple valgte at opgradere de ting som tech-journalister bemærker, nemlig CPU og hukommelse, bare for at kunne sige at noget ER der altså sket. Jeg tror de færreste vil mærke forskel på en iPhone 4 og 4s.

16
5. oktober 2011 kl. 09:31

Nu ved jeg selvfølgelig ikke, hvad du vil med al den hukommelse, men flere og flere af de ting jeg kører på min mobil er streamet, så hukommelsen betyder mindre og mindre.

Jo ser du - som jeg tror jeg skrev: Medie content: iTunes (musik, film osv.) Det fylder en del, og det har indtil videre været en begrænsning for mig med de 32 GB. Der har min iPad været bedre, da den har haft 64 GB og derfor let rummer en hel del af dette, nu kan jeg så få samme opsætning af min iPhone som min iPad. Det er helt i Apple ånden, at det skal være så let og enkelt som muligt, så derfor understøtter de nye iPhone bedre the Apple way. Det er værd at bemærke at tele delen har fået en overhaling, som gør at det nu er en rigtig world phone, hvilket i virksomhedssammenhæng er væsenligt for folk som rejser meget mellem kontinenterne. CPU var rigtig nok ventet. Hukommelse var ventet af mig, da flash chips mellem 4 og 4S er kommet ned i størrelse, så der burde kunne smides mere hukommelse ind i samme formfaktor.

22
5. oktober 2011 kl. 10:51

Jamen så giver det jo god mening at du gerne vil have mere hukommelse. Jeg kender ikke Apples univers så godt, men tilbyder de ikke også streamingtjenester? Ikke sådan forstået at jeg synes du skal bruge dem, men jeg er bare nysgerrig.

Det er jo ligegyldigt med stremingtjenester, for er du uden for dækning, eller i udlandet, er det jo ikke brugbart. Jeg har brug for at mine børn kan hører musik, eller se film på den. Ligesom jeg benytter den som iPod i f.eks. bilen. Det er det rare ved iPhone, at den samtidigt er en iPod og bare flyder sammen med iTunes - det ville selvfølgelig være rart om den kunne fås med 128 eller 256 GB, men det bliver ikke før iPhone 5S eller iPhone 6. Jeg ville personligt aldrig købe en medieafspiller i den formfaktor med under 80 GB hukommelse (den havde iPod i 2006 - og hurtigt fik den 160 GB), så det har for mig været en mangel længe, som har gjort at man behøvede mere end et device (min gamle iPod med 80 GB bruger jeg endnu af den årsag), hvilket ikke er synderligt rart. Det ville være rart at sende den gamle iPod på pension - den er temmelig slidt (batteriet er helt godnat, og display er cracked).

21
5. oktober 2011 kl. 10:35

Streamingtjenester kan være fine nok, men hvis man ikke lige er hjemme, så er det ikke så smart da der sjældent er god nok dækning til at streame lyd (og slet ikke video) over 3G eller Edge. Jeg bruger også min iPhone en del som lydafspiller både i hjemmet og udenfor hjemmet (fx. i bilen). Så jeg har en stor del af mit iTunes library liggende på min iPhone, men det ville være nemmere og skønnere ikke at skulle bekymre sig om at udvælge hvad der skal være på den fordi det ikke lige kan være der det hele.

10
5. oktober 2011 kl. 08:06

Hvis jeg skulle opgradere min 4 til 4S skulle det være pga det nye kamera med blænde f2.4 og lynhurtig opstart og ultra kort forsinkelse mellem de enkelte billeder.

Men venter nok til iPhone 5 med en større skærm i februar - nu må vi se.

9
5. oktober 2011 kl. 07:57

Hver gang der kommer nye iPhones, så ser forsikringsselskaberne en meget voldsom stigning i folk der desværre mister eller får ødelagt deres gamle mobiler. Det er jo ærgeligt at få en erstatning så man er nødt til at købe den nye model. Mon vi ser det samme syndrom denne gang, eller kan folk godt se at det ikke er alverden de får ud af det.

7
5. oktober 2011 kl. 04:17

en "stemmestyret diktafon, opslagsværk eller beskedtjeneste."

https://www.apple.com/iphone/features/siri.html

Da det ikke er en simpel mønstergenkendelse af "action words" og "inputs" eller tale til tekst og tekst til tale oversættelse.

Læs https://thisismynext.com/2011/10/04/siri-work/

Context Logic Clarification...

Nu skal Wolfram bare integreres med Silverplatter og Web of Science så er det ved at være et ret funktionelt værktøj.

Håber der er en API så tjenester kan tilføjes via App storen.

Desuden ret interessant med de specs engadget har listet... bla. video playback tid.

IPhone 4S 10 timer ca dobbelt så lang tid som de andre... (af dem der opgiver hvor lang tid de kan afspille video).

og hvis man ser lidt mere efter i detaljerne så er den HD Video OUT som iPhone 4S levere ikke bare baseline det er 1080p30 High profile 4.1

https://en.wikipedia.org/wiki/H.264/MPEG-4_AVC

Kun en mindre forskel på baseline og high profile...

og 8MP er jo ikke rigtig lig 8MP det ved alle der har den mindste ide om digital foto og det kamera der sidder i iPhones idag tar bestemt ikke dårlige billeder.

"Galaxy S 2 blev annonceret i februar" hvornår var det lige man kunne købe den ? du ved sådan i virkeligheden.

A5 chipens GPU virker stadig som om den løber lidt fra alt andet i mobil branchen for hvor er spil som fx. Infinity Blade II til android ? findes IDTech5 og Unreal 3D enginesne til android ?

PS! Ret interessant at de bibeholder iPhone 3GS som gratis med kontrakt telefon og at den kommer til at køre iOS 5... That wont sell like hotcakes at all...

Hvor er fx. den mere end 2 år gamle android telefon der køre android 2.3.4 ? (ikke annonceret men faktisk solgt til en kunde)...

14
5. oktober 2011 kl. 09:21

Apple skuffede denne gang, og den er svær at modargumentere.

De skuffede fordi folk har en forventning om at hver eneste produktlancering/opdatering fra Apple skal være en mindre revolution.

Hvis man er villig til at acceptere at ikke samtlige lanceringer hverken kan eller skal være revolutionerende så synes jeg faktisk det er en solid opdatering. Markant hurtigere processor, mange gange hurtigere grafik, bedre kamera og bedre videooptagelse, et helt nyt OS og Siri som måske kan gå hen og få noget potentiale m.m.

I virkeligheden er folk vil mest skuffet over at der ikke kom et nyt design men deres opdatering er fuldt i tråd med Apple's måde at gøre tingene på. Ca. hver anden opdatering er en stor opdatering med nyt design m.m. og hver anden er en mindre evolution med primært spec-mæssige opdateringer.

Spørgsmålet er så også hvad man reelt kunne smide i en ny telefon udover et nyt design... Umiddelbart kan jeg ikke komme i tanke om andet end NFC som vi dog ikke kan bruge til noget selv hvis vi får det... I hvertfald ikke som betalingsmiddel hvilket det er hypet til.

Så en opdatering helt som forventet. Det der er interessant er dog iPhone 5 - Det virker til at den allerede spøger i kulissen så det kunne tyde på vi måske får en lancering af den i starten af det nye år og Apple derved vil have en model til det "billige" segment og luksus segmentet.

13
5. oktober 2011 kl. 09:18

Apple skuffede denne gang, og den er svær at modargumentere.

Så dobbelt så hurtig CPU 7 gange hurtigere GPU med længere batterilevetid, et antenne redesignet og sidst men absolut ikke mindst Siri der basalt set levere teknologi der kan med integration med et par videnskablelige betalings databaser "Knowledge Navigator" visionen fra 1987.

Hvad skulle der til for at den ikke skuffede ? at den ikke så ud som den gamle iPhone 4 ?

Større skærm ? hvordan skulle det hjælpe noget ? ud over at den ville være dum at ha i en bukselomme.

Se https://vimeo.com/5424527 og den presentation af videnskaben bag Siri er over 2 år gammel. Læg specielt mærke til der hvor han fortæller om APIen til at beskrive task flows og hvad Siri rent faktisk er for det er ikke kun talegenkendelse.

Det her er det Apple har lavet Datacentret i North Carolina til IMO.

Video distribution kan Akamai netværket håndtere meget bedre.

Fx. koncepter som "context aware semantic autocomplete"...

At der så er en masse tech skribenter som ikke kan forstå det som er lige foran dem i levende live og istedet fokuserer de på det de kan forstå (dvs. talegenkendelsen) viser bare at de intet fatter...

28
5. oktober 2011 kl. 16:07

Kort fortalt, så er det voice-control af ens telefon. Mere avanceret end Google Voice Actions. Det er muligt teknologien bag kan mere end det, men Siri er voice-control.</p>
<p>Uanset hvor avanceret den er, så ændrer det dog ikke på, at man ligner en idiot, hvis man sidder i bussen/parken/derhjemme og snakker til sin telefon.

og så prøver vi lige at se den her video om hvad Siri faktisk er FØR vi antager noget ud fra ens forestilling om hvad Siri er... https://vimeo.com/5424527

Det er en hel del mere end stemmegenkendelse...

https://mashable.com/2010/02/05/siri-assistant/

Siri was born from SRI’s CALO Project. The CALO Project (or Cognitive Assistant that Learns and Organizes) is the largest Artificial Intelligence project in U.S. History. DARPA invested $150 million into CALO over the course of five years. What was learned from CALO has been implemented into Siri.

Prøv derefter at slå DARPA og CALO op på google og klikke på første link...

https://en.wikipedia.org/wiki/CALO

CALO was an Artificial Intelligence project funded by the Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA)[1] under its Personalized Assistant that Learns (PAL) program. Its five-year contract brought together 300+ researchers from 25 of the top university and commercial research institutions, with the goal of building a new generation of cognitive assistants that can reason, learn from experience, be told what to do, explain what they are doing, reflect on their experience, and respond robustly to surprise.

SRI International was the lead integrator responsible for coordinating the effort to produce an assistant that can live with and learn from its users, provide value to them, and then pass a yearly evaluation that measures how well the system has learned to do its job.

CALO is an acronym for "Cognitive Assistant that Learns and Organizes". The name was inspired by the Latin word "calonis," which means "soldier’s servant", a reference to Radar O'Reilly in the MAS*H TV series.

CALO Functions

CALO assists its user with six high-level functions:

Organizing and Prioritizing Information: As the user works with email, appointments, web pages, files, and so forth, CALO uses machine learning algorithms to build a queryable model of who works on which projects, what role they play, how important they are, how documents and deliverables are related to this, etc.

Preparing Information Artifacts: CALO can help its user put together new documents such as PowerPoint presentations, leveraging learning about structure and content from previous documents accessed in the past.

Mediating Human Communications: CALO provides assistance as its user interacts with other people, both in electronic forums (e.g. email) and in physical meetings. If given access to participate in a meeting, CALO automatically generates a meeting transcript, tracks action item assignments, detects roles of participants, and so forth. CALO can also put together a "PrepPak" for a meeting containing information to read ahead of time or have at your fingertips as the meeting progresses.

Task Management: CALO can automate routine tasks for you (e.g. travel authorizations), and can be taught new procedures and task by observing and interacting with the user. Scheduling and Reasoning in Time: CALO can learn your preferences for when you need things done by, and help you manage your busy schedule.

Resource allocation: As part of Task management, CALO can learn to acquire new resources (electronic services and real-world people) to help get a job done.

CALO Evaluation

Every year, the CALO system, after living with its user for a period of time, is given an achievement-style test of 153 "administration assistant" questions, primarily focused on what it has learned about the user's life.

Evaluators measure how well CALO's performance on these questions improves year-over-year, and how much of CALO's performance is due to "learning in the wild" (new knowledge, tasks, and inferences it has been able to acquire on its own, as opposed to function or knowledge hard-wired into the system by a developer).

Til sammenligning: IBM’s Watson was started in 2005, and only had a staff of 15 researchers working on DeepQA (with 30 or so additional researchers working on other aspects).

Hvis jeg skulle sige hvad Siri er så ville jeg kalde det en personlig assistent (som den kalder sig selv).

Men hey hvad kan app udviklere få ud af at integrere deres apps med en sådan API... og hvis man i Amazon Silk style sende et komplekst task flow op i et iCloud Siri instance - hvad kunne app udviklerene så få ud af det, måske en virksomhedsassistent...

Fx. arranger et møde for produkt gruppe A inden dato X... eller organisere transport til et møde ud fra at man acceptere at deltage i mødet.

Eller fx. en sundhedsassistent der kunne kommunikere med sundhedsvæsnets servere. "Jeg kan ikke nå min aftale hos lægen" Siri: "Jeg aflyser aftalen, du har tid i din kalender den 22. kl 15, skal jeg aftale en ny tid med lægen der ?" "Bekræft ?"(indtast NemID login for bekræftelse, hvor den inden så har så har interageret med din læges systemer og bekræftet at lægen har en ledig tid der) . Sciencefiction... måske. Men det er ikke kun talegenkendelse, det er bare der det starter.

34
6. oktober 2011 kl. 01:50

Som sædvanlig er du mester i at snakke udenom.</p>
<p>Hvad historien bag og fremtiden evt./måske/forhåbentlig kan byde på er irrelevant i denne sammenhæng.</p>
<p>Jeg holder stadig fast i, at voice-control af ens telefon er noget nær ubrugeligt - er man svagtseende, handicappet eller lign. er det dog en fremragende feature.

Jeg taler udenom, nope jeg holder mig bare til fakta da du er i din fineste ret til at ha en holdning om hvad folk vil gøre. Jeg er uenig i din opinion, men da du ikke underbygger den med fakta eller argumenter er der intet at diskutere.

At den vil revolutionere hvordan blinde interagere med deres telefoner da den er konversant er klart, men hvis du tror at det er der hvor Siri ender så har du enten ikke A) set det video link jeg sendte med og eller læst teksten eller B) ikke har forstået det der bliver sagt i videoen eller står i teksten.

Jeg håber det er A og jeg vil opfordre dig endnu en gang at se videoen, den er faktisk ret klar i mælet for en presentation med gode eksempler.

For indtil du faktisk forstå hvad Siri er og hvad det kan gøre så er din personlige opinion ikke underbygget og det eneste du siger er at du synes det er dumt at folk taler med deres telefon, selv om den forstå hvad de siger.

Det Siri faktisk vil være istand til at gøre er at gøre en 10-15 minutters klikken rundt på websites og copy paste helvelde med en simpel stemme komando. Fx. "Jeg vil gerne rejse til paris i min sommerferie med min kone og børn" og Siri vil presentere dig for rejse planer med priser der passer sammen med dine børns, din og din kones ferie med ophold på hotel.

Men det jeg tror mere på er tilfældet er at du har besluttet dig for at Siri er dumt og noget som kun blinde vil bruge og intet jeg kan skrive vil ændre ved den holdning. Hvis det er tilfældet så er der meget meget lidt årsag til at forsætte med at skrive. Så sig lige til hvis det er tilfældet så kan jeg bruge min tid til noget bedre.

38
6. oktober 2011 kl. 08:30

Det er muligt Apples løsning virker bedre og kan en masse fancy ting, men HVEM har dog lyst til at snakke til sin telefon?</p>
<p>Kender du nogen, der vil droppe touch-interaktionen og istedet forfatte SMS'er, surfe osv. osv. via stemmen?

Jeg vil helt klart bruge det i blien til og fra arbejde. Det ville virkelig være mægtigt. Det interface der har været hidtil mht. voice control, har over hele linjen været ubrugeligt. Det er nok derfor at du dømmer Siri ubrugeligt, fordi din fantasi har lidt svært ved at skulle kapere, at det rent faktisk kan lade sig gøre? Jeg gætter bare :-) Men rigtig brugbar voice control, med PDA behavior vil da være super!

41
6. oktober 2011 kl. 10:27

Men der var jo ligeså mange smukke scenarier, da Apple lancerede den revolutionerende og magiske FaceTime.. Og hvor meget bliver det brugt nu? Jeg gætter på, at det er ca. ligeså meget om videochat blev brugt for 4-5 år siden - dvs stort set ikke.

Jo men Apple lancerede også iPhone og iPad, som alle dømte for overflødige og ubrugelige devices. Telefon med touch interface? Hvad skal det nu gøre godt for. En smartphone skal da have et rigtigt tastatur ligesom de der klap-ud dimser på HTC og Nokia osv. Den var jo også alt alt for dyr? Apple prøver ting af og tror selv på dem, og så må tiden vise om de kan flyve. Jeg synes personligt det er rigtigt godt at nogle store virksomheder gør dette i innovationens navn, i stedet for altid at forsøge at spille de sikrer kort (det går heller ikke specielt godt for de der Nokia som bare har kørt ud af det samme sikrer spor i 100 år, og nu endte sporet altså).

44
6. oktober 2011 kl. 11:15

Det som jeg har svært ved at forstå ved hele denne skuffelse er:

Folk er skuffede over at der ikek er mere nyt i telefonen: Det er en upgrade af den tidligere telefon. Det er ikke en ny model. På upgrade siden, er der faktisk temmelig meget med synes jeg. Det er jo netop ikke en iPhone 5, men en iPhone 4. Havde det været en iPhone 5, så havde skuffelsen måske været berettiget. At de ikke laver en iPhone 5, men en ugrade, er vel naturligt, hvis man følger iPhone 3G -> 3GS, 4 -> 4S. Områderne for forbedringerne i upgraden ligner også områderne der sidst fik en forbedring i forbindelse med upgrade.

47
6. oktober 2011 kl. 13:46

Langt størstedelen af nyskabelserne ligger jo iOS5 og ikke i telefonen.

Og det er netop derfor nogle af os er så glade for iPhones. Så skal vi ikke absolut købe nye telefoner hele tiden, da vi gratis får ny funktionalitet i form af OS opdateringer. Det er bemærkelsesværdigt hvor mange jeg kender der stadigt har iPhone 3G og 3GS - samtidigt med at Apple kan fremvise så store salgstal. At Android har så store aktiveringstal, fortæller mig at folk på Android platformen skifter telefonen ud oftere (hvilket dem jeg kender der har valgt den platform også er vidner om). En Sony Experia 10 som har en processor der yder 20% højere clock frekvnes i forhold til iPhone 4 (dog released lang tid før iPhone 4), er f.eks. intet match for en iPhone 4. Kun de nyeste Android dual cores kan hamle op med den single core 800 MHz telefon, som iPhone 4 er. Det er altså ikke kun CPU specs. der er vigtige - det har PC branchen efterhånden opfattet (det ved du også tror jeg nok at kunne udlede :-)).

Apple har efter min bedste overbevisning (iøvrigt sammen med nogle UNIX maskin leverandører - Sun, HP osv.) den rigtige forståelse for hardware og software (OS). Nemlig at software er en forlængelse af devicens muligheder og featureset. Det går igen på alle deres enheder (MacBooks, iMacs, iPhone, iPod, iPad osv.). Derfor har folk deres hardware i meget lang tid, sammenlignet med andre, hvor der oftere bliver skiftet ud til nyere kraftigere og bedre udseende devices. Det sidste er væsnligt, for Apple er samtidiget i stand til at designe devices så de ikke ser klodsede og forældede ud efter 1 år - modsat flere andre leverandører.

Det er da også tydeligt at flere andre leverandører er ved at lære af det (Samsungs nye devices, MacBook Air efterligningerne, HP envy osv. osv.)

50
6. oktober 2011 kl. 16:02

Jeg er helt enig. Det er bare ærgerligt, at det er noget man skal glæde sig over. Det burde være en selvfølge, at der blev udgivet gratis opdateringer. Jeg tror dog Google har lært lektien.. ellers må de jo ringe til Cupertino eller Redmond og spørge, hvordan de skal gøre.

Google Nexus One (og måske HTC Desire?) får Ice Cream Sandwich. Strategien med at tvinge producenterne til at ligge mindre af deres eget gøjl oven på Android, skal også være med til at sikre OS opdateringer i længere tid, samt hurtigere fra Google release til producent-release. Jeg mindes dog at huske at de "kun" blev enige om ~1,5 år, som telefonerne skulle være sikret opdateringer til. - Med 2 års abonnementsbindinger i mange lande, burde telefonerne også være sikret minimum dette.

49
6. oktober 2011 kl. 14:20

Jeg går ud fra du mener, at det er på software-oplevelsen, de først matcher nu?</p>
<p>De CPU'er, der sidder i mange Android telefoner er cpu'en i iPhone 4 voldsomt overlegen. Det er OS'et, der gør forskellen.

iPhones har aldrig rigtig matched Android enhederne på CPU specs. De har altid været en del langsommere - deres OS er bare meget bedre til at udnytte processorens kræfter. Altså en Samsung Galaxy II S, mener jeg har en 1.2 GHz Dual core, og en iPhone 4 har en single core 800 MHz. En Samsung skulle altså have mulighed for at lave alt CPU tungt meget meget hurtigere end en iPhone. Ligesom den der Xperia 10 var tung sløv og ikke egnet til noget som helst, men der sad da et kraftværk på 1GHz i den, hvor 3GS (som var den jeg havde) kørte med 600 MHz. Alligevel var/er 3GS tidsvarende (den sælges stadigt og er på højde med rigtigt mange endnu kraftigere smartphones på markedet), hvor Xperia 10, er der vel ikke så mange der synes er rigtig fed (en meget stor og kluntet klods).

Så ja OS gør i den grad forskellen. Det er bemærkelsesværdigt at den CPU der sidder i iPhone 4 er 1 GHz men underclocked til 800 MHz :-) (den samme chip kører fulde 1 GHz i iPad).

40
6. oktober 2011 kl. 09:38

Teknologien bag er formodentlig fantastisk.. men rent praktisk har jeg svært ved at se det store formål.

Vi skal ikke glemme, at noget af det Apple er super god til er at tage noget eksisterende og gøre det til "alle-mands-eje". Tænk bare på "internet på telefonen". Eller "mail på telefonen". Jotak - det havde jeg på mine Nokia-telefoner i "årevis" men det var først fra jeg fik en iPhone at jeg reelt begyndte at bruge det.

Hvis det reelt kommer til at virke, så tror jeg bestemt, at det bliver interessant at følge.

Men der var jo ligeså mange smukke scenarier, da Apple lancerede den revolutionerende og magiske FaceTime.. Og hvor meget bliver det brugt nu?

En lille sjov anekdote: I går talte jeg med en elektriker omkring udsikftning af nogle stik i vores nye hus. Jeg havde svært ved at forklare ham alle detaljer og kunne allerede fornemme, at jeg skulle have ham ud og kigge på det bare for at få et overblik. Men så siger elektrikeren: "Har du FaceTime? Så kan du jo ringe mig op og vise mig det. Så er du fri for at du skal betale mig for at komme ud til at dig for at kigge på det.".

Fremtiden er lige omkring hjørnet :-)

PS: Version2: der synes at være en bug i jeres "Svar-knap", der indsætter en masse blanke tegn efter overskriften.

42
6. oktober 2011 kl. 10:30

En lille sjov anekdote: I går talte jeg med en elektriker omkring udsikftning af nogle stik i vores nye hus. Jeg havde svært ved at forklare ham alle detaljer og kunne allerede fornemme, at jeg skulle have ham ud og kigge på det bare for at få et overblik. Men så siger elektrikeren: "Har du FaceTime? Så kan du jo ringe mig op og vise mig det. Så er du fri for at du skal betale mig for at komme ud til at dig for at kigge på det.".

Det har jeg også oplevet, med entrepenører der lige skal forklare noget til en VVS mand om nogle rør mv. som ikke er på lokationen. Eller da jeg skulle have ny sofa, og dem som leverede den, ikke helt havde styr på føddernes indretning og samling af de 2 dele, der benyttede de ligeledes smartphones til at kommunikere visuelt med back office. Men det er iPhone der har gjort dette muligt for dem, fordi det er nemt. Man kan sikkert FaceTime på Android enheder, men jeg har ikke set dem i brug i det her segment. Jeg synes det er smart, da det sparer alle for enorme mængder af tid, penge og forurening ved kørsel mv.

4
4. oktober 2011 kl. 22:31

Jeg er super skuffet over deres iPod touch 4g. Det gælder især processor og kamera, som er noget fuldstændigt møg (useriøst af HT). Med denne version er iPod Touch røget direkte ind på BR's legetøjshylder. God gået!

Jeg skifter til noget Sony/Android.

5
4. oktober 2011 kl. 22:34

5g selvfølgelig.

3
4. oktober 2011 kl. 22:19

Så de ting æblemenneskerne har tilføjet er 8MP kamera? SG2 har havde jo det i forvejen - og også stemmestyring - samt en (sandsynligvis) betydelig lavere pris. Desuden har den en super skærm, samt et bedre OS - okay, det sidste er nok et religionsspørgsmål.

Men det sjove er at selvom denne telefon kommer mange måneder efter SG2 og HTC's topmodel som har samme specs, skal vi nok se de såkaldte Isheeps stå i kø flere dage op til d. 28. oktober.

2
4. oktober 2011 kl. 21:47

Apple har altid kunnet det der med at få omtale også selvom det var små nyheder som her.