Apple lancerer iCloud beta og afslører priserne

Illustration:
Apple åbnede tirsdag op for betaen til iCloud, der er en synkroniseringstjeneste til det kommende iOS 5.

Nu har Apple åbnet for betatestningen af iCloud. Betaen er åben for alle iOS-udviklere, altså alle dem, der har en udviklerlicens til at publicere programmer i Apples App Store. En udviklerlicens koster 99 amerikanske dollars for et år. Apples synkroniseringstjeneste vil være at finde for slutbrugerne, når iOS 5 bliver frigivet senere på året.

Interfacet ligner en opdateret udgave af Apples tjeneste MobileMe, som er ved at blive udfaset. Her er også mange funktioner tilfælles, blandt andet “Find min iPhone” samt synkronisering af kontakter.

Apples iCloud opbevarer data fra backups af iOS-enheden, indstillinger, musik, billeder samt apps og data fra disse. Musik og billeder tæller ikke med i den totale lagerplads, man har tilgængelig.

Apple har også offentliggjort priserne for iCloud. De første fem gigabyte er gratis, herefter er der forskellige pakker. Priserne er 20 dollars om året for 10 gigabyte, 40 dollars for 20 gigabyte og 100 dollars for 50 gigabyte. Kigger man på apps med samme prisniveau, vil de danske priser svare til henholdsvist 119, 239 og 599 kroner om året for de tre niveauer. Således er Apples cloud-tjeneste dyrere end tjenester som Amazon Cloud Drive, hvor 20 gigabyte koster 20 dollars om året, men billigere end Dropbox, hvor 50 gigabyte koster 120 dollars om året.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Thomas Lønskov Luther

Uhmm... er skydrive ikke kun sådan noget der fungere på en windows boks? Jeg syntes ikke umiddelbart (men brugte nu også kun 5 minutter på at klikke rundt) at jeg kunne få det tilgængeligt som et device ala dropbox.

Derudover kommer iCloud vist også til at fungere rigtig fint hvis man har flere apple i-devices (ipad, iphone, ipod touch) som sync teknologi (eller online musik opbevaring)

Det lyder interessant men syntes også det bliver lidt dyrt hvis man får brug for noget plads... fx en musik samling fylder hurtigt 30GB

  • 1
  • 1
#4 Torsten Holtse

der findes et mono-projekt til skydrive, SkyDrive Synchronizer. Skydrive bliver integreret i Phone 7, hvis det ikke allerede er det, så på mobil-fronten kan skydrive også følge med iCloud.

men man skal heller ikke gøre appel helt uret. Der står jo også, at musik og billeder ikke kommer til at tælle med i storage

  • 0
  • 0
#8 Mikkel Blanné

Det er kun iTunes musik man har købt i iTunes der ikke tæller med i iCloud diskplads. Det giver jo meget god mening, for så koster det ikke noget ekstra diskplads hos Apple.

Men hvis ikke man har købt hovedparten af sin musik i iTunes, så er iTunes Match nok et bedre bud.

Gad vide hvordan backup-muligheden kommer til at fungere hvis man har fyldt sin iPhone op med hjemmerippet musik (som iøvrigt udskiftes jævnligt), og man ikke har lyst til at betale 40$ om året?

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere