Apple kræver åbenhed om oddsene bag loot boxes

22. december 2017 kl. 08:555
Apple kræver åbenhed om oddsene bag loot boxes
Illustration: BigStock.
I lyset af de sidste måneders debat om loot boxes har Apple nu dikteret, at spiludviklere skal offentliggøre de bagvedliggende odds for at unlocke genstande i spillene.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

En af de forrige måneder - hvis ikke årets - mest omdiskuterede emner var uden tvivl brugen af loot boxes i spil.

Og nu kræver Apple, at udviklere, som tilbyder muligheden for køb af disse loot boxes, skal være åbne omkring oddsene for at "vinde" forskellige genstande.

Det skriver The Verge.

Star Wars-debatten

Debatten om loot boxes' rolle i spil tog sin fart, da flere brugere på Reddit og Twitter højlydt kritiserede loot box-mekanismerne bag EA's Star Wars Battlefront II.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Konceptet bag var, kort fortalt, at pointene uddelt i spillet var en af de tre in-game valuta, som kunne bruges på at åbne op for heroes eller forskelligt udstyr, ofte gennem en form for "gambling" mekanisme.

Og det opsummerer meget fint, hvad kritikken er: At man kan købe sig til en box indeholdende en hero, kosmetiske tilføjelser, våben osv. Men spillerne/køberne er ikke klar over, hvilken genstand de får - det er nogenlunde tilfældigt afgjort.

Derudfra sprang debatten om hvorvidt det kunne anses for gambling, og om det havde nogen plads i spilverden - særligt den del af verden, hvor man allerede har betalt fuld pris for et spil.

Forbilledet Kina

Tidligere på året krævede Kinas kulturministerie, at spilfirmaerne lagde sandsynlighederne bag de forskellige loots åbne frem, og det er samme manøvre, som Apple nu har lavet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I Apples officielle guidelines til udviklere skrives der nu, at »apps som tilbyder 'loot boxes' eller andre mekanismer som tilbyder 'randomized' virtuelle genstande til køb skal offentliggøre oddsene for at modtage de enkelte genstande før forbrugernes køb.«

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
23. december 2017 kl. 10:56

Så dit postulat er, at spil producenterne lige nu putter mere loot boksene end de er værd, for at snyde Apple ?

3
22. december 2017 kl. 19:56

Så de kan håndhæve deres krav om at tjene 30 % på spillet, men også samtlige køb, der sker gennem spillet. Det har intet med bruger sikkerhed eller hensyn til brugeren at gøre..

2
22. december 2017 kl. 11:26

Det er et velkendt faktum at i rigtigt mange spil skruer producenten op og ned for sandsynlighederne uden at give besked. Der hat endda været spekuleret i om algoritmerne taget højde for om man er "big spender" mhp. At malke flest mulig penge ud af spillere. Samme problemer er det vel med virtuelle off shore casinoer: når det ingen regler er et det kun deres "moral" og hensynet til hvornår det bliver for tydeligt det sætter grænsen for udbytning.

1
22. december 2017 kl. 09:27

Jeg tror at loot-bokse er så stor en forretning at der vil blive tænkt kreativt mht gennemskuelighed.

Jeg kan forestille mig at det bliver ret svært at kontrollere om det er korrekt hvad der bliver oplyst. Random-mekanismen ligger sandsynligvis på spiludviklernes egen server, så kun de har adgang til koden der ligger bag, og de kan ændre på det konstant.

Og skulle der endelig være nogen der på en eller anden måde kommer frem til at noget kun bliver "vundet" i 1% af tilfældene, selvom spillet oplyser at sandsynligheden er 5%, så kan udviklerne jo altid skylde skylden på "tilfældighedernes spil" og andre faktorer.

Man kan selvfølgelig kræve at det hele tiden skal være oplyst hvad der er blevet vundet hidtil, men det bliver vist svært at føre kontrol med det.