Apple krævede over 200 kroner pr. telefon for 5 patenter

Illustration:
Samsung skulle betale 215 kroner til Apple for hver Android-telefon for at få lov til at bruge fem patenter.

Patenter har været ét af de helt kraftige skydevåben i kampen om smartphone-markedet, hvor producenterne er endt med at betale royalties eller udveksle patenter på kryds og tværs for at undgå en dyr retssag.

Næste slag kan komme til at stå mellem Samsung og Apple, hvor Apple har forlangt, at Samsung betaler for at bruge fem af Apples patenter.

Apple tilbød ifølge bloggen FOSS Patents Samsung en aftale, som tillod Samsung af benytte de fem patenter mod betaling af cirka 215 kroner pr. telefon eller tablet.

Blandt de fem patenter er 'slide to unlock' og 'autocomplete'.

En smartphone kan bygge på mere end 125.000 forskellige patenter, når alt medregnes, og derfor ville en telefon i princippet kunne koste over seks millioner kroner i royalties, hvis alle patenter værdisættes på samme niveau som de fem Apple-patenter.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Milos Game

Jeg ved ikke om det er patentkontoret eller patentsystemet der har fejlet, men den er gal med en af de to ting. Jeg ved at både slide-to-unlock og autocomplete eksisterede før Apple fik patent på dem, og så vidt jeg ved kræver patentkontoret/patentsystemet at "opfindelser" (der kan patenteres) skal være ting der ikke allerede eksisterer.

  • 8
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere