Apple kan nu sagsøges for at fjerne Facetime på iOS 6

Illustration:
En gruppe sagsøgere har fået en dommers ord for, at Apple kan sagsøges for at have deaktiveret Facetime på iOS 6.

Brugere af iPhone 4 og 4S har i USA fået grønt lys til at lave et massesøgsmål mod Apple for med vilje at deaktivere Facetime på iOS 6.

Det har en amerikansk domstol afgjort, skriver Reuters.

Gennem længere tid har det været en af de mere udbredte teorier, at Apple intentionelt 'presser' brugere til at købe nyere produkter ved at gøre de ældre dårligere.

Servere

Angiveligt har Apple deaktiveret Facetime på iOS 6 for at spare serverplads. I 2012 flyttede de deres serverplads over til Akamai Technologies, efter de tabte et søgsmål fra VirtnetX Holding Corp, som hævdede, at Facetime-teknologien krænkede deres patent.

Sagsøgerne hævdede, at Apple skabte et billigere alternativ, efter de i en seks måneders periode havde betalt Akamai 50 millioner dollars for serverplads og efterfølgende deaktiverede Facetime på iOS 6.

Interne mails

Flere gange citerede dommer Lucy Koh sagsøgerne for at være i besiddelse af en intern mail fra Apple, hvori en medarbejder karakteriserede iOS 6-brugere som »basically screwed« efter deaktiveringen af Facetime. Ligeledes købte hun ikke Apples argument for, at der ikke ville være nogen fald i værdi, da Facetime er en gratis service.

»Facetime er en iPhone feature og derved en del af iPhones værdi. Apple har reklameret Facetime som 'endnu en ting, som gør en iPhone til en iPhone.«

Derved kan Apple have overskredet Californiens forbrugerbeskyttelseslove.

Det skal slås fast til sidst, at der endnu ikke er tale om et decideret søgsmål, men blot en dommers ord for, at et søgsmål mod Apple faktisk vil være gyldigt. Og det vil altså være et såkaldt 'class action lawsuit', hvori en mindre gruppe af repræsentanter sagsøger på vegne af en større gruppe af mennesker.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Knud Jensen

Man kan jo håbe de har held med at vinde sagen. Der er efterhånden mange dimser i omløb som i sig selv fungerer fint, men hvor en del features ikke længere kan bruges pga. valg fra producenten.

Selvom det meste efterhånden kan dækkes ind under at der kun gælder 2 års garanti fra producenterne,

  • 0
  • 0
#2 Jannik M. Nielsen

Hvad så med Skype?

Ja ok, det er ikke en app der er bundlet med et produkt, men på min mors gamle Macbook, er Skype holdt op med at virke. Den sagde, at hun ikke kunne logge ind, fordi hendes Skype version var for gammel og skulle opdateres. Da vi havde gjort det, ville Skype ikke starte, fordi hendes OS er for gammelt.

For mig, lyder det som det samme. Bare med den undtagelse, at vi ikke købte computeren fra producenten af Skype og hvor en del af maskinens værdi var Skype. Det er selvfølgelig en stor forskel, men det er alligevel irriterende, at de bare fjerner muligheden for at logge ind.

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere