Apple kan nu levere opdateringer med terabit-hastigheder med eget forsyningsnetværk

3 kommentarer.  Hop til debatten
Takket være et såkaldt content delivery system, hvor Apple stiller servere op hos teleudbyderne, kan firmaet nu levere opdateringer med hidtil usete hastigheder.
1. august 2014 kl. 06:49
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Rygterne om, at Apple har været i gang med at opbygge deres eget content delivery system (CDN) - et netværk, som skal kunne levere store mængder indhold hurtigt og sikkert - har floreret på nettet længe. Og nu er det gået i luften i både Europa og USA. Det skriver Ars Technica på baggrund af en analyse fra Frost & Sullivan.

Systemet kan levere flere terabits data per sekund og vil hjælpe Apple med at distribuere nye udgaver af iOS og OS X, og det fungerer ved, at Apple - formentligt - betaler de store teleudbydere for at have deres servere stående i udbydernes datacentre, for på den måde at få en hurtigere distribution af opdateringer.

Apple vil fortsat bruge cloud-services som Akamai og andre hidtidige netværk til iTunes og app-downloads, men med tiden vil det meste trafik blive flyttet over på Apples CDN.

100-millioner-dollar-udbygning

»Det er endnu for tidligt at sige, hvor meget trafik, der vil komme og hvornår, men Apple er allerede begyndt at bruge deres eget CDN meget tidligere end jeg forventede. Hastigheden af deres udbygning og mængden af penge, de har brugt på infrastruktur, er utrolige. Baseret på mine kalkulationer har Apple allerede fået installeret en kapacitet på flere terabits per sekund, og har investeret mere end 100 millioner dollars,« skriver analytiker Dan Rayburn i analysen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rayburn er ekspert i streamingmedie-industrien og har velplacerede kilder indenfor de store internetudbydere og teknologivirksomheder.

Apple har ikke villet udtale sig om det nye netværk, som heller ikke er blevet offentligt meldt ud endnu, men Dan Rayburn peger på en sporingsrute, som viser, at OS X-downloads går direkte fra Apples til internetudbyderen Comcasts netværk. Rayburn mener, at det er et godt bud, at Apple også benytter AT&T og Verizons netværk.

Følger ikke Netflix 100 procent

Comcast, AT&T og Verizon bliver også alle betalt af Netflix for direkte sammenkobling med servere udover hele USA, hvilket sikrer Netflix-trafikken ikke bliver gjort langsom.

Netflix er ved at flytte alt sin trafik over på eget CDN, men Apple følger ikke nødvendigvis den trend og vil formentligt fortsat benytte almindelige forbindelser, der dog bliver mindre vigtige for Apple, i takt med at firmaets eget CDN tager form.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
1. august 2014 kl. 10:05

Apple gør præcis som alle andre af den størrelse også gør. Wow.

3
4. august 2014 kl. 10:51

Apple gør præcis som alle andre af den størrelse også gør. Wow.

Når verdens største selskab (målt på aktieværdi) foretager sig noget, er det per definition interessant for offentligheden. Alene pga. af størrelsen.

Jeg har tidligere skrevet om størrelsesforholdet på min blog ved frigivelsen af iOS 7 sidste efterår. Her leverede Apple 100.000.000 GB data i løbet af de første 24 timer. Det er alt andet end trivielt. Link: http://iphoneguide.dk/nyheder/ios-opdateringen-satte-spor-pa-verdens-internettrafik/

2
1. august 2014 kl. 16:44

Jeg mener at det er en relevant historie. Og det er da interresant at flere og flere at de store bygger deres egen CDN-løsning. Ikke mindst set i lyset af at Apple var nogle af de første til at bruge teknologien.

Og ikke mindst bliver det spændende at se, om det giver forbedringer i forbindelse med lancering af nye operativsystemer. Her er Apples kunder generelt meget hurtige til at hente den nyeste version, hvilket ofte har givet knas på linierne.