Apple: iTunes er større end Wal-Mart

Apples musikforretning iTunes Music Store er nu USA's største forhandler af musik.

Apples internetbaserede musikforretning iTunes har nu overhalet supermarkedsgiganten Wal-Mart som USA's største forhandler af musik. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Apple havde allerede indtaget pladsen som nummer to i USA, men de seneste tal fra NPD Group's MusicWatch-rundspørge placerer iTunes foran Wal-Mart, der hidtil har været regnet for at være USA's førende forhandler af musik.

Itunes Music Store blev lanceret sammen med Apples første generation af dets iPod bærbare musikafspiller. Tjenesten gør det muligt for kunderne at købe individuelle musiknumre og downloade dem som filer til deres musikafspillere.

Apple sidder samtidig på størstedelen af markedet for MP3-afspillere, hvis man ikke medregner de mindre flash-baserede afspillere.

Wal-Mart sælger også musik online, men har ligesom de øvrige online-musikbutikker ikke formået at true Apples dominerende position på markedet for musikdownloads. En position som selskabet nu har udvidet til en dominerende position på det samlede amerikanske musikmarked.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Jens Kristian Geyti

Husk at disse tal er stærkt påvirket af januars onlinesalg, hvor Itunes solgte en del numre på pga. julens gavekort og gratis downloads bundled med nye Ipods. Så heeelt størst er de ikke endnu... men det kan vist ikke tage lang tid, som tingene kører nu :)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere