Apple afslører iPhone 5 - her er den

Illustration:
Den nye iPhone 5 får en 4 tommer skærm i bredformat, afslørede Apple onsdag aften. Batteritiden forlænges, mens den nye A6-processor skal gøre mobilen dobbelt så hurtig. Se alle nyhederne her.

Apple afslørede onsdag aften den længe ventede iPhone 5, der kommer med en 4 tommer skærm i 16:9-format som den største nyhed - hvilket gør telefonen lidt højere sammenlignet med tidligere modeller.

Den nye telefon kommer også med et såkaldt LTE-modem, der i folkemunde kaldes for 4G, hvilket understøtter højere hastighed på dataoverførsel på mobilnetværk. Det er endnu uklart, om dette kommer til at virke i Danmark, eller om de valgte frekvenser ligesom for den seneste iPad ikke understøttes.

Se alle billederne: Her er nyhederne i iPhone 5

Indmaden i den nye iPhone er Apples egen processor A6, der skulle være dobbelt så hurtig som forgængeren A5.

Trods den større skærm, der får en opløsning på 1136x640 pixels, er det lykkedes at gøre iPhone 5 både 20 procent lettere og 18 procent tyndere med en vægt og en tykkelse på henholdsvis 112 gram og 7,6 millimeter.

Læs også: Analyse: Aftenens Apple-lancering vil rykke balancen i smartphone-markedet

Batteritiden på den nye telefon skulle også være forbedret, ligesom det indbyggede kamera på 8 megapixel bliver 25 procent mindre.

Apple iPhone 5 kommer med næste udgave af Apples mobile styresystem, iOS 6, og fåes i farverne hvid og sort.

Ifølge mobilselskabet 3 vil iPhone 5 være til salg i Danmark fra 28. september.

Se Apples officiel videopræsentation af iPhone 5 herunder

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (65)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#5 Johnnie Hougaard Nielsen

Den sidste der gjorde det var vel Nokia med deres trådløse opladning

Gennembrud? Det var da set med bagstykker til andre telefoner, Nokia byggede det blot ind.

Jeg husker da Samsung tog en risiko ved at lave større skærme. Masser af tech skribenter og fanboys skoggerlo over dette innovative skridt, men det blev en stor succes, som jo naturligt nok efterlignes af andre.

 • 15
 • 1
#7 Jakob Holm Hansen

Altså de kan jo ikke blive ved med at finde på nye ting, hver gang de kommer med en iPhone.

Nej, men så kan de da lade være med at sige sådan noget vrøvl som det her:

First launched the iPhone in 2007 and it was a breakthrough for the entire industry. Time magazine called the iPhone "the phone that's changed phones forever."

"We're gonna do that again today."

 • 23
 • 2
#15 Mads Vanggaard

Jeg havde regnet med nr 3 - 5 vil være en glad Android bruger som ikke vil kunnen forstå at et medie skriver som en release af en ny telefon inden for et andet brand end Android. Men I performede bedre end forventet :) jeg skåler for jer :)

 • 5
 • 10
#17 Jakob Damkjær

...men i det mindste kan Apple fanboys ikke længere skrige "fragmentation", nu iOS får endnu en opløsning. In other news, Samsung når at frigive 10+ bedre smartphones i det næste år indtil iPhone 6.

not really... ikke opdaterede apps får bare letterbox sider på... så alle apps virker som altid, nye apps får bare lidt ekstra plads. Desuden er EN ekstra template at designe til ikke android level fragmentation det er ligsom der er iPad 2 og iPad 3 så der er samlet hvor mange iOS templates der skal designes ? 2 til iPad og 3 (4 hvis man designer til de helt gamle som ikke sælges længere) til iPhone/iPod touch.

Hvis der nu var 20 eller 50 forskellige så var der noget at tale om men det er der jo ikke...

og docsne kommer til at virker i de fleste tilfælde da der er en addaptor der ligsom den nuværende er stærk nok til at holde iDimsens vægt... så den kommer til at være løftet en halv eller hel centimeter... ikke noget der vil give problemer med de fleste docks. Måske skal man ud og købe en specialtilpasset addaptor til de docs der har udskiftbare dimser (så de er kompatible med de ældre modeller).

og 18% tyndere lettere, med LTE, 5Ghz wifi, større bedre skærm, dobbelt så hurtig CPU/GPU (A6) med længere batterilevetid... og hvordan laver man noget der er et ikonisk minimalistisk design mere minimalt...

Totalt easy... og kan en micro usb stikkes ind uden at tage hensyn til hvad der er op og ned... nope det er en af de mest inerverende designs præcist lige som usb er til at starte med... bare mindre og mere dumt.

 • 5
 • 22
#18 Erik P Jensen

Apple påstår at iPhone 5 er verdens tyndeste smartphone, men som sædvanlig er Apple fyldt med bulshit.

En simpel Google søgning viser at Android smartphonen fra Huawei Acend P1 sidder med verdensrekorden med kun 6.8 mm og Apple derfor er langt bagefter med deres flommefede 7.6mm.

Intet nyt fra Apple, hverken omkring troværdighed eller tekniske data.

iPhone 5 er simpelthen et totalt flop som end ikke kom på medaljeskammelen,- den er fuldt optaget af Android enheder...

http://androidandme.com/2012/01/devices/huawei-ascend-p1-s-is-the-worlds...

 • 2
 • 1
#23 Johnnie Hougaard Nielsen

docsne kommer til at virker i de fleste tilfælde da der er en addaptor der ligsom den nuværende er stærk nok til at holde iDimsens vægt... så den kommer til at være løftet en halv eller hel centimeter... ikke noget der vil give problemer med de fleste docks

Prøv lige at søge fakta før du kommer med løse gæt. Apple kommer med en gyselig adapter, som er omkring 5 cm på begge leder. Det vil ganske sabotere de fleste docks. Men så må iPhone brugerne jo til at demonstrere at de er villige til at bruge penge på en udskiftning :-)

http://techcrunch.com/2012/09/12/apple-offers-lightning-to-30-pin-adapte...

 • 7
 • 0
#29 Jacob Nordfalk

Der var en der skrev et langt indlæg om iPhone vs Android er som DUPLO vs Lego Technic. Hvor er det henne?

Det mest rabiate han skrev var absolut ikke i modstrid med god tone og sober opførsel:

Det er faktisk dybt chokerende,at se hvor dårligt en iPhone performer og hjælper brugere med selv de mest simple ting.

Det, jeg som Android bruger betragter som det mest elementære i en moderne smartphone eksisterende slet ikke i Apples produkter!

Der var også en henvisningning til nogle videoer der illustrerer det: http://www.youtube.com/watch?v=NMiY1kSTHZw&list=UUXzySgo3V9KysSfELFLMAeA

Hvorfor er det indlæg blevet slettet ?

 • 10
 • 1
#32 Jesper Høgh

Apple har ændret format til 16:9 - hold da op, dét er da breaking news. Hvis ikke dette format ejes af Apple, så må man vel forvente at resten af verden snart følger efter.

 • 8
 • 2
#34 Jesper Høgh

Du har fulstændig ret. På samme måde som det ikke er politisk comme il faut at nedgøre religiøse, er det vel heller ikke ok at nedgøre disses guder. Så at nedgøre et firma med skroget fra en af biblens mest centrale frugter som logo, kan simpelthen ikke tilgives (her må man henholde sig til de 9 bud, som ikke er patenteret af Virksomheden - fred og fremgang være med den).

 • 5
 • 2
#39 Deleted User

Indlægget er blevet fjernet grundet manglende navn på afsender. Så snart dette bliver rettet vil indlægget fremtræde igen.

Vi går på Version2 meget op i gennemsigtighed og at vores læsere kan se hvem de interagerer med. Det skaber mere troværdighed og dermed bedre debatter.

Vh.

Community builder, Version2, Michelle Bea Lund

 • 9
 • 0
#40 Deleted User

Jeg er helt ny iPhone-bruger - mit firma har valgt for os. Jeg kommer fra Black berry og har haft ret svært ved at vænne mig til at undvære en række funktioner. F.eks. synes jeg det er vildt irriterende at man ikke kan ringe en kontakt op ved at taste de første bogstaver i navnet - nej, man skal ud og pege på en ekstrem tynd liste over bogstaver, for derefter at scrolle op og ned til man finder kontakten.... det kan tage lang tid under f.eks. 'M' skal jeg hilse at sige. Men man kan selvfølgelig også vælge det endnu mere ekstremt lille søgefelt - hver anden gang man forsøger at ramme det (efter at have scrollet som en gal, for man kan jo heller ikke bare lige taste 't' for top som på BB'en...) rammer man et plus for at opsætte en ny kontakt - ikke særlig smart. Og nu vi er ved kontakter, hvorfor har de ikke deres eget ikon, men skal findes inde under telefon-ikonet - det er da ikke logisk.

Men så er der det med stikkene, som Apple efter min mening har vendt totalt forkert. Altså, når man skal snakke i en telefon der er sat til ladning (og det er en Apple så åbenbart næsten hele tiden - en BB kan holde til to dages intens snak...) ja så sidder stikket I BUNDEN af telefonen i stedet for i toppen... det betyder at man hele tiden får ledningen i munden. Tænk hvis ladestikket havde siddet i toppen, så trak man telefonen til sig, og ledningen ragede ud oppe i toppen, hvor man ikke 'kommer'. Og modsat - stikket til ørepropperne - ja det har man så sat i toppen... Igen, når man vælger at høre musik, og samtidig f.eks. vil sidde og læse emails, hænger ledningen fra toppen, ned over skærmen, og op i ørerne - medmindre man sidder og trækker den til side hele tiden.

Hvor ville meget være løst hvis de havde byttet de to stik om!

Suk. Min BB var sgu god.

 • 0
 • 0
#41 Nicholas Colding

Produktet ser ud til at være endnu et topprodukt, målt på byggekvalitet og samling. Softwaren er formentlig forfinet op poleret, som det kendes fra de tidligere produkter. Spørgsmålet er, om det er nok. Jeg havde bla. forventet mere lagerplads, end de 64 Gb man kan få nu.

Folk som havde håbet på fantasi funktioner, gennemsigtige enheder og 3D halløj, har glemt at Apple faktisk ikke har for vane at lave den slags. Apple gør noget som andre allerede har gjort - de gør det bare meget bedre. Se bare på ipods, hvor Apple jo ikke var først ude. Tablets som selv Palm ikke kunne lave og iMac´s hvor det hele sidder i skærmen.

Hvis man hellere vil ha´ en Samsung eller HTC, så køb sådan en og spar nogle penge. Hvis du vil have en iPhone - så vil du have en iPhone!

 • 9
 • 0
#47 Thomas Jensen

F.eks. synes jeg det er vildt irriterende at man ikke kan ringe en kontakt op ved at taste de første bogstaver i navnet - nej, man skal ud og pege på en ekstrem tynd liste over bogstaver, for derefter at scrolle op og ned til man finder kontakten.... det kan tage lang tid under f.eks. 'M' skal jeg hilse at sige. Men man kan selvfølgelig også vælge det endnu mere ekstremt lille søgefelt - hver anden gang man forsøger at ramme det (efter at have scrollet som en gal, for man kan jo heller ikke bare lige taste 't' for top som på BB'en...)

Lige et par tips og tricks til din nye iPhone: For at scrolle op til toppen, skal du trykke på den øverste "bar" (der hvor bla. uret og batteritid er), så hopper den helt op i toppen. Dette virker bla. også i browseren.

En ofte overset funktion på iPhonen, hvis man skal ringe til en person eller bare finde en app, er at "slide" til venstre (dvs. mod højre :)) fra hovedskærmen. Så dukker der et søgefelt op og den søger blandt alle dine apps, kontakter emails osv. hvilket gør det nemt at finde en kontakt og ringe op (det ser umiddelbart ud til at den prioritere kontakter højst, når man søger). Den er helt uundværlig når man først har vænnet sig til at bruge den.

 • 2
 • 0
#48 Nikolaj Brinch Jørgensen

Jeg er helt ny iPhone-bruger - mit firma har valgt for os. Jeg kommer fra Black berry og har haft ret svært ved at vænne mig til at undvære en række funktioner. F.eks. synes jeg det er vildt irriterende at man ikke kan ringe en kontakt op ved at taste de første bogstaver i navnet - nej, man skal ud og pege på en ekstrem tynd liste over bogstaver, for derefter at scrolle op og ned til man finder kontakten.... det kan tage lang tid under f.eks. 'M' skal jeg hilse at sige. Men man kan selvfølgelig også vælge det endnu mere ekstremt lille søgefelt - hver anden gang man forsøger at ramme det (efter at have scrollet som en gal, for man kan jo heller ikke bare lige taste 't' for top som på BB'en...) rammer man et plus for at opsætte en ny kontakt - ikke særlig smart. Og nu vi er ved kontakter, hvorfor har de ikke deres eget ikon, men skal findes inde under telefon-ikonet - det er da ikke logisk.

Du kan sagtens bare skrive bogstaverne, det gøres under kontakter. Og ja de har deres eget ikon. Faktisk er Apple dem der i deres OS (iOS, OS X) har support for den form for søgning. Hvis du går til søgefeltet (tryk på Home knappen, mens du er på Home screen, så kan du bare begynde at skrive navne på person, apps osv. og du søger i telefonen. Hvis du starter contacts/kontakter app'en skal du trykke øverst på den øverste bjælke, så får du søgefejltet frem (det er iøvrigt muligt i de fleste apps at få et søgefelt frem ved at trykke på den øverste bjælke, som går til toppen af siden).

Men så er der det med stikkene, som Apple efter min mening har vendt totalt forkert. Altså, når man skal snakke i en telefon der er sat til ladning (og det er en Apple så åbenbart næsten hele tiden - en BB kan holde til to dages intens snak...) ja så sidder stikket I BUNDEN af telefonen i stedet for i toppen... det betyder at man hele tiden får ledningen i munden. Tænk hvis ladestikket havde siddet i toppen, så trak man telefonen til sig, og ledningen ragede ud oppe i toppen, hvor man ikke 'kommer'. Og modsat - stikket til ørepropperne - ja det har man så sat i toppen... Igen, når man vælger at høre musik, og samtidig f.eks. vil sidde og læse emails, hænger ledningen fra toppen, ned over skærmen, og op i ørerne - medmindre man sidder og trækker den til side hele tiden.

Din præference med hensyn til stik deles nok ikke af særligt mange. Nokia har f.eks. også altid haft deres ladestik/ekstension stik i bunden. Jeg synes de sidder rigtig godt der, og er ikke i vejen. Du kan jo vende din telefon som du vil når du hører musik og ikke ligefrem ringer i den, så dit stik kan sidde i siden eller lignende.

Suk. Min BB var sgu god.

Alle jeg kender som har en BB, har alle en iPhone eller en Android baseret telefon ved siden af, da BB nok er et af de allermest ubrugervenlige telefon devices der findes. Min kone bla. er så træt af den, fordi den er super besværlig at bruge - men ja opladninger holder længere, men det er også fordi den bruges mindre, og nærmest kun til telefoni, aldrig medie-stuff som spil, film musik eller lignende. Hun har anskaffet sig en iPhone som supplement.

 • 0
 • 0
#49 Johnnie Hougaard Nielsen

Det havde Dell gjort med deres 5" klaphat telefon

Innovation handler om at skabe produkter som præger markedet, ikke om at have forsøgt sig med en eller anden detalje. Derfor var den oprindelige iPhone særdeles innovativ, også selv om de fleste enkelte detaljer var set før. Men Apple lykkedes med et produkt som markedet tog vel imod. Tilsvarende med Samsung og deres bølge med større skærme, selv om det var imod doktrinerne fra Steve Jobs.

 • 3
 • 0
#50 Johnnie Hougaard Nielsen

Øh, det har du vist ikke forstået. Adapteren er jo for at man ikke skal skifte sine docking gadgets ud...

Ja, det gælder jo så for ikke-designbevidste købere. Her kan den store klods (en højde på noget i retning af 5 cm) da sikkert godt virke, sådan med lidt forsigtighed. Men hvor er det dog grimt.

Mit indtryk er at rigtig mange Apple-købere lægger vægt på det gennemførte design.

 • 1
 • 0
#52 Jacob Nordfalk

En ofte overset funktion på iPhonen, hvis man skal

ha haaa, hovedet på sømmet!

iPhonen er nemlig så 'intuitiv' at man som ny bruger ikke aner hvordan den skal betjenes, indtil man får hjælp af en af sine veninder!

Jeg kan godt huske hvordan det var kropumuligt at slette email på iPhonen indtil vi fik hjælp.

Nogen gange skal skærmen vendes, nogen gange er den eneste mulighed for f.eks. at få sletteknappen frem et sted at en eller to fingre stryges i en tilfældig retning (var det nu fra højre mod venstre eller fra venstre mod højre?), det står intetsteds på skærmen, det forventes at brugerne enten er genier, får hjælp af veninder eller læser hvordan på nettet.

Det er så ikke så stort et problem mere, for de fleste har en der kan hjælpe dem, og eks-blackberry-fyren finder nok også et par venner der kan lære ham op.

Her, et par år efter, har jeg lært de fleste af trickene, også at stryge med håndfladen for at skifte programmer, knibe sammen med fem fingre for at lukke dem osv, og nu kan jeg godt betjene dem hvis jeg skal.

Men det der undrer mig er at de iPhone-brugere, et års tid efter at de ER lært op, begynder at benægte at den ikke er 'intuitiv', og mener at Android-telefoner er mindre intuitive? De har trods alt en menu-knap man kan trykke på for at få de skjulte muligheder åbenbaret, men det er måske mindre intuitivt end strygninger i variable retninger med variabelt antal fingre ?

Damkjær, med al respekt, så mangler du altså at komme med et par benægtende sætninger (gerne på well mixed english and dansk ;-) om fragmentering, at det ekstra udviklerarbejde er negligibelt, at brugere med en iPhone 5 i øvrigt slet ikke vil blive sure hvis udviklerne ikke laver en speciel version til dem, ligesom iPhone-/ipad-brugere med retina-displays jo var ganske tilfredse med gnidret grafik fra apps hvor udviklerne ikke havde lavet ekstra retina-grafik.

Tak til Michelle og Thomas for at klarlægge hvad der skete med DUPLO-kommentaren. Jeg mistede et længere indlæg om at DUPLO og Lego Technic, ligesom iPhone og Android, jo appellerer til forskellige målgrupper, og et par andre forudsigelige pro-Android pointer som I godt kan leve uden, MEN også at jeg synes at iPhone er et fint valg til dem der bare vil have noget lækkert udstyr og ikke har brug for stor fleksibilitet a la Lego Technic. Graden af brugervenligheden og 'intuitiviteten' vil jeg påstå er den samme.

 • 11
 • 3
#58 Jesper Høgh

Du skal stille dig på en østvendt skråning ved solopgang den første fredag efter fuldmåne. Idet solskiven forlader horisonten, skal du langsomt dreje apparatet med uret i en 270 graders bue over hovedet således at telefonen ender med at pege mod vest. Cirka 2 minuter efter vil du modtage en sms med en kode, som du skal indtaste.

Når du vil tilbage til store bogstaver, skal du bare udføre ritualet omvendt - og altså ved solnedgang.

Gentag efter behov.

 • 6
 • 0
#61 Deleted User

Tak, jeg giver rådene videre til min kone. Bruger selv Android og WP, hvor tastaturet naturligvis selv skifter mellem store og små bogstaver. Jeg undres bare over, at tastaturet på "verdens mest brugervenlige telefon" altid viser store bogstaver, selvom man skriver små. Specielt irriterende, når man skal indtaste passwords...

 • 2
 • 0
#63 Peter D Hansen
 • 1
 • 0
#64 Hans Dalsgaard Jensen

Og hurra for marketingafdelingen (Apple såvel som Huawei)!

P1S er ifølge Huaweis materiale (http://www.huaweidevice.com/worldwide/productFeatures.do?treeId=3745&pin...) udstyret med en fin "klumpfod" og en udposning til kameralinsen, som vel næppe holder de 6,7 mm.

Men så er P1S sikker samlet af sarong-klædte skønheder på en solbeskinnet sandstrand, hvor iPhone jo samles af børnearbejdere i en fugtig jordhule.

Det er svært, men man må jo prøve at holde stilen i denne tråd...

 • 0
 • 0
#66 Per Erik Rønne

Det afgørende ved den nye iPhone (og de andre nye enheder der er kommet) er at der er kommet en ny dock-port, der er mindre end de gamle. Det giver problemer i forhold til gamle enheder, men det er så det.

Noget andet er at der er kommet en ny adaptor til det europæiske marked mellem den nye dock-port og en mini-usb-port. Så man skulle kunne tilslutte iPhone 5 gennem et almeligt usb-kabel til sin Mac, og derigennem både oplade og synkronisere; hvad det skal bruges til når det almindelige kabel følger med, står så lidt uklart.

Det der derimod ikke står uklart er at Apple kunne have valgt at bruge en helt almindelig mini-usb port på iPhone mv, og så kunne alle usb<->mini-usb kabler have været benyttet. Der har altså ikke været tale om tekniske nødvendigheder, når Apple har valgt en mindre praktisk løsning.

Det er simpelthen for dårligt, Apple.

 • 2
 • 0
#67 Jesper Lund Stocholm Blogger

Jeg undres bare over, at tastaturet på "verdens mest brugervenlige telefon" altid viser store bogstaver, selvom man skriver små.

Ja, et er helt i skoven. Mit tastatur på min Lenovo maskine er skåret af samme læst, og det er helt umuligt for mig at gennemskue, om næste tegn jeg skriver vil være med store eller små bogstaver. Jeg ringer faktisk dagligt til IT-support for at få nulstillet mit password, da jeg ikke kan lave koblingen imellem stjernerne på skærmen og så et tastatur, hvor alle tasters tegn er skrevet med store bogstaver.

DET ER VOLAPyk !

(sarkasme kan forekomme i ovenstående)

 • 0
 • 2
#68 Deleted User

Apple er et fascistisk l****firma - jeg tænker på de nylige "landvindinger" ift. Samsung. Det skader konkurrencen og dermed os som forbrugere. Apple stjæler med arme og ben. Præcist som deres konkurrenter. Og det er godt for evnen til at finde på noget nyt. Når den evne stækkes er det virkelig en skidt ting. De har fået meget mere magt end de kan håndtere på fornuftig vis. Og de har glemt hvor de kom fra - hvor det drejede sig om noget andet. Nu drejer det sig kun om penge. Kedeligt.

Når det er sagt, så synes jeg at de har bygget mange fine ting ind i iphone5 - præcist som alle deres konkurrenter med deres topprodukter. For mit vedkommende er jeg dog ved at være træt af deres design og synes det er sølle, at de som markedsleder ikke tør noget mere. Let's face it - iWhatever har grundlæggende ikke ændret sig en tøddel siden 2007. Og det gælder både hw og sw. Og det samme gælder på pc siden, hvor mac's ser lige sådan ud som de gjorde for 5 år siden. Både hw og sw - OSX ser dog stort set ud som den gjorde for 10 år siden. Ligesom Windows.

 • 1
 • 0
#69 Deleted User

Så lad dog være med at købe deres produkter!

Jeg er meget glad for min Samsung S3, men derfor kan jeg da godt syntes at 4s og den ny 4s XL (eller 5 som de insisterer på at kalde den), er et rigtigt lækkert design.

Det er da en fordel at vi både har iphone, Android og wp, da vi jo ikke har samme behov/smag/ønsker når vi skal have en smartphone. Variation er et plus!

 • 0
 • 0
#72 Deleted User

@ Lund Larsen: Nej, men nu er der jo også en klar forskel på et i plastisk og et lavet i software, ikke?

Og kan vi ikke blive enige om, at det er mere brugervenligt, at tastaturet skifter mellem store og små bogstaver end at det ikke gør, men at Shift låser, når der skrives med stort?

 • 2
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere