Apple idømmes rekordbøde i Frankrig på over én milliard euro

Illustration: Apple
De franske konkurrence myndigheder har givet Apple en bøde på over en milliard euro i en sag omkring karteldannelse.

Apple modtog i dag en gigantisk bøde på 1,1 milliarder euro af de franske konkurrencemyndigheder, der fandt Apple skyldig i karteldannelse inden for deres eget distributionsnetværk og for at have misbrugt den økonomiske afhængighed fra uafhængige forhandlere.

Det skriver CNBC.

Udover den rekordstore bøde til Apple uddeler de franske konkurrencemyndigheder bøder til to af techgigantens samarbejdspartnere, Tech Data og Ingram Micro, på henholdsvis 76,1 millioner og 63 millioner euro. Men langt størstedelen af bøden falder altså på Apple, der blev kendt skyldig i konkurrencebegrænsende adfærd i form af aftalte priser på Apple-produkter.

Det er den største bøde, som de franske myndigheder nogensinde har givet i en enkelt sag.

»Apple og de to grossister aftale ikke at konkurrere mod hinanden og forhindrede distributører i at konkurrere med hinanden og dermed sterilisere markedet for Apple-produkter,« lyder det i en udmelding fra Isabelle de Silva, direktør for konkurrencemyndighederne i Frankrig, og tilføjede, at andre grossister ikke kunne risikere at sænke deres priser på Apple-produkter, hvilket førte til ensartede priser på produkterne.

En talsperson fra Apple sagde til CNBC, at afgørelsen var »nedslående«, særligt når virksomhedens 40 år lange historie i landet og de 240.000 jobs, som Apple har skabt i Frankrig, tages i betragtning.

»Den franske konkurrencemyndigheds afgørelse er nedslående. Vi er meget uenige med dem og planlægger at appellere,« sagde talspersonen.

Det er anden gang på to måneder, at de franske myndigheder giver Apple en bøde. I februar blev Apple idømt en bøde 25 millioner euro for softwareopdateringer, der gjorde ældre iPhones langsommere.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Jarnis Bertelsen

Apple har længe (altid?) gået meget langt for at styre priserne på deres produkter. Det sker bl.a. ved at forhandlere har meget lav avance på deres primære produkter (Mac, iPhone), og må skaffe fortjeneste på tillægsydelser og tilbehør.

Hvis man går helt til grænsen med den slags, er det ikke mærkeligt at man ind i mellem kommer til at overskride den. Det er en kalkuleret risiko. Derfor er det også helt ok at Apple får en kæmpebøde, når de lander på den forkerte side af stregen.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere