Apple i ny tysk retssag: Samsung Galaxy S II krænker vores design

I en ny retssag i Tyskland vil Apple forsøge at få nedlagt forbud mod salget af 10 af Samsungs smartphones.

Apple opruster nu i krigen mod Samsung på det europæiske marked med en ny retssag i Tyskland, hvor selskabet denne gang går efter 10 af Samsungs smartphone-modeller. Det skriver Bloomberg.

Apple åbnede for alvor den europæiske slagmark i efteråret ved for en stund at få nedlagt forbud mod salget af Samsungs Galaxy Tab 10.1, som på daværende tidspunkt blev set som den største potentielle udfordrer til Apples markedsdominerende iPad.

Læs også: 1-0 til Apple: Samsung får forbud mod at sælge Galaxy Tab 10.1 i Danmark

Ligesom i den første sag, går den nye tyske sag på, at Samsung ifølge Apple krænker Apples design med 10 smartphones, heriblandt topmodeller som Galaxy S II.

Læs også: Udseendet skal afgøre Galaxy-strid mellem Apple og Samsung

De to firmaer ligger i juridisk slagsmål flere steder i verden, og Apple har foreløbig haft held med at få Samsung til at ændre designet af Galaxy Tab 10.1 i Australien. Samsung har tilsvarende forsøgt at få nedlagt forbud mod salget af Apples iPhone 4S i flere lande, fordi Apple ifølge Samsung krænker flere af Samsungs patenter.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (15)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#5 Jakob Damkjær

jeg anbefaler at du søger læge,

desuden vil jeg anbefale at nogen prøver at tænke over hvordan et retsamfund fungere. Specielt med hensyn til mønster og varemærkebeskyttelse.

At det så er så forfærdeligt synd for det mulitnationale megafirma samsung at der er nogen der sagsøger dem fordi de mener de har en uoverensstemmelse der høre hjemme i en retssal at det er så forfærdeligt...

Apple mener de har en sag og derfor har de enhver mulig ret til at anlægge den sag. Domstolen vil så afgøre det som det er beskrevet i loven og hvis Apple har anlagt sagen på meget løst grundlag vil de blive idømt at betale sagens omkostninger...

Så hvis man nu er sikker på at Apple taber den her sag stor og synes godt om samsung... ja så er det her fantastisk gode nyheder for så har Apple lige givet samsung en rimelig stor bunke penge.

Den eneste grund man kan ha til at mundvigene hænger lidt ned af er at man udemærkede godt ved at samsung i alt for høj grad til at det er noget de kan komme ustraffet afsted med i en retsal har kopieret Apples designs og man ved at hvis retten dømmer retfærdigt vil samsung tabe

Stadig sur og vred ?

 • 2
 • 20
#6 Daniel Graungaard

Den eneste grund man kan ha til at mundvigene hænger lidt ned af er at man udemærkede godt ved at samsung i alt for høj grad til at det er noget de kan komme ustraffet afsted med i en retsal har kopieret Apples designs og man ved at hvis retten dømmer retfærdigt vil samsung tabe

Problemet er jo netop at deres patenter er så brede at man ikke kan lave en tablet uden at overtræde dem. Det svarer til at nogen havde taget patent på en computer delt i to "dele" opdelt af et hængsel, med skærmen i den ene side og tastaturet i den anden. Hvis dette var sket hvad skulle alle de andre producenter af computere så have gjort? Blevet ved med udelukkende at prducere stationære computere? og hvor vile verden så have været idag?

Jeg tror ikke der er nogen herinde, som er sure over at nogen bliver straffet for at overtræde patenter. Jeg tror nærmere folk er sure over at apple overhovedet kunne erhverve sig patenterne til at starte med!

 • 14
 • 0
#9 Nikolaj Brinch Jørgensen

Den eneste grund man kan ha til at mundvigene hænger lidt ned af er at man udemærkede godt ved at samsung i alt for høj grad til at det er noget de kan komme ustraffet afsted med i en retsal har kopieret Apples designs og man ved at hvis retten dømmer retfærdigt vil samsung tabe

Måske. Jeg sidder med en følelse af at netop Samsungs kopiering (og andre koreanske og kinesiske firmaers) er en af de direkte årsager til ACTA. Altså kan man trække en linie mellem at bifalde SAmsung for deres kopierede produkter til så at måtte være pro ACTA?

 • 0
 • 7
#12 Jesper Møller

"jeg anbefaler at du søger læge"

Jakob, anbefaler du selv søger læge. Et æbleformet hoved kan være farligt, tag dig især i agt for frugtorme der gnaver løs af det frugtkød du har i hovedet. Kan være så slemt at din omgangskreds kan høre ormene gnave, så tænk på dem også.

"desuden vil jeg anbefale at nogen prøver at tænke over hvordan et retsamfund fungere. Specielt med hensyn til mønster og varemærkebeskyttelse"

Og så prøv du at forestil dig et samfund hvor apples ageren og måde at opfatte verden på er normen. Kør helt ud af den tangent og så spørg dig selv om det er det samfund du vil leve i, et samfund hvor tanker og alt hvad der siges og skrives kan patenteres. Mad, medicin, alt skal gøres patentpligtigt. Intet må ændres, intet må tages og bygges videre på eller laves billige og bedre. Alle har deres egen patentmappe og kan sagsøge alle der bruger eller muligvis bruger mine patenter, og imens søgsmålet er igang må ingen handle på eller sige det jeg har patenteret.

Hmmm.....ikke just et samfund der vil udvikle sig. Afvikle sig selv måske.

 • 2
 • 0
#13 Jakob Damkjær

Problemet er jo netop at deres patenter er så brede at man ikke kan lave en tablet uden at overtræde dem.

Eeh hvor er Apples sag mod Panasonic og deres ToughPad ? Apple sagsøger samsung fordi de kopiere Apples design i en grad så Apple mener de har en god sag at forelægge for en dommer. Hvis du ikke kan li det system hvad foreslår du så ? Det er lidt en af grundstene i vores retssamfund at vi kan forelægge vores klager for retssystemet og de kan så arbitrere i sagen.

"Og så prøv du at forestil dig et samfund hvor apples ageren og måde at opfatte verden på er normen. Kør helt ud af den tangent og så spørg dig selv om det er det samfund du vil leve i, et samfund hvor tanker og alt hvad der siges og skrives kan patenteres. Mad, medicin, alt skal gøres patentpligtigt."

Alt der skrives er idag beskyttet af copyright alle metoder der opfindes kan patenteres, så ja jeg vil gerne leve i det nuværende europæiske samfund. Det er ikke perfekt men der er det bedste vi er kommet på so far. Nej patentsystemet er ikke perfekt, men det er ikke hitler på steroider der har fået et barn med en meteor med kurs mod jorden. At køre noget helt ud i tangenten er ikke noget der godt nogen steder, men jeg vil argumentere at alt Apple gør er at hævde deres lovsikrede ret, de har opnået de patenter og mønsterbeskyttelser de har og har alt ret i verden til at hævde deres ret ligesom alle andre.

At du mener at patenter er onde er en holdning du er beretiget til at ha. Men hvis man nu har brugt tid, penge og indsats på at udvikle en metode så den virker og andre så bare tar det man har lavet og bruger det uden at give noget for det kan jeg ikke se noget problem i at man tar en tur i retten. Hvis du tror man laver patenter ud af blå luft og det ikke koster en disse så vil jeg råde dig til at tilegne dig lidt faktisk viden om patenter og hvordan man opnår dem.

Tror du mad ikke er beskyttet af ophavsret ? tror du ikke probiotiske mælkbacterier er beskyttet af patenter ?

Eller mener du at vi skal ha et samfund hvor beskyttelsen af ophavsrets lovene kun skal gælde dem du mener er "de gode" ? helt præcist vil du definere det på en måde der kan håndhæves retfærdigt og hvordan vil du beskrive det samfund som et demokratisk retssamfund ?

For det er det samfund som jeg er mest begejstret for...

SU

 • 1
 • 5
#15 Jesper Møller

Ok så.

Helt ud af tangenten er godt for meget. Derfor man tester ydelse på ting og sager til det bryder sammen eller er tæt ved. Eller tænker samfund ud i ekstremer og tager sine forholdsregler.

Tror du mad ikke er beskyttet af ophavsret ? = Formen på min hakkebøf er ikke.

tror du ikke probiotiske mælkbacterier er beskyttet af patenter ? = Fisk.

Eller mener du at vi skal ha et samfund hvor beskyttelsen af ophavsrets lovene kun skal gælde dem du mener er "de gode"? = Øv, så skal jeg definere over for dig hvad min opfattelse af det onde kontra det gode er. Og det er store sager. Men nej, i et demokratisk retssamfund skal alle behandles lige for de af borgene i demokratiet indvalgte politikeres politiske beslutniger herunder diverse love der udstedes og derved ret og dommer og jury beslutniger og domme der tages. Og jo Apple er de onde og har været det siden Kejser Job tog kutten på.

helt præcist vil du definere det på en måde der kan håndhæves retfærdigt og hvordan vil du beskrive det samfund som et demokratisk retssamfund ? = Kan jeg ikke.

 • 2
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere