Apple hyrer Googles AI-chef

Illustration: Screenshot, Youtube, TechCrunch
Der gik ikke mange dage, fra Googles AI-chef sagde op mandag, før konkurrenten havde fat i ham.

Apple har hyret Googles chef for kunstig intelligens, John Giannandrea, hvilket skal give et nødvendigt skub for at indhente konkurrenterne på AI-feltet.

Selvom Apples digitale assistent, Siri, er kendt, så er den i industriens øjne simpelthen mindre effektiv end både Googles og Amazons versioner, skriver New York Times.

Læs også: Frankrig vil bruge milliarder på AI-kapløb med Kina og USA

Det kan faktisk skyldes, at Apple - i modsætning til mange af konkurrenterne - har meldt ud, at selskabet vil gå langt for at beskytte brugernes privatliv, og det begrænser i sidste ende, hvor effektivt et neuralt netværk kan blive.

Giannandrea har været hos Google siden 2010, så det var en stor overraskelse, da han mandag fortalte, at han ville stoppe hos sin arbejdsgiver. Samtidig blev han nok også den mest eftertragtede mand i Silicon Valley, hvor de dygtigste i AI-feltet kan tjene to- eller trecifrede millionbeløb årligt.

Det er ikke første gang, Apple hyrer konkurrentens eksperter på AI-området. De har bl.a. hyret professor Russ Salakhutdinov, der har samarbejdet med Google Brain-laboratoriet.

AI er ikke en umiddelbar fare

Giannandrea har tidligere forklaret, hvad hans syn på kunstig intelligens er:

»Jeg er ikke fan af den her forestilling om, at vi får lavet et superintelligent system, der gør mennesker overflødige. Jeg forstår, hvorfor folk er bekymrede over det, men det fylder for meget i medierne. Jeg kan ikke se det som en umiddelbar teknologisk trussel,« sagde han.

Læs også: Kinesisk tech-guru: Listen over lande, der får gavn af AI-revolution er ultrakort

Se et interview med John Giannandrea nedenfor

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere