Apple: Husk antivirus til din Mac

På trods af reklametrommer med det modsatte budskab, anbefaler Apple kunderne at installere antivirus-software på deres mac-computere. Sikkerhedstruslerne sniger sig ind gennem browseren.

De lykkelige tider uden virusbekymringer er måske forbi for mac-brugere, som ellers har kunnet føle sig sikre, uanset hvad der florerede af ondskabsfuld malware, og blot lytte overbærende på pc-brugernes skrækhistorier.

Apple anbefaler nemlig dets kunder at bruge antivirus-software, via en neddæmpet meddelelse på et officielt Apple support-forum. Det skriver Cnet.com, som troede, at det var en ny politik fra Apples side. Men anbefalingen har været den samme siden 2002, har det senere vist sig.

At mac-ejere slipper for det besvær med antivirus og virusangreb, som pc-brugere kan risikere, har været et stærkt salgsargument fra Apple, blandt andet i flere af de kendte ?I'm a Mac?-tv-reklamer.

Derfor overrasker det, at Apple samtidigt anbefaler sine kunder at installere antivirus-software.

Nu har Apple i øvrigt fjernet anbefalingen fra deres webside, efter heftige diskussioner om ordlyden i it-medier verden over.

Hos Cnet.com lyder vurderingen, at mac-brugere først og fremmest er truet af det stigende antal sikkerhedstrusler via browseren og altså ikke malware, der er målrettet mod Apples operativsystem OS X.

I takt med at avancerede funktioner bliver mulige i applikationer, der kører i browseren, har de it-kriminelle nemlig i højere grad koncentreret sig om at finde og udnytte sikkerhedshuller i de mest udbredte browsere på markedet samt for eksempel Flash.

Ingen sikker platform

Apple har tidligere direkte bedt antivirus-producenterne om at udvikle beskyttende software til mac-platformen også. Det forklarede direktøren for det russiske antivirus-firma Kaspersky Labs, Eugene Kaspersky, i et interview med Version2 i september. Dermed ville Apple ikke blive taget på sengen, så snart den første alvorlige mac-malware begyndte at sprede sig.

Kaspersky-direktøren mente i øvrigt ikke, at der var nogen særlig forskel på, hvor sikre de forskellige operativsystemer er som udgangspunkt. Han mente i øvrigt, at det stort set kun er Windows-computere, der må trækkes med virus-problemet, fordi Apples markedsandel i de lande, hvor de it-kriminelle typisk kommer fra, er meget lav. Hackerne i for eksempel Rusland og Kina møder simpelthen ikke Apples computere i deres hverdag.

I dag leverer blandt andet McAfee og Symantec antivirus-software til mac-computere.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Carsten Hess

Efter at denne "nyhed" blev hypet helt ud af propertioner i går, er det jo kommet frem at det slet ikke drejede sig om en ny artikel hos apple, men noget så kedeligt, som en opdatering på en supportartikel fra midten af 2007.

Lidt skuffende at se gårsdagens nyheder bragt op her ... og så oven i købet efter at det er blevet afsløret som falsum :-(

Detaljer (fra før Apple pillede opdateringen ned) kan bla. ses her: http://gizmodo.com/5100996/false-alarm-apple-mac-os-x-anti+virus-recomme...

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere