Apple holder efterretningstjenester ude af låste iPhones med nye ændringer

Illustration: YouTube
Apple's 'USB restricted mode' på iPhones bliver skærpet med nye ændringer, der låser dataforbindelsen til Lightning-porten, når mobilen har været låst i en time.

Apple bekræfter i denne uge, at de nu gør det betydeligt sværere for politi, hackere og alle andre at udnytte Lightning-porten på iPhones til bryde ind i låste telefoner.

Det skriver The Register.

Den seneste beta-version af iOS indeholder en funktion kaldet 'USB restricted mode', der kapper dataforbindelsen til Lightning-porten, når mobilen har været låst i noget tid. Adgang til data gennem porten vil herefter kræve et kodeord.

I første omgang blev der lukket for dataadgangen, når mobilen mobilen havde været låst i en uge. Nu udmelder den amerikanske virksomhed dog, at en tilsluttet iPhone vil kræve et kodeord hver eneste time.

Læs også: USA: Politi forsøgte at åbne død mands telefon med hans finger

Det varsler skidt for virksomheder som Grayshift og Cellebriter, der sælger oplåsningsværktøjer til retshåndhævelse. Deres maskiner benytter nemlig Lightning-porten til at omgå sikkerhedsmekanismer, der begrænser antallet af kodeordsforsøg. Det kan tage op til 22 timer, at bryde iPhones' sekscifrede adgangskode for maskinerne, skriver The Register.

Med ændringerne har politi eller hackere kun én time til at påbegynde oplåsningsprocessen efter at have fået fat i enheden, og det, vel at mærke, hvis den var låst op umiddelbart inden. Sikkerhedsforskere vurderer ifølge Reuters, at skridtet fra Apple kan sænke adgangsraten med op til 90 procent.

Læs også: Bill Gates støtter FBI i armlægning med Apple

Apple har udtalt sig til Reuters, at de har truffet beslutningen for at beskytte kunder i lande, hvor politi og efterretningstjenester kan konfiskere og forsøge at oplåse mobiler med færre juridiske begrænsninger end under amerikansk lovgivning.

Derudover benytter også kriminelle og spioner de samme teknikker til at få uautoriseret adgang til fremmedes mobiler, siger virksomheden.

"USB restricted mode" dukkede op i iOS 11.4.1- og iOS 12-betaerne, hvor den er slået til som standardindstilling.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere