250.000.000 iOS-enheder solgt: Hver 20. mobil i verden er en iPhone

Illustration:
Hver 20. mobiltelefon i verden er en iPhone, og Apple har solgt en kvart milliard iOS-enheder. Det fortalte Apples direktør, Tim Cook, i tirsdagens præsentation af iPhone 4S.

Inden Apple tirsdag løftede sløret for den kommende iPhone, iPhone 4S, præsenterede firmaet vanen tro en række salgstal. Her kom det frem, at Apple til dato har solgt over 250 millioner enheder med Apples styresystem, iOS. Styresystemet ligger på virksomhedens forskellige modeller af iPhone, iPad og iPod Touch.

Enhederne kan boltre sig mellem 500.000 apps i App Store. Og det ser ud, som om brugerne downloader en del. Der bliver downloadet en milliard apps hver eneste måned, og sammenlagt er 18 milliarder apps blevet hentet. 140.000 af de tilgængelige apps er optimeret til Apples iPad.

Af andre salgstal kan nævnes, at hver 20. telefon i verden ifølge Apple er en iPhone. Samtidig er mere end halvdelen af alle iPhones, der er solgt, af modellen iPhone 4.

Apple melder om, at de nu har udbetalt tre milliarder dollars til udviklere, svarende til 17,4 milliarder kroner i dagens kurs. Apple modtager 30 procent af alle salg, men har udgifter til blandt andet kreditkortfirmaer. Ifølge en artikel fra Appleinsider fra 2010 betyder det, at Apple tjener 189 millioner dollars for hver milliard dollars, forbrugerne betaler for diverse apps. Det betyder, at Apple har tjent i nærheden af 3,3 milliarder kroner på betalingsapps i deres App Store.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
John Strand

Nu er det sådan at en ud af 20 mobiltelefoner i verden ikke er en iPhone. Lad os forholde os til fakta.

Der er idag ca. 5,2 milliarde mobiltelefonbruger i verden. Det tal kan man se på www.gsm.org

Det kan godt være at Apple har solgt 250 millioner devises med iOS i sig men det er ikke det samme som 250 millioner mobiltelefoner.

Selv hvis Apple havde solgt 250 millioener iPhones siden januar 2007b så vil man nok formode at nogle af dem var døde i den mellemliggende periode

I prakis så kan man ikke sige at antallet af debvecis med iOS der er solgt er identisk med antallet af mobiltelefoner i verden der bliver brugt som har et iOS.

Det er kun naive journalister der hopper på Apples propagandavogn og citere sådan noget sluder. Måske skulle man forholde sig til fakta og så være lidt kritisk i relation til det Apple påstår.

Det er det man kalder dårlig journalistisk håndværk...

  • 0
  • 0
Lars Michler

Det er altid godt at være kritisk overfor påstande, uanset om de kommer fra Apple, John Strand eller andre. Gsm.org angiver at der er 5.2 milliarder aktive GSM forbindelser, ikke mobiltelefonbrugere som John Strand antager. På mit arbejde diskuterede vi hvem der havde flest. Topscorer havde 5, bærbar Lenovo PC samt iPad med hver sit Mobile bredbånd, alarmer i hjemmet og i båden med hver sin GSM forbindelse, samt en HTC telefon. En anden havde en GPS med GSM forbindelse. Så Apples påstand kan godt være sand, selvom ikke alle IOS devices er iPhones, og selvom ikke alle iPhones stadig er aktive.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere