Apple har nu kun halvdelen af tabletmarkedet

5. november 2012 kl. 13:4317
Apple har nu kun halvdelen af tabletmarkedet
Illustration: Apple.
Apple taber markedsandele på tabletmarkedet. Ikke overraskende spurter konkurrenten Samsung i vejret
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Apple har på blot et kvartal tabt næsten ti procent af firmaet markedsandele for tablets. Det viser tal fra analysefirmaet IDC. Siden anden kvartal 2012 er Apple gået fra at have 59,7 til 50,4 procent af markedet. Det skriver Techcrunch.com.

I stedet ser den sydkoreanske teknikgigant Samsung ud til for alvor at have bidt sig fast på det voksende marked - primært trukket af deres Galaxy Note 10.1-tablet. I procent kan Samsung glæde sig over en fremgang fra ca. ni procent i anden kvartal til godt 19 procent i tredje.

Også Asus, der står for at lave den anmelderoste Google Nexus 7-tablet, ser ud til at have fået bidt sig fast i haserne på Apple - det betyder næsten ti procent af markedet i tredje kvartal.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dermed ser Apple ud til at have tabt lidt af pusten i kapløbet om at kapre kunder i tablet-segmentet, hvor Apple fra 2010 og frem til 2012 har solgt 100 millioner iPads. Det betyder stadig, at de andre firmaet har langt op til æblevirksomheder i antallet af solgte devices, men med Microsofts nylige lancering af deres egen Surface-tablet har Apple fået endnu en panderynken.

Men på grund af, at Surface først blev lanceret den 26. oktober, fremgår Microsoft ikke i IDC’s analyse. En anden ting, som analytikerne fremhæver, er, at den lidt høje startpris på Apples nye iPad mini (2.599 kroner) stadig giver plads til de lidt billigere Android-tablets fra Google og Amazon.

Den udvikling vil også fortsætte ind i 2013, hvor det henholdvis er Nexus 7 og Kindle Fire (HD), der skal forsøge at holde den nye iPad mini ude af selskabet med de 7-8 tommer tablets.

17 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Fortsæt din læsning

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
14
6. november 2012 kl. 11:38

Jeg har Android tablet i stedet for en IPad, og grunden er ganske simpel: prisen.

Men samtidigt må jeg osse sige jeg bruger den meget meget sjældent. Så selvom Google har solgt mig en tablet, tjener de ikke de store penge på mig. Og jeg gætter producenten (Acer) har tabt penge, da det var en af de modeler der var ved at udgå, og blev solgt til 1400kr.

Alt i alt kan Google sige deres markedsandel er steget ved mit køb, så de derved kan skrabe flere annoncører til sig.. Google tjener, annoncører og hardware producenter taber.

12
6. november 2012 kl. 02:28

Jeg for min del venter på en billig tablet, hvor jeg kan surfe og checke e-mail. For min del spiller størrelsen på skærmen ganske meget ind, batteri levetiden er derimod ikke så vigtig, med mindre strømforsyningen er bøvlet. (mulighed for usb opladning er ++) Om den klarer 3-4 timers brug, så holder det for mig..

10
6. november 2012 kl. 00:40

Der ikke helt stemmer overens med "android er bedre"

Er webuse for tablets... IOS 91%, så det kan godt være at der er nogen der køber "ikke iOS" tablets men de bruger dem bare ikke til at surfe på nettet.

Så det kan godt være at jelly bean er et super os men det sørgelige er bare at der er meget få android tablets der køre med det. Og forhåbentligt er opdaterings helvede for android tablets mindre end det er for telefonerer...

Flamme on

11
6. november 2012 kl. 00:47

Der findes løgn, forbandet løgn og så findes der statistik.

Artiklen handler om at der i tredie kvartal 2012 for første gang er solgt flere Androids end iOS tablets. Hvordan har du tænkt dig at det straks skulle kunne omsættes til web-trafik? Der vil gå længe før at der er flere Androids-tablets derude.

9
5. november 2012 kl. 21:47

iOS er simpelthen ved at falde bagud. Apple brugere er ved at nå til samme konklusion (dem der faktisk har givet Android en chance):

https://techcrunch.com/2012/11/02/review-googles-android-os-might-be-better-suited-for-tablets-and-the-nexus-10-is-a-shining-example/

En kollega har netop fået en Nexus 7. Alle på kontoret var enige om at den var lækker. Også vores mest inkarnerede iPad brugere. Ikke dermed sagt at de nødvendigvis straks smider deres iPad ud for at skifte til Nexus. Men det er efterhånden svært at påstå at der kun findes ét valg for en ordentlig tablet.

For 2000 kroner er der mange der er villige til at prøve en Nexus 7 af.

4
5. november 2012 kl. 18:49

Ganske enkelt fordi produktlinjen er for smal, prisniveauet for højt og kompatibiliteten med andre produkter for ringe. Lækkert design og marginalt bedre brugervenlighed er ikke noget, som forbrugerne i det lange løb har villet betale mere for.

Apples forretningskoncept kan ikke på sigt negligere alle de tre klassiske salgsargumenter: Nyhedsværdi, prisbillighed og funktionalitet - i hvert fald ikke hos "de brede masser", som i de seneste tre år har været årsagen til Apples uhørt voldsomme vækst.

Alene iPhone 5's startpris er absurd meget højere end konkurrenternes. Det er en merpris, som ingen andre end de tro disciple er villige til at betale. Situationen er den samme på tablet-markedet, men der vil dog nok alligevel gå en rum tid, før Apple lider samme skæbne som Bang og Olufsen! ;)

5
5. november 2012 kl. 19:39

Sjovt at se endnu en krig imellem "Apple VS. Anti-Apple" starte imellem V2 brugere

1
5. november 2012 kl. 18:08

at Android har indhentet ios på tablet fronten. Specielt set i lysat af hvor mange flere ressourcer der bliver lagt i at få iPads ud i butikkerne. Det må betyde at salg i netbutikkerne er meget vigtigere end i de normale butikker.

7
5. november 2012 kl. 20:47

Nu er IDCs tal jo deres gæt på shipments

Hvis min formodning er rigtigt om at Apple satser mere på butikker og end resten af Tablet producenterne så taler det jo netop ikke til Apples fordel, da apple så vil have en længere supply chain når de skal have flere produkter ud i butikkerne end Android producenterne.

8
5. november 2012 kl. 20:58

Apple har da et stort online salg, og derudover har Apple da om nogen styr på deres supply chain, så jeg tvivler på at det sænker dem overhovedet.

Og Samsung som den største konkurrent ifølge artiklen, har intet direkte salg, så der er flere led fra producent til forbruger.

2
Indsendt af Peter Binderup (ikke efterprøvet) den man, 11/05/2012 - 18:27

Mere interessant er hvad Apple tjener pr enhed sammenlignet med de andre. Både i profit margin og ikke mindst på app salg.

3
5. november 2012 kl. 18:40

"Mere interessant er hvad Apple tjener pr enhed sammenlignet med de andre. Både i profit margin og ikke mindst på app salg."

Pyt med profit margin etc. Peter, man kan også blot sørge for, at pengene havner i sin egen pengetank, og undlade at bidrage til samfundet ;)

Apple haft en indtjening på 36,8 milliarder dollar i andre lande end USA, men selskabet har kun betalt 1,9 pct. i skat - anvender antagelig 'skattely'.

Selv i USA er det lykkedes at reducere skattebetalingerne. Appel har kun betalt 9,8% i skat ud af en indtjening på 34,2 mia. dollar - under halvdelen i forhold til andre virksomheder, der betaler mere end 20 pct.

Google, Amazon og Apple er indkaldt til en høring, hvor de skal forklare hvordan de har organiseret sig til den lave skat.

https://files.shareholder.com/downloads/AAPL/2154354651x0x610219/112dd7d2-e33a-44ad-b4ea-8870c5dd9281/AAPL_10K_FY12_10.31.12.pdfhttps://www.computerworld.dk/art/221793/kritik-apple-fusker-med-skat-betaler-alt-for-lidt

13
Indsendt af Peter Binderup (ikke efterprøvet) den tir, 11/06/2012 - 07:19

Men jeg håber virkelig at Android og Windows også kommer til at sidde på fornuftige dele af marked. Jeg ser absolut ikke nogen fordel i at Apple eller Android sidder på hele kagen - det er ikke til nogens fordele.

Apple haft en indtjening på 36,8 milliarder dollar i andre lande end USA, men selskabet har kun betalt 1,9 pct. i skat - anvender antagelig 'skattely'.

Ja det er et kæmpe problem, og jeg håber virkelig at politikerne i EU begynder at stramme op overfor US baserede firmaer og deres evner til ikke at betale skat i EU. Det er et problem VI har skabt ikke et Apple, Microsoft, Amazon eller Google har skabt - de udnytter "blot" de huller vores glade folkevalgte har skabt.