Apple hacket: Macs i hovedkvarteret inficeret med malware

Et antal udviklere i Apples hovedkvarter er blevet ramt af malware, som formentligt stammer fra et forum for iPhone-udviklere, hvor også medarbejdere hos Facebook og Twitter er blevet inficeret.

End ikke i Apples eget hovedkvarter er Mac-pc'er længere sikre mod at blive inficeret med malware. Ifølge nyhedsbureauet Reuters blev et antal udviklere hos Apple nemlig ramt i forbindelse med et malware-angreb, som også har påvirket flere andre store it-virksomheder.

Ifølge All Things Digital tyder oplysninger fra Facebook, som også blev ramt, på, at et populært forum for udviklere til Apples iPhone, var blevet misbrugt til at sprede malware gennem en type angreb, der er kendt som et 'watering hole-angreb', fordi man ved at inficere ét bestemt websted kan ramme en specifik målgruppe.

Apple oplyser ifølge The Loop, at der var tale om et websted for softwareudviklere. Ud over Apple og Facebook har angrebet også ramt Twitter.

Angrebet fandt sted ved hjælp af et sikkerhedshul i Java, og Apple har netop frigivet en sikkerhedsopdatering til den version af Java, som Apple distribuerer. Sammen med opdateringen har Apple også frigivet et værktøj til at fjerne eventuel malware.

Store virksomheder er i stigende grad mål for hackerangreb ved hjælp af malware i takt med, at disse angreb kan udnyttes til at stjæle forretningshemmeligheder.

Apple fastholdt indtil for nylig, at Mac-platformen var sikker og fri for malware, men større udbredelse og et skift væk fra at udnytte sårbarheder i selve styresystemerne til netop at udnytte eksempelvis sikkerhedshuller i Adobe Flash og Oracles Java har gjort angreb mod Mac-platformen mere almindelige.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere