Apple og Google forbyder GPS-sporing i corona-apps

Illustration: petovarga / Bigstock
Apple og Google melder nu ud, at de vil forhindre, at lande bruger GPS-sporing sammen med deres kontaktsporings-teknologi.

Apple og Google melder nu ud, at de vil forhindre brug af GPS-sporing sammen med den teknologi, som de i samarbejde i øjeblikket udvikler til landes smittesporings-apps.

Det skriver Reuters.

Læs også: Partier vil droppe Netcompanys corona-app til fordel for Apple og Google

Hvis landene alligevel vil bruge GPS-sporing kræver det ustabile og batteridrænende 'workarounds', lyder det fra Apple og Google, som udvikler teknologien, der i modsætning til ønsket fra flere landes sundhedsmyndigheder bygger på en decentraliseret dataindsamling.

Apple og Google melder også ud, at de højst vil tillade én app pr. land at bruge deres bluetooth-baserede kontaktsporings-teknologi for at undgå fragmentering og for at fremme en bredere brug af deres løsning.

Læs også: Eksperter advarer mod dansk Corona-app: »Vi taler om følsomme oplysninger, som man aldrig bør lagre på den måde«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Andrew Rump

Apple og Google melder også ud, at de højst vil tillade én app pr. land at bruge deres bluetooth-baserede kontaktsporings-teknologi for at undgå fragmentering og for at fremme en bredere brug af deres løsning.

Jeg troede faktisk at Google og Apple samlede informationerne op, så der kunne være lige så mange apps, som brugte API'et og det derved blev udbredt og at Google og Apple sørgede for udveksling af exponeringsnøglerne imellem sig.

 • 2
 • 0
#2 Emil Kampp

Jeg synes det er rigtig fint at de begrænser det kraftigt.

Mange - også herhjemme - har brokket sig over at regeringerne går for langt i deres nedlukning af samfundet. Dette sørger for at gps indsamling bliver stærkt begrænset. Det er et rigtig fint udgangspunkt.

Den Romerske model med en Cæsar i krigstid fungerer rigtig godt, hvis man kan stole på at personen træder ned bagefter. Som historien viser os, så ruller man krise lovgivning tilbage i det fleste tilfælde når krisen er over, men som historien også viser os så sker det ikke altid, så man skal være varsom med at opgive alt for meget frihed i krisetider.

 • 1
 • 0
#3 René Nielsen

Den Romerske model med en Cæsar i krigstid fungerer rigtig godt, hvis man kan stole på at personen træder ned bagefter.

Det var ikke en Cæsar men en ”Diktator” som senatet i Romerriget udnævnte - og denne titel ophørte automatisk efter et år eller når situationen som krævede en diktator var opløst - og det samme gjorde de tiltag Diktatoren havde indført.

Og som du selv nævner så havde romerne allerede i deres tid problemer med at diktatoren også rent faktisk trådte tilbage.

Gaius Julius Cæsar som var hans navn, var ”bare” et navn på den måske største hærfører verden nogensinde har set. Hans efternavn kom dog med tiden til at betyde Kejser og kig blot på den russiske Zar samt de senere romerske ledere også brugte navnet Cæsar på den person som stod i spidsen for empiret.

 • 1
 • 0
#4 Poul-Henning Kamp Blogger

Taget i betragtning hvor nidkært Google og Apple selv følger hvor de mobiltelefoner de "ejer" færdes, virker det meget, meget, suspekt at de pludselig vil "beskytte" os på den måde.

Kunne de tænkes at de frygter hvad der sker, hvis myndighederne opdager præcis hvor lidt privatliv en person har tilbage når deres færden er dokumenteret indenfor +/- 10 meter hele døgnet ?

 • 4
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere