Apple gør klar til at afsløre iPad 3 med højere opløsning, 4 kerner og LTE på onsdag

Apple har inviteret udvalgte medier til pressekonference på onsdag, og alt tyder på, at det kommer til at handle om iPad 3.

Apple er berygtet for selskabets evne til at få rygtegryden til at koge over op til selskabets pressekonferencer, og tirsdag udsendte Apple så en invitation til udvalgte medier til en pressekonference onsdag den 7. marts. Det skriver Bloomberg.

Selvom Apple officielt holder alt hemmeligt op til en produktlancering, så har det ikke skortet på temmelig konsistente rygter, der er sluppet ud fra de kinesiske fabrikker.

Det står således næsten hugget i sten, at iPad 3 vil få en skærm med det, Apple har døbt Retina-opløsning. Det skulle betyde, at opløsningen er så høj, at det ikke er muligt at skelne de enkelte pixel med det blotte øje, når man holder skærmen i normal arbejdsafstand.

Den præcise opløsning vil formentlig blive højere end fuld 1080p HD, men da iPad har en skærm i 4:3-format, vil det i praksis ikke være muligt at se forskel med det blotte øje på video i 1080p og 720p på en skærm i iPad-størrelse.

Det er også næsten sikkert, at iPad 3 får en ny processor med fire kerner i stil med Nvidias Tegra 3-processor, men baseret på Apples eget design. Det er således uvist, om Apples chip kan hamle op med Nvidias på strømforbrug og ydelse. Det kan være vigtigt, fordi alle konkurrenterne på tablet-markedet forventes at tage Nvidias chip i brug i de nye modeller, der kommer i løbet af foråret.

Det ser også ud til, at iPad 3 får mulighed for at udnytte LTE-mobilteknologien. LTE, der kan give teoretiske mobile bredbåndshastigheder på op til 100 megabit pr. sekund, er dog endnu kun udbredt i begrænset omfang herhjemme, så man skal nok sætte et væsentligt spørgsmålstegn ved, om LTE-versionen af iPad 3 kommer til Danmark med det samme.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#7 Jesper Kleis

Hvis folk bare ville holde sig til at kommentere artiklen - og ikke hinandens holdninger. Sick.

Anyway - håber at de har noget interessant at byde på. Hurtigere, bedre opløsning og nyt mobil net - det er ikke rigtig noget der kan overraske - selvom det selvfølgeligt er lækkert.

Håber på at de dræber home-knappen, og får løst problemerne med genskind - det nytter ligesom ikke at have en retina-skærm hvis solen den skinner!

Det kunne også være rart med en smartere form for opladning.

 • 3
 • 1
#10 Thomas Mortensen

Apple kan også kalde den retina hvis den er mindre. Det ville være en snyder hvis det var en 7tommer med ellers samme specs som iPad2.

Der er ikke lige pt nogen grund til at opgradere iPad2 andet end hvis de vil sætte skub i brugtmarkedet. Da Apple brugere ofte opgraderer og sælger den gamle inden den er forældet.

Efter hvad der er kommet frem på MWC er det prisen Apple bliver presset på i år. Så en billigere model ville ikke være helt forbi. Om det så er en ny model eller en dumpet brugtpris på iPad2 betyder ikke så meget.

 • 0
 • 0
#12 Gert Agerholm

Fedt at se...

at V2 på denne fine måde er med til at holde gryden i kog under Apple rygtefabrikken. Der er garanteret også et par kliks og annoncer at hente. (ja, jeg er gnaven)

Hvad er dit problem? Der står i artiklen ikke nogen form for reklame, kun en løs gennemgang af den nye hardware, og det er da helt reelt at man præsenterer et nyt produkt som i så høj grad har været med til at præge udviklingen. Eller mener du også at vi alle skal være gnavne over de utroligt mange artikler der hele tiden kommer om den kommende Windows 8? Her er det da noget mere gætteri.

 • 2
 • 0
#14 Casper Bang

Med mindre iPad3 skifter fra 4:3 format (hvilket de næppe gør, for så kan Samsung mod-sagsøge dem), så er opløsningen formeentligt 2048x1536. Hvis man smider lidt rundt med Pythagores, bliver det til en ganske imponerende 264 PPI - selv om det ikke er i nærheden af iPhone's 330 PPI "retina" display.

Der er allerede nu 1920x1200 Android tablets ude med 10.1" skærm hvilket giver en PPI på 224, så de er ikke helt oppe på samme niveau som hvad Apple nok kommer med i næste uge. Samsung vil dog unægteligt overgå dem i løbet af et halvt års tid, med en 7.7" på 294 PPI og en 8.9" på 254 PPI.

 • 0
 • 0
#15 Gert Agerholm

Imponerende at du ved hvad jeg mener og ikke mener

Hvor får du det fra? Det har jeg aldrig påstået. At sige "Det må være et spørgsmål om smag, om man foretrækker iOS eller Android." er også en holdning - det ene kan være lige så godt som det andet. Søren har givet sin mening, du giver din, længere er den ikke. Søren har ikke sagt at det er en kendsgerning at A er bedre som B, men han giver udtryk for hans mening, du udtrykker din. Jeg synes bare at du ikke giver Søren helt lov til at komme med sin holdning, du skriver jo "... trist"

Det jeg opponerer lidt mod er at det i mellem tiden er ved at være ulovligt at udtale sig positivt om Apple, man SKAL være modstander, alt andet er "Fan boy" og useriøst. Dette er snart ved at overgå dem som principielt altid er for/mod Microsoft, lige gyldigt hvad det drejer sig om.

På HW siden kan andre (på nuværende tidspunkt) godt matche iPad, på software siden har det meget med indgangsvinklen at gøre. Ønsker man noget som fungerer out of the box uden at skule kende noget som helst til teknik, så er IOS valget. Vil man have det ultimative frie valg, så er Android et bedre valg.

Men bredt set så mener jeg også at iPad giver en bedrer brugeroplevelse og det er en helt legal holdning. At der er prestige i Apple produkter kan heller ikke bortforklares, men det er ikke ensbetydende med at de ikke kan lave gode produkter, så jeg tenderer lidt til at give Søren ret, megen kritik er usaglig og bygger på misundelse. Ser man på salgtallene så er iPad nok ikke helt tosset. Hvis alt andet virkelig er så meget bedre, så må der være mange dumme brugere.

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere