Apple godkender Telegram-opdatering efter beskyldninger fra stifter

3 kommentarer.  Hop til debatten
Den krypterede beskedtjeneste Telegram fik i fredags godkendt en længe ventet opdatering af Apple. Dagen inden havde tjenestens stifter offentligt kritiseret Apple for at have forhindret opdateringer siden russisk forbud.
4. juni 2018 kl. 10:44
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Virksomheden Telegram lader til at have løst en delkonflikt i deres større skænderi med det russiske censur-organ Roskomnadzor. I hvert fald godkendte Apple i fredags en opdateret version af Telegrams krypterede beskedtjeneste.

Det sker, kun en dag efter at Telegrams stifter, Pavel Durov, i torsdags offentligt beskyldte den amerikanske gigant for at have blokeret for alle opdateringer af tjenesten i App Store, siden Rusland i april forbød Telegram på landets territorium.

Det skriver Reuters.

Hverken Apple eller Telegram har udtalt sig om årsagen til den tidligere manglende godkendelse, eller hvorfor Apple nu tilsyneladende har skiftet mening.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Telegram-stifteren Pavel Durov var dog klar i mælet, da han i sidste uge skrev på både Twitter og Telegram, at Apple har forhindret Telegram i at opdatere virksomhedens iOS-apps på globalt plan, lige siden russiske autoriteter beordrede Apple til at fjerne Telegram fra sin App Store.

Det betød blandt andet, at virksomheden ikke kunne leve op til EU's nye databeskyttelsesforordning, skrev Pavel Durov:

»Mens Rusland kun udgør syv procent af Telegrams brugerbase, har Apple forhindret opdateringer for alle Telegram-brugere over hele verden siden midten af april. Resultatet af dette er, at vi har været ude af stand til at overholde GDPR for vores EU-brugere ved deadlinen d. 25. maj, 2018.«

Den nye version af appen, som Apple godkendte i fredags, Telegram 4.8.2, overholder nu GDPR-reglerne, og Pavel Durovs tone var blevet en anelse mere forsonlig, da han samme dag takkede Apple på Twitter.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
4. juni 2018 kl. 15:54

Ja, hvad er så den virkelige grund? Pres fra USAs regering? hahahahahahahaha

2
4. juni 2018 kl. 14:53

Og hvad er den rigtige grund så?

1
4. juni 2018 kl. 11:02

For det er helt sikkert fordi hr. Durov kastede beskyldninger rundt at Apple godkendte app opdateringen... Der er kun et par mere sandsynelige forklaringer. Men dem er der ikke nogen der er nær så "!!! BREAKING NEWS !!!" gul bjælke med stor sort skrift agtige som den overstående.

Det er som om de fleste medier har fået sig et "bryd igennem støjen click baiting bias" så det er mindre vigtigt om noget er sandsyneligt eller på nogen måde troværdigt så længe man kan sælge historien til metro express eller bøllehattene ovre på politikkens IT sektion.