Apple ignorerer Internet Explorer i sikkerhedsbreafing

Illustration: Virrage Images/Bigstock
I sikkerhedsvejledning til Icloud.com har Apple opremset alle de berørte browsere, undtagen Kinas angiveligt mest brugte.

Efter sidste uges nyheder om de kinesiske myndigheder, der ifølge Greatfire.org satte falske log-in-sider op til blandt andet Icloud og Microsoft Live for derigennem at få adgang til brugernes navne og adgangkoder, har Apple udsendt en sikkerhedsbriefing om fænomenet, der fuldstændig overser Internet Explorer. Det skriver Computerworld.com

Tirsdag advarede Apple mod et såkaldt man-in-the-middle angreb på Icloud og udsendte i samme omgang et dokument, der viste de forskellige advarselsskærme på forskellige browsere, når det digital sikkerhedscertifikat Ikke var i orden som følge af angrebet.

Læs også: Kinesisk Iphone-release skal kapre brugeroplysninger

I gennemgangen fremgår billeder fra Firefox, Chrome og Safari. Men ikke Internet Explorer, der ifølge computerworld ellers står for 91% af brugerne i Kina, ifølge Net Applications.

Ved en tidligere lejlighed har Apple opfordret til, at brugerne forlod Internet Explorer - der var et projekt Apple gennemførte med Microsoft i 1997 - og brugte Safari browseren istedet. Apples OS X styresystemer er siden 2005 ikke blevet opdateret til at bruge Internet Explorer, skriver Computerworld.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Gert Agerholm

I henvisningen til computerworkd.com står der "The omission wasn't a shocker: Apple narrowly couched the warning as solely aimed at iOS and OS X customers".

Der FINDES INGEN IE til OSx. Hvordan kan man nævne eller tage hensyn til et ikke eksisternde produkt?

  • 5
  • 1
#3 Jakob Damkjær

et glimrende gateway drug til mere genraliseret iOS / OS X brug =)

Men det der var nævnt i udtalelsen var at Apple kom ind på de browsere der kommer med en advarsel når de støder på et usikkert certifikat i denne specifikke sammenhæng...

Hvis IE ikke gør det kan Apple jo ikke rigtig anbefale at man benytter denne feature til at undgå at kina misbruger deres certifikat udstedende authority til at forsøge at gennemføre et man in the middle på kinereserene...

Noget viden om dette eller er det helt i vejen for en god "APPLE DOOM" historie ? for hvornår har version2 sidst bekymret sig om kinesere der benytter IE ?

PS! det er ikke kun iCloud der er et mål for kineserene hvor er Google og Yahoos udtalelse om dette emne ?

Hvad med de stakler der benytter google.com og youtube.com i kina på IE er de helt prisgivet !!! onde Google at de ikke kommer til deres undsætning...

  • 1
  • 4
#5 Povl H. Pedersen

Det skyldes vel, at den kinesiske regering har købt et certifikat ind i IE, og den derfor ikke kommer med advarsler. Lidt i stil med at man ikke kan slette den tunesiske (?) efterretningstjenestes root cert i IE. Det kommer igen når man besøger en side med et cert fra dem.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere