Apple gennemtvinger HTTPS i apps

Illustration:
Udviklere har til årets udgang til at sikre, at deres apps i Apples App Store kører via HTTPS.

Snart skal alle apps i App Store køre med en funktion slået til, der krypterer trafik til internettet via HTTPS.

Det bemærker blandt andet Techcrunch på baggrund af en præsentation under Apples udviklerkonference Worldwide Developers’ Conference. Konferencen finder sted i San Francisco i denne uge.

Fra 1. januar 2017 stiller Apple krav om, at apps i App Store skal køre med en funktion kaldet App Transport Security (ATS). Funktionen blev introduceret i det mobile styresystem iOS 9. Når ATS er slået til, så bliver apps tvunget til at kommunikere med nettet via krypteret HTTPS i stedet for ukrypteret HTTP.

ATS er slået til som standard i iOS 9, men udviklere har dog haft mulighed for at slå funktionen fra, så apps alligevel kunne sende via HTTP-forbindelser. Men altså kun til udgangen af året, hvor apps skal have ATS slået til for at kunne ligge i App Store.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 René Nielsen

Nu ved jeg godt, at der er andre måder at overvåge på, men det må da stadig være surt for GCHQ, NSA og hvad de ellers hedder, at sådan en lille detalje som at gennemtvinge https overflødiggør hardware til Joakim Von And agtigt mange mia.

Snakker vi om målrettet indhentning tror jeg at de forsat kan være med, men i takt med at krypteringsanvendelsen stiger, så skal den forfatningsstridige/grundlovstridige vision om at aflytte ikke-mistænkte – få problemer.

Og det er der virklige problem, at statens embedsmænd overhoved udvikler en sådan vision om totalovervågning.

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere