Apple frigiver API til Siri

Apple vil ikke længere have eneret på den stemmestyrede assistent Siri. It-giganten vil frigive en API, så udviklere kan integrere Siri i tredjepartsprogrammer.

Apples Siri er hårdt presset på markedet af stemmestyrede assistenter. I denne måned har Apple-udbrydere præsenteret den tilsyneladende overlegne Viv, mens Google har annonceret sin egen pendant med Google Assistent.

Læs også: Apple-udbryder præsenterer overlegen efterfølger til Siri

Nu slår Apple igen ved at åbne for en udvikler-API til Siri, som gør det muligt at integrere systemet i tredjepartsapplikationer.

Det skriver The Information

Apple forbereder udgivelsen af et software developers kit, der lader app-udviklere intergrere Siri i deres program, som herefter bliver tilgængelig gennem Siri på iOS.

Ifølge tech-mediet BGR brygger Apple også på en enhed, der skal konkurrere med Amazon Echo og Google Home og bringe Siri ind som selvstændig assistent i hjemmet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Emil Nielsen

Ifølge tech-mediet BGR brygger Apple også på en enhed, der skal konkurrere med Amazon Echo og Google Home og bringe Siri ind som selvstændig assistent i hjemmet.

Jeg tænker da at de reelt kan benytte sig af Apple TV Gen. 4 ?? Virker lidt tåbeligt at bygge en ny enhed for dét. Ydermere er Siri allerede tilgængelig på Apple TV(Dog ikke i Danmark) - Så mon ikke de blot kan udbygge det?

 • 0
 • 0
#2 Peter Hansen

Det sidstnævnte rygte (altså Echo-rygtet, ikke API-rygtet) bærer lidt præg af samme misforståede opfattelse af Apples produktportefølje og -strategi, som den gang det var populært at påstå, at Apple ville lave sit eget fjernsyn på trods af, at priskonkurrencen på området er enorm og Apple allerede havde en enhed, der er beregnet til at blive koblet til forbrugernes egen skærm.

Amazon's Echo skal i mine øjne forstås som en kopiering af Googles Chromecast-strategi. Begge virksomheder ved godt, at de er "underdogs" i deres respektive segmenter og derfor som regel vil skulle opleve at være sekundær device i samme kategori, som first moverne allerede har købt ind til hos Apple. De bliver derfor nødt til at designe deres produkt, så det bliver relativt billigt og at firstmoverne derfor ikke behøver tænke nærmere over at anskaffe device #2 samtidig med, at mainstream stadig har råd til at eksperimentere med at købe dimsen.

Som andre nævner har Apple allerede en device til 1.500 stående i firstmovernes hjem, som kan forstå hvad folk siger. Det er svært at se hvad Apples kommercielle upside skulle være på at lave en "hjemmemikrofon" til måske 500 kr., som ikke bidrager til at udbrede tvOs.

 • 0
 • 1
#3 Bent Jensen

At googles Chromecast også er "underdogs" over for Appel TV ? Vil ellers mene at CC er første valg, kan det hele, alle tjenester findes og koster det samme som et dyrt HDMI kabel. Vil nu mene at CC er første valg for de fleste som ikke gider spilde mange penge på en boks som ikke kan ret meget i forhold til CC, der kan det hele, og lidt til. Hvordan man skal lave det billiger kan jeg ikke se, selv de små Kina Android TV bokse er ikke meget billigere end CC. Formoder CC bliver sprøjtet ud.

 • 1
 • 1
#4 Peter Hansen

At googles Chromecast også er "underdogs" over for Appel TV ? Vil ellers mene at CC er første valg, kan det hele, alle tjenester findes og koster det samme som et dyrt HDMI kabel.

Du skal passe på med ikke at lade dine forbrugerpræferencer forblænde din tilgang til markedsanalyser.

Det er et faktum, at AppleTV havde været på markedet i 6 år, da Googles første ChromeCast blev sat til salg. Det faktum alene gjorde Google til underdogs, da de skulle vælge et prispunkt og en tilsvarende formfaktor og omkostningsstruktur. Apple og en række nicheproducenter havde i stor stil allerede inddæmmet firstmoverne og Google ville derfor skulle gå efter mainstream-markedet og i øvrigt acceptere at være "2nd device" hos firstmoverne. Man bliver ikke "2nd device" hos firstmoverne, hvis man koster det samme eller mere, som det foretrukne device og ikke byder på væsentlige fordele udover at promovere integration til et konkurrerende økosystem.

Vil nu mene at CC er første valg for de fleste som ikke gider spilde mange penge på en boks

Og med dette udsagn planter du dine gummistøvler solidt i mainstream.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere