Apple frigiver 46 opdateringer til Mac OS X

Apples seneste opdateringsrunde lukker en stribe sikkerhedshuller og retter andre fejl i de to seneste versioner.

Apple har frigivet selskabets seneste omgang rettelser til version 10.4 og 10.5 af selskabets styresystem Mac OS X. I alt har Apple specificeret 46 opdateringer fordelt på de to versioner, men flere af opdateringer retter flere problemer og sikkerhedshuller.

Rettelserne spænder fra vildledende oversættelsesfejl i den tyske version af den indbyggede firewall i Mac OS X til kritiske bufferoverløbsfejl, som kan udnyttes til at afvikle ondsindet kode på en sårbar Mac.

En stribe af rettelserne er endvidere Apples opdateringer til de open source-komponenter, som selskabet benytter i dets styresystem. Det gælder eksempelvis i denne omgang en række rettelser til Apache webserveren og ClamAV-antivirus.

Samtidig har Apple også frigivet version 3.1 af selskabets webbrowser Safari til både Mac OS X og Windows.

Opdateringerne kan hentes enten via Apples websted eller gennem Software Update i Mac OS X.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Henrik Schmidt

er at Apple også har tilladt sig at lægge installation af Safari-browseren ind som en "opdatering" af iTunes under Windows.

En efter min mening utroligt lusket måde at få bredt Apples browser ud på Windows. Det har heller ikke ligefrem gået upåmærket hen andre steder:

http://www.news.com/8301-10784_3-9901006-7.html?tag=nefd.lede

Jeg aner ikke, om Safari er en god browser eller ej, men det er f*nme ikke op til Apple at bestemme, om jeg vil teste deres software eller ej. Jeg har installeret iTunes, og vil gerne have opdateringerne hertil, men en hel browser kan vel næppe kaldes en opdatering til et musikprogram?

Nu skal jeg hver eneste gang, jeg kører Apple Software Update huske at slå Safari-installationen fra (den er naturligvis slået til som standard). Det får mig til alvorligt at overveje at smide al Applesoftware ud af min maskine. Problemet er så bare, hvad jeg skal gøre med al den musik, jeg har købt på iTunes Music Store?

  • 0
  • 0
#2 Deleted User

Sådan kan det gå, når man køber musik af Evil Empire #2. Personligt går jeg langt udenom Apple, da de ikke er spor bedre end Microsoft, og jeg ikke bliver tvunget til at bruge deres produkter. At folk så er komplet ligeglade, lige indtil de vil bruge noget andet, og finder ud af at de er fastlåst er bare sørgeligt.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere