Apple fjerner sydstatsflag fra sin App Store

Indhold med illustrationer af sydstatsflag vil ikke længere være at finde i Apples App Store. Det betyder, at flere historie-spil ikke længere er velkomne.

Apple har fjernet de spil fra App Store, der indeholder afbildninger af flag fra Amerikas forenede stater.

Det skriver Reuters.

Sydstatsflagene har været et stort samtaleemne i USA, efter at en 21-årig mand begik racistisk motiveret mord på ni personer i en amerikansk kirke for nylig. Mange forbinder flagene med racisme, og nu er de altså ikke længere velkomne hos Apple, hvilket er gået ud over flere spil, der handler om den amerikanske borgerkrig.

Det drejer sig blandt andet om spillet 'Ultimate General: Gettysburg' samt fire udgaver af spillet 'Civil War'.

De sidstnævnte vil forsøge at få adgang til App Store igen ved at ændre flagene til ældre modeller, mens 'Ultimate General' ikke vil foretage sig noget af hensyn til spillets historiske korrekthed.

Også Google, Amazon og eBay har fjernet indhold med afbildninger af flagene fra deres butikker.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#7 Bent Jensen

Appel og de andre er vel i deres gode ret til at vælge hvad de vil sælge i deres butikker. Men hvis de vil bruge det samme regelsæt her, så får de vel travlt med at fjerne biblen, koranen og store dele af den deres historie. Indianer og Vietnam og sikkert mange andre, har vel også nogen symboler og bøger de helst ikke vil have på hylderne ikke bryder sig om.

Men vi kan jo se at det virker, i USA står de ikke hinanden ihjel, eller bliver skudt af politiet, som i Danmark, hvor vi har den modsatte tilgang til tingene.

Når de så er helt historie løs, kan de gentage deres fejl igen.

  • 1
  • 0
#8 Tom Paamand

Oprydningen i Syden fortsætter efter flagstriden, hvor skytset nu er rettet imod steder opkaldt efter den tabende regions officerer og politikere. Gader, bygninger og hele landområder står nu for skud.

Umiddelbart er det en dybt overfladisk metode, der absolut intet gør ved problemets kerne, bortset fra at give outrerede præsidentkandidater noget meningsløst og meget symbolsk at slås for - lissom DFs grænsebomme. Men vi kunne da også begynde at problematisere Danmarks voldsomme brug af symboler og hyldester til mænd og principper, der står for alt det vi burde slås for at glemme.

Det danske land flyder over med statuer og palæer, der hylder fortidens overklasse - som det med nutids øjne er svært at beskrive som andet end skruppelløse bondeplagere og slavehandlere. Samt en kongerække, der i perioder var´renlivede diktatorer. Vi må ud på gaderne og vælte statuer - eller i det mindste omtale og beskrive dem korrekt som skamstøtter.

  • 6
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere