Apple fjerner sydstatsflag fra sin App Store

26. juni 2015 kl. 09:009
Indhold med illustrationer af sydstatsflag vil ikke længere være at finde i Apples App Store. Det betyder, at flere historie-spil ikke længere er velkomne.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Apple har fjernet de spil fra App Store, der indeholder afbildninger af flag fra Amerikas forenede stater.

Det skriver Reuters.

Sydstatsflagene har været et stort samtaleemne i USA, efter at en 21-årig mand begik racistisk motiveret mord på ni personer i en amerikansk kirke for nylig. Mange forbinder flagene med racisme, og nu er de altså ikke længere velkomne hos Apple, hvilket er gået ud over flere spil, der handler om den amerikanske borgerkrig.

Det drejer sig blandt andet om spillet 'Ultimate General: Gettysburg' samt fire udgaver af spillet 'Civil War'.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De sidstnævnte vil forsøge at få adgang til App Store igen ved at ændre flagene til ældre modeller, mens 'Ultimate General' ikke vil foretage sig noget af hensyn til spillets historiske korrekthed.

Også Google, Amazon og eBay har fjernet indhold med afbildninger af flagene fra deres butikker.

9 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
8
26. juni 2015 kl. 14:03

Oprydningen i Syden fortsætter efter flagstriden, hvor skytset nu er rettet imod steder opkaldt efter den tabende regions officerer og politikere. Gader, bygninger og hele landområder står nu for skud.

Umiddelbart er det en dybt overfladisk metode, der absolut intet gør ved problemets kerne, bortset fra at give outrerede præsidentkandidater noget meningsløst og meget symbolsk at slås for - lissom DFs grænsebomme. Men vi kunne da også begynde at problematisere Danmarks voldsomme brug af symboler og hyldester til mænd og principper, der står for alt det vi burde slås for at glemme.

Det danske land flyder over med statuer og palæer, der hylder fortidens overklasse - som det med nutids øjne er svært at beskrive som andet end skruppelløse bondeplagere og slavehandlere. Samt en kongerække, der i perioder var´renlivede diktatorer. Vi må ud på gaderne og vælte statuer - eller i det mindste omtale og beskrive dem korrekt som skamstøtter.

7
26. juni 2015 kl. 12:56

Appel og de andre er vel i deres gode ret til at vælge hvad de vil sælge i deres butikker. Men hvis de vil bruge det samme regelsæt her, så får de vel travlt med at fjerne biblen, koranen og store dele af den deres historie. Indianer og Vietnam og sikkert mange andre, har vel også nogen symboler og bøger de helst ikke vil have på hylderne ikke bryder sig om.

Men vi kan jo se at det virker, i USA står de ikke hinanden ihjel, eller bliver skudt af politiet, som i Danmark, hvor vi har den modsatte tilgang til tingene.

Når de så er helt historie løs, kan de gentage deres fejl igen.

4
26. juni 2015 kl. 11:15

Hvad racistisk er der ved et flag? Og i dette tilfælde det amerikanske sydstatsflag? Der var engang USA var delt i nord og syd - og hvad så? Nu kender jeg ikke sagen med karusellen i Djursland, så hvad relevans det har ved jeg ikke.

6
26. juni 2015 kl. 12:15

Det forstod jeg ikke rigtigt noget af. Ikke hvordan flaget skulle være specielt racistisk i hvert fald.

2
26. juni 2015 kl. 10:31

Vi er da ikke en pind bedre her i Danmark?! Se blot den ballade der pludselig er blevet over en karrusel i Djurs sommerland. Politisk korrekthed er noget fanden har skabt på en rigtig dårlig dag!

1
26. juni 2015 kl. 09:46

Er ved at brække mig over USA's dobbeltmoralske politiske korrekthed. Man skal være godt blæst for at tro at man ved at fjerne et symbol, kommer racehad til livs.

Det er US i en nøddeskal.