Apple fikser iMessage-bug: Misdannet besked kan bricke iPhone

Illustration: Mabel Amber / Pixabay
Apple har fikset en yderst alvorlig bug i iMessage, som kunne resultere i en 'bricked' telefon, som kun kan gøres anvendelig igen ved at slette alle data.

En fejl i tidligere udgaver af Apples populære iMessage-app gør det muligt at sende en misdannet besked, som gør telefonen ubrugelig, indtil den er blevet fabriksgendannet.

Fejlen blev fundet af hackeren Natalie Silvanovich, som er en del af Googles Project Zero. Den blev opdaget i april, og blev offentliggjort torsdag den 4. juli, efter Apple udsendte IOS-opdatering 12.3, som fikser fejlen.

Læs også: Selvsikkert firma: Vi kan brække enhver iPhone op for myndigheder

Crash, crash og crash igen

Fejlen består i, at den malformede besked crasher Springboard – den indbyggede app i iPhones som administrerer hjemmeskærmen. Efter crashet genstarter Springboard automatisk – og crasher med det samme igen.

Den cyklus af crash og genstart låser telefonen, så den ikke kan bruges. Og den tilstand går igen selv efter et hard reset af telefonen.

Ifølge Natalie Silvanovich kan en telefon, som har modtaget besked, kun fikses ved at man nulstiller telefonen, og derved også mister alle data, der ligger på den.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Daniel Rasmussen

Man taler nu normalt om enten soft eller hard bricked. En soft bricked telefon kan gøres brugbar igen, oftest uden de store problemer. Hvorimod en hard bricked enten ikke kan laves, skal forbi producenten eller (i nogle tilfælde) reflashes med ekstra hardware.

En soft bricked telefon kan med andre ord enten boote i recovery eller er i stand til at blive reflashes via et USB kabel.

  • 4
  • 3
#5 Peter Hansen

De fleste iOS enheder er cloudbacked up så man “mister” ikke det hele! Osv —-

Det er jo nok det der er problemet. Din backup indeholder også dine beskeder og så snart du gendanner din backup gendannes også beskederne hvilket så bare trigger problemet igen. Du kan ikke selektere hvad du vil have gendannet hvis du wiper din iPhone - du gendanner hele backuppen (eller intet).

Hvis du har jailbreaket din telefon kan du SSH'e dig ind og editere sqllite-db'en hvor dine beskeder ligger - eller bare slette den så kommer der en ny fil. Men hvis du ikke er jailbreaket så taber du nok din data foruden du kan finde et program som fx AnyTrans der nok vil kunne hjælpe dig selvom du ikke er jailbreaket.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere