Apple fikser iMessage-bug: Misdannet besked kan bricke iPhone

8. juli 2019 kl. 10:205
Murstensmur
Illustration: Mabel Amber / Pixabay.
Apple har fikset en yderst alvorlig bug i iMessage, som kunne resultere i en 'bricked' telefon, som kun kan gøres anvendelig igen ved at slette alle data.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

En fejl i tidligere udgaver af Apples populære iMessage-app gør det muligt at sende en misdannet besked, som gør telefonen ubrugelig, indtil den er blevet fabriksgendannet.

Fejlen blev fundet af hackeren Natalie Silvanovich, som er en del af Googles Project Zero. Den blev opdaget i april, og blev offentliggjort torsdag den 4. juli, efter Apple udsendte IOS-opdatering 12.3, som fikser fejlen.

Crash, crash og crash igen

Fejlen består i, at den malformede besked crasher Springboard – den indbyggede app i iPhones som administrerer hjemmeskærmen. Efter crashet genstarter Springboard automatisk – og crasher med det samme igen.

Den cyklus af crash og genstart låser telefonen, så den ikke kan bruges. Og den tilstand går igen selv efter et hard reset af telefonen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Natalie Silvanovich kan en telefon, som har modtaget besked, kun fikses ved at man nulstiller telefonen, og derved også mister alle data, der ligger på den.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
9. juli 2019 kl. 17:31

De fleste iOS enheder er cloudbacked up så man “mister” ikke det hele! Osv —-

Det er jo nok det der er problemet. Din backup indeholder også dine beskeder og så snart du gendanner din backup gendannes også beskederne hvilket så bare trigger problemet igen. Du kan ikke selektere hvad du vil have gendannet hvis du wiper din iPhone - du gendanner hele backuppen (eller intet).

Hvis du har jailbreaket din telefon kan du SSH'e dig ind og editere sqllite-db'en hvor dine beskeder ligger - eller bare slette den så kommer der en ny fil. Men hvis du ikke er jailbreaket så taber du nok din data foruden du kan finde et program som fx AnyTrans der nok vil kunne hjælpe dig selvom du ikke er jailbreaket.

4
8. juli 2019 kl. 15:41

Hold da ferie, kan et dansk nyhedsmedie ikke skrive artikler på dansk?

3
8. juli 2019 kl. 12:51

Der mangler facts Hvilke iOS systemer Jeg mener ikke apple har et stk se der hedder Imessenger, det der er i dag hedder Messages! Hvad betyder bricked. De fleste iOS enheder er cloudbacked up så man “mister” ikke det hele! Osv —-

2
8. juli 2019 kl. 11:45

Man taler nu normalt om enten soft eller hard bricked. En soft bricked telefon kan gøres brugbar igen, oftest uden de store problemer. Hvorimod en hard bricked enten ikke kan laves, skal forbi producenten eller (i nogle tilfælde) reflashes med ekstra hardware.

En soft bricked telefon kan med andre ord enten boote i recovery eller er i stand til at blive reflashes via et USB kabel.

1
8. juli 2019 kl. 10:53

Bricked = Du har nu fået en ny papirvægt, da den ikke kan laves igen.