Apple erkender Wifi-problemer med iPad'en

Siden lanceringen af iPad har enkelte brugere klaget over besvær med at få dimsen koblet på det trådløse netværk. Apple har nu en løsning klar til problemet, som opstår på dual-band-routere.

Apple erkender nu de problemer med at få iPad til at koble sig på trådløse netværk, som enkelte brugere har klaget over siden lanceringen af Apple-gadget'en i lørdags i USA. Det skriver tidsskriftet Wired.

Eksistensen af Wifi-problemerne blev først bragt til torvs af Macworld, der kunne rapportere om frustrede iPad-brugere, der klagede over ikke at kunne koble sig på det trådløse netværk efter at have vækket iPad'en fra standby.

Andre har brokket sig over, at det trådløse signal har været meget svagt på iPad'en.

Problemet kan ifølge Apple opstå, når brugeren efter dvale eller en genstart forsøger at koble iPad'en til trådløse routere, der kører dual-band og dermed arbejder på frekvensbåndene 2,4 gigahertz og 5 gigahertz.

»Under særlige omstændigheder vil iPad'en ikke automatisk koble sig på det trådløse netværk efter en genstart eller efter at været blevet vækket efter dvale. Dette kan forekomme med nogle trådløse routere fra tredjepart, som understøtter dual-band, når der bruges det samme netværksnavn til hvert netværk, eller når der bruges forskellige sikkerhedsindstillinger til hvert netværk,« skriver Apple i sin egen redegørelse af problemet.

Med dual-band routere kan brugere med netkort, der understøtter de trådløse standarder 802.11b, 802.11g og 802.11n, henvises til routerens 2,4 gigahertz-netværk, mens 802.11a-brugere kan placeres på 5 gigahertz-netværket.

Typisk er dual-band-routerne sat op til at vise de to frekvenser som ét samlet netværk over for brugeren, og Apple anbefaler derfor en opsplitning i to separate netværk med forskellige navne og ens sikkerhedsindstillinger for at undgå problemerne med at få iPad til at koble sig på.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Thomas Wittenburg

Det er da også for galt, at der ikke findes en standard for trådløst netværk, som stakkels producenter som Apple kan læne sig opad, når de udvikler nye produkter...

PS. Andre producenter, heriblandt dem der laver routere, må også gerne hive hovedet ud af røven!

  • 0
  • 0
#2 Jørgen Larsen

Et produkt som kun kan bruges via WiFi og så har de ikke testet iPadderne på en eller flere dual-band router? Held og lykke med at supportere den type kunder som er målgruppen for iPadderne med at splitte deres netværk op.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere