Apple er klar til at købe 100 millioner OLED-skærme af Samsung

Ifølge et sydkoreansk medie er Samsung og Apple på vej med en milliard-handel om nye iPhone-skærme. Flere kilder peger på, at OLED-teknologien snart vil være at finde i Iphone 7

Mens Samsung længe har benyttet sig af de kontrastklare OLED-skærme i deres telefoner, har Apple indtil nu kun har brugt dem til deres ur.

Nu tyder noget dog på, at Apple står klar til at købe intet mindre end 100 millioner 5,5 tommer OLED-skærme af Samsung. Det skriver det sydkoreanske medie Korean Herald.

Med handlen, der ifølge Apple-mediet 9to5mac løber op i 17 milliarder kroner, vil Samsung samtidig udvide produktionen med helt nye faciliteter, der udelukkende skal stå for produktionen af OLED-skærme til Apples telefoner.

Leverancen er sat til at begynde i 2017 fra fabrikken A3 i byen Asan i den sydlige Chungcheong Provins.

Læs også: 4K og OLED til slankere bærbare i 2016

»Samsung vil investere mere end 8,7 milliarder dollars i A3-fabrikken og fordoble sin produktionskapacitet«, lyder det fra Kim Dong-won, koreansk analytiker i Hyundai Securities.

Samsung selv har dog endnu ikke bekræftet handlen.

Kan være at finde på næste-næste Iphone

Foruden et mere kontrastfyldt billeder er OLED-teknologien oplagt til fremstilling af den kurvede skærm, man kender fra Samsung Galaxy Edge.

I forvejen har der længe hersket rygter om at Apple de kommende år ville udskifte LED-skærmen i iPhones med OLED. Når Apple til efteråret præsenterer den re-designede iPhone 7, vil den dog formentlig ikke tidsnok være opgraderet på skærmteknologien.

Men som Computerworld.dk skriver, har flere kilder forudsagt, at OLED-paneler inden længe vil være at finde i den næste generation af iPhone.

Blandt andre Apple-analytikeren Ming-Chi Kuo fra analysevirksomheden KGI Securities der vurderer, at overgangen til OLED-skærme betyder, at Apple allerede i 2017 igen vil opgradere 7-designet, og i den forbindelse formentlig udnytte OLED-skærmenes mulighed for at lave kurvede skærme.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Patrick Moog

Ser ud til at der kommer til at gå længe inden HTC og Facebook kan få øget produktionen af VR headsets, hvis Apple støvsuger markedet for OLED skærme.

 • 0
 • 0
Carl-eddy Skovgaard Larsen

I det link står der faktisk at de allerede i 2. kvartal 2016 skal levere 120.000 om måneden, hvad de så kan næste år må tiden jo vise. Der står faktisk oven i købet at Samsung skal levere 100.000.000 skærme OM ÅRET i mindst 3 år. Jeg undrer mig faktisk mere over hvad Apple skal bruge SÅ mange 5,5 tommer skærme til.

 • 0
 • 0
Christoffer Kjeldgaard

Jeg undrer mig faktisk mere over hvad Apple skal bruge SÅ mange 5,5 tommer skærme til.

Jeg er sikker på at der er sket en regnefejl et sted ad vejen. Samsungs A3-fabrik producerer fleksibel OLED på 1850x1500mm substratplader. Direkte tal for yields har vi ikke adgang til, men lad os konservativt holde fast i de 20.000 plader per måned estimeret her: http://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1371199103.

For hver substratplade kan der produceres 330 5.5" OLED skærme, hvis Samsung kan holde spildraten nede på omkring 0.3 % i udskæringen - ikke utænkeligt de kan det.

Det vil give en maksimal kapacitet for A3 på omkring 6,6 mio 5.5" skærme; der er således masser af kapacitet til at producere Apple's ordre på A3.

Men, her kommer jokeren: Substratpladen kan skæres ud i variable størrelser, op til 55". Der kan således produceres eksempelvis 1 stk 55" og 165 stk 5.5" skærme på en substrat-plade.

Apple køber helt sikkert ikke 100 mio 5.5" skærme per år, det er langt mere sandsynligt at Apple køber substrat-plader som samlet svarer til 100 mio. 5.5" skærme per år.

Med lidt snusfornuft vil det betyde at vi kommer til at se OLED ikke bare i iPhones og Apple Watch, men også i iPads, Macbooks, - og hvem ved, måske i et kommende Apple TV? :).

 • 0
 • 0
Christoffer Kjeldgaard

Det vil give en maksimal kapacitet for A3 på omkring 6,6 mio 5.5" skærme; der er således masser af kapacitet til at producere Apple's ordre på A3

Og her laver jeg selvfølgelig selv en regnefejl: Det vil betyde at Apple optager al kapacitet på A3, og at 20.000 substratplader per måned nok er for konservativt sat, realiteten er nok nærmere et sted mellem 25.000 og 30.000, når ordrens størrelse tages i betragtning.

/Christoffer

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere