Apple dømt til milliarderstatning for brug af patenteret teknologi

Teknologifirmaet VirnetX har netop vundet en sag over Apple, der skal betale 2,2 milliarder kroner i erstatning for ulovlig brug af sikkerhedsteknologi.

Fredag i forrige uge blev Apple dømt til at betale 2,2 milliarder i erstatning til det lille teknologifirma VirnetX, der ligger i Nevada, skriver Reuters.

Erstatningssagen skyldes Apples brug af patenteret internetsikkerhedsteknologi i tjenester som FaceTime-videokonferencer.

Læs også: Microsoft sagsøger Salesforce.com for patentbrud

Beløbets størrelse til trods er Apple sluppet billigt, da sagen har kørt i længere tid. Det oprindelige erstatningskrav lød på hele 4,2 milliarder kroner. Sagen har kørt siden 2010, men er gentagne gange blevet udskudt på grund af uenigheder om måden, beløbet blev udregnet på.

VirnetX har mere end 80 internetsikkerhedspatenter inden for DNS og netværkskommunikation.

Læs også: Patentstrid: Apple risikerer at skulle betale monster-erstatning til universitet

Firmaet har også en lang historik med patentsager og bliver ofte kaldt patent trolls, fordi de har ekspanderet deres patentportefølje. Microsoft har i 2010 og 2014 indgået forlig med VirnetX om erstatningskrav på henholdsvis 1,3 milliarder og 150 millioner for blandt andet Skype-relaterede teknologier.

VirtnetX blev etableret i 2005 har 20 ansatte.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Mike Rosoftski

Som vi ser det med skattesagen, så er det åbenbart i Apple's DNA at snyde og bedrage. De har godt af, at skulle betale en erstatning når de tyv stjæler teknologier fra andre.

Har Apple nogen sinde lavet noget selv? Mange har set på det spørgsmål og det lader ikke til de er i stand til at opfinde noget som helst. De tager noget andre har opfundet og stjæler det.

Samsung og Microsoft har lavet mange store og brugbare opfindelser. Dem skylder vi meget. De tiltrækker også kun de dygtigste, så det er måske lidt unfair over for de andre virksomheder. Men så kan de lære det!

  • 0
  • 3
Log ind eller Opret konto for at kommentere