Apple: Cylinderformet Mac Pro var et fejlskud

Apple opgiver nu den cylinderformede arbejdsstation Mac Pro, men en afløser kommer først næste år.

Den runde form vækker opsigt, men er for upraktisk. Apple erkender nu, at det specielle design af arbejdsstationen Mac Pro gjorde det for svært at opgradere hardwaren.

Derfor udfases den og bliver erstattet af et nyt design næste år. Det skriver Axiom.

Mac Pro er ét af Apples nicheprodukter, som fortrinsvis er henvendt til brugere, som har behov for en arbejdsstation til professionelt grafisk arbejde.

Men det cylinderformede design har vist sig at gøre det for svært at opgradere hardwaren, så brugerne har måttet nøjes med de to grafikprocessorer, der fulgte med deres Mac Pro og har altså ikke kunnet opgradere til nyere grafikkort.

Ikke første fejlskud

Det er ikke første gang, Apple har forsøgt sig med et alternativt design af lige netop denne produktserie. Selskabet forsøgte sig i 2000 med Power Mac G4 Cube, som var en mindre udgave af den store arbejdsstation.

Ligesom Apples terning fra 2000, så har cylinderen vist sig ikke at opfylde kravene hos brugerne.

»Arkitekturen har vist sig at være mindre fleksibel, end hvad vi gerne ville have. Vi ville gerne prøve noget dristigt og anderledes, men når vi ser tilbage, så har den ikke passet så godt til visse af de brugere, vi gerne ville ud til,« siger underdirektør Craig Federighi fra Apple til Axiom.

En egentlig afløser for Mac Pro kommer først en gang i løbet af 2018. I mellemtiden vil Apple udvide iMac-serien med modeller, der på hardwaresiden vil passe bedre til samme kundesegment, ligesom den nuværende Mac Pro kommer i en lettere opjusteret version.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Jesper Foldager

Apple har kun sagt at det ikke bliver i 2017. Det betyder formodentligt 2018, men det er spekulation.

John Gruber har en ret nuanceret gennemgang af mødet som han og en håndfuld bloggere blev inviteret til hos Apple. The Mac Pro Lives.

Apple opgiver nu den cylinderformede arbejdsstation Mac Pro, men en afløser kommer først næste år.

Burde hedde noget i retningen af: "Apple har netop givet den cylinderformede arbejdsstation en mindre opdatering, og der kommer en afløser, men ikke i år"

 • 0
 • 0
#4 Johan Færch

Målgruppen må fra start have været 'en niche i nichen'.

På apple.com har de to versioner til hhv. 3.000 og 4.000 USD (men så får man også et strømkabel med). Hvis jeg blot sammenligner det med min 'selv-samlede' workstation så har den godt nok "kun" en i7 processor, men på samtlige øvrige områder ligger den LANGT foran begge modeller - Og til under 1.500 USD

Men den har selvfølgelig heller ikke et lysende æble...

 • 3
 • 2
#5 René Nielsen

Hvis jeg blot sammenligner det med min 'selv-samlede' workstation så har den godt nok "kun" en i7 processor, men på samtlige øvrige områder ligger den LANGT foran begge modeller - Og til under 1.500 USD

Apple sidder vel på 95-98% af den (professionelle del) grafiske industri og visse programmer fås kun med fuld funktionalitet til Mac's som f.eks. Adobe palette.

Jeg synes selv at de er for dyre, men hvis jeg hver dag arbejdede med grafiske præsentationer, så ved jeg godt hvad jeg ville foretrække.

 • 2
 • 0
#6 Jesper Foldager

Ja det står der godt nok i versions 2s kilde, men det egentlige citat de fremhæver lidt senere er:

You won't see any of these products this year

"Next year" er i modstrid med den noget grundigere analyse af skrevet af John Gruber

These next-gen Mac Pros and pro displays “will not ship this year”. (I hope that means “next year”, but all Apple said was “not this year”.)

 • 0
 • 0
#7 Jakob Damkjær

Tjoe nu er prisen på et nvidia k4000 9500kr... bare for grafikkortet..

Og et k6000 med 12GB gfxram 50000kr

https://eshop.atea.com/dk/product/nvidia-quadro-k4000m-grafikkort/?prodi...

Så nej den gaming pc du kan købe for 1500USD er ikke i den kategori...

Og ja der er en masse opgaver hvor en i7 quad core er bedre end 2 gange hexacore xeon men det er der ikke mange der har behov for at ha helt så absurde mængder regnekraft tilrådighed...

Så sammenlign Mac Pro med den samme klasse workstation fra en producent som HP pris 3800 USD ekslusiv moms...

http://store.hp.com/us/en/mdp/business-solutions/z840-workstation#!

 • 1
 • 1
#8 Johan Færch

Tjoe nu er prisen på et nvidia k4000 9500kr... bare for grafikkortet..

Hvorfor skulle man vælge et kort til 9.500 (eller 50.000) når flere andre kort slår D300/D500 på det meste? Endda med god marginal.

Så nej den gaming pc du kan købe for 1500USD er ikke i den kategori...

Nu er det ikke just en gaming PC - Tror såmænd hverken der er minesweeper eller kabale på den :)

Jeg er tydeligvis ikke den eneste der finder æblemodellen overflødig - Og specs er en af årsagerne. Pris en anden. Ud over den lidet hensigtsmæssige form.

 • 1
 • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere