Apple-chef: Mængden af Mac-malware er uacceptabel

Illustration: bigtunaonline/Bigstock
Sikkerhed er et af Apples afgørende argumenter for at agere gate keeper for software-installation på Iphone. Og i følge en Apple-chef illustrerer Mac-situationen, hvad der vil ske, hvis man slipper grebet.

Sikkerhedssituationen i Macos er truet af en uacceptabel mængde af malware, som også vil flytte migrere over på Ios, hvis Apple slipper sit jerngreb om App Store.

Sådan lyder det fra Craig Federighi, der er senior vice president of software engineering hos Apple, skriver The Verge.

Federighi vidnede i den verserende retssag mellem Apple og Epic, og han argumenterede for, hvorfor Apple ikke bør åbne op for alternative software-kilder på Ios, ligesom man gør på Mac.

»Hvis man overfører Macs sikkerhedsteknikker til Ios med alle de enheder, al den værdi, så vil det blive kørt over i en grad, der er langt værre end det, vi allerede ser på Mac,« sagde han.

»Vi har i dag en uacceptabel mængde af malware på Mac, og det er langt værre end på Ios.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Ivo Santos

Nu kan en Apple enhed vel næsten sammenlignes med at eje en BMW eller anden populær bilmærke.

Har man en BMW, så er man også i risiko gruppen for at få ens bil stjålet. Ejer man en Apple enhed så er man i risiko gruppen for at ens penge stjålet.

En gammel lada 1200, eller 2400, så er man da næsten sikker på ikke at få ens bil stjålet, og det svarer vel næsten til at ejer en gammel Microsoft smart mobil, eller en Blackberry mobil, for det er hackerne vel ikke interesseret i, ligesom at ingen har interesse i en gammel Lada som dårlig nok kan køre mere end 120 km/t.

Den bedste løsning er vel at man indføre en fag i folkeskolen som handler og it-svindel, og de metoder de bruger.

  • 0
  • 5
Log ind eller Opret konto for at kommentere